377
Ο Μπομπ Ντίλαν το 1965, την εποχή που υποτίθεται ότι συνέβησαν αυτά που καταγγέλλει σήμερα, 56 χρόνια μετά, η JC | Photo by Cyrus Andrews/Michael Ochs Archives/Getty Images

«Ο Μπομπ Ντίλαν με βίαζε επί έξι εβδομάδες – ήμουν 12 ετών»

Protagon Team Protagon Team 17 Αυγούστου 2021, 12:18
Ο Μπομπ Ντίλαν το 1965, την εποχή που υποτίθεται ότι συνέβησαν αυτά που καταγγέλλει σήμερα, 56 χρόνια μετά, η JC
|Photo by Cyrus Andrews/Michael Ochs Archives/Getty Images

«Ο Μπομπ Ντίλαν με βίαζε επί έξι εβδομάδες – ήμουν 12 ετών»

Protagon Team Protagon Team 17 Αυγούστου 2021, 12:18

Το περασμένο Σάββατο, έληξε η παράταση, που είχε δοθεί λόγω πανδημίας, ενός νόμου της πολιτείας της Νέας Υόρκης για τα ανήλικα θύματα, ο οποίος ψηφίσθηκε το 2019 και αρχικά επέτρεπε την κατάθεση προσφυγών για περίοδο ενός χρόνου για κατηγορίες που είχαν ενδεχομένως παραγραφεί.

Στο πλαίσιο αυτού του νόμου, η Βιρτζίνια Τζιούφρι κατέθεσε την περασμένη εβδομάδα αγωγή κατά του πρίγκιπα Αντριου, κάτι όμως που ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενο.

Αυτό που δεν ήταν, συνέβη την Παρασκευή, προτελευταία ημέρα της προθεσμίας, όταν έσκασε μια «βόμβα» στο ανώτατο δικαστήριο του Μανχάταν: μια 68χρονη σήμερα γυναίκα κατέθεσε αγωγή εναντίον του Μπομπ Ντίλαν –για πολλούς ο μεγαλύτερος εν ζωή καλλιτέχνης και βραβευμένος με Νομπέλ Λογοτεχνίας– κατηγορώντας τον ότι την κακοποίησε σεξουαλικά επί έξι εβδομάδες, τον Απρίλιο και τον Μάιο του 1965, όταν ήταν 12 ετών, «ποτίζοντάς» την παράλληλα με αλκοόλ και ναρκωτικά.

Στην αγωγή αναφέρεται ότι ο Ντίλαν προσέγγισε το κορίτσι, «παρίστανε τον φίλο της και καλλιέργησε συναισθηματικό δεσμό μαζί της», σύμφωνα με τα έγγραφα που κατατέθηκαν στο δικαστήριο και τα οποία διάβασε ο Guardian.

Η ενάγουσα, που αναφέρεται στα έγγραφα με τα αρχικά JC και σήμερα διαμένει στο Γκρίνουιτς του Κονέτικατ, ισχυρίζεται ότι ο Ντίλαν, τότε 23 ή 24 ετών, «εκμεταλλεύθηκε τη θέση του ως μουσικός, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη της JC και αποκτώντας τον έλεγχό της ως μέρος του σχεδίου του να την κακοποιήσει σεξουαλικά».

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην αγωγή, ο Ντίλαν «μείωσε τις αντιστάσεις της για να την κακοποιήσει σεξουαλικά, προσφέροντάς της ναρκωτικά, αλκοόλ και απειλώντας την με χρήση σωματικής βίας, αφήνοντάς την συναισθηματικά και ψυχολογικά τραυματισμένη μέχρι σήμερα».

Ο Ντίλαν, ο οποίος στην αγωγή κατονομάζεται με το πραγματικό του όνομα, Ρόμπερτ Αλεν Ζίμερμαν, κακοποίησε πολλές φορές την ενάγουσα, και μάλιστα κάποιες από αυτές στο περίφημο ξενοδοχείο Τσέλσι του Μανχάταν, σύμφωνα με τα έγγραφα.

Η JC υποφέρει από κατάθλιψη και κρίσεις άγχους, «που έχουν μόνιμο και διαρκή χαρακτήρα και τις έχουν προκαλέσει δυσκολίες στην καθημερινότητά της».

Η ενάγουσα ζητεί απροσδιόριστη αποζημίωση και δίκη ενόρκων για κατηγορίες που περιλαμβάνουν επίθεση, βία, ψευδή φυλάκιση και πρόκληση συναισθηματικής δυσφορίας, τα επακόλουθα της οποίας την οδήγησαν να αναζητήσει ιατρική περίθαλψη σε πολλές περιπτώσεις.

Εκπρόσωπος του 80χρονου Ντίλαν δήλωσε στον Guardian τη Δευτέρα ότι «ο ισχυρισμός της γυναίκας, 56 χρόνια μετά, είναι αναληθής και θα φανεί κατά την υπεράσπισή του».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...