590
Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος | Kostis Ntantamis / SOOC

Μήνυση και μετωπική σύγκρουση στη Βουλή

Protagon Team Protagon Team 29 Μαρτίου 2016, 14:05
Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος
|Kostis Ntantamis / SOOC

Μήνυση και μετωπική σύγκρουση στη Βουλή

Protagon Team Protagon Team 29 Μαρτίου 2016, 14:05

Στις αίθουσες των δικαστηρίων μεταφέρεται πλέον η πολιτική σύγκρουση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση, τουλάχιστον όσον αφορά στην αντιπαράθεση μεταξύ των εκπροσώπων των δύο πλευρών. Το κλίμα αντεγκλήσεων, πύρινων δηλώσεων και επιθετικών αναρτήσεων στα κοινωνικά δίκτυα, ανάμεσα στην κυβερνητική εκπρόσωπο, Ολγα Γεροβασίλη και τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ, Γιώργο Κουμουτσάκο ολοκληρώθηκε, σε πρώτη φάση, με κατάθεση μήνυσης για συκοφαντική δυσφήμηση από τον δεύτερο.

Με ανάρτησή σου στις προσωπικές σελίδες του στο Facebook και το Twitter, ο κ. Κουμουτσάκος ενημέρωσε το μεσημέρι της Δευτέρας πως έκανε πράξη αυτό που είχε απειλήσει προ ημερών.

Εγραψε συγκεκριμένα: «Κατέθεσα σήμερα μήνυση κατά της Όλγας Γεροβασίλη για συκοφαντική δυσφήμηση. Η Δικαιοσύνη έχει το λόγο για τη συνειδητή σπίλωση του προσώπου μου, που επιχείρησε η κ. Γεροβασίλη. Καμία ανοχή και κανένας συμβιβασμός με την πολιτική δολιότητα, τη συκοφαντία και το ψέμα».

Η αντίδραση της κυρίας Γεροβασίλη ήρθε λίγα λεπτά αργότερα. Συγκεκριμένα, επέμεινε στην ανάγκη εξηγήσεων από τον εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας. «Το αυτονόητο έπραξα με τη δήλωσή μου και να ζητήσω εξηγήσεις και να απαντήσουν επί της ουσίας. Αν ειχαν λόγο να στραφούν κατά κάποιου θα έπρεπε να ψάξουν για τις διαρροές ή το δημοσίευμα. Αντιθέτως επέλεξαν τη γνωστή ιστορία αγωγών, μηνύσεων. Πολύ σκόνη και καμία ουσιαστική απάντηση. Περιμένουμε σήμερα το βράδυ. Εκτιμώ ότι η αντίδρασή του είναι έλλειψη ψυχραιμίας» ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Γεροβασίλη.

Εν συνεχεία, τόνισε ότι ο Γιώργος Κουμουτσάκος κινείται σε λάθος κατεύθυνση. «Η συζήτηση ανάμεσα στην κυβερνητική εκπρόσωπο και τον εκπρόσωπο Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρέπει να είναι πολιτική», δήλωσε η κυρία Ολγα Γεροβασιλη, σχολιάζοντας την κατάθεση μήνυσης και αγωγής σε βάρος της από τον πρώτο, με αφορμή την υπόθεση των δημοσιογράφων, που κατηγορούνται ως εκβιαστές.

«Δεν έχω προσωπικά μαζί του»

Απέδωσε, δε, την ενέργεια του κ. Κουμουτσάκου σε προσπάθεια να αποφύγει απαντήσεις επί της ουσίας και σε έλλειψη ψυχραιμίας από την πλευρά του και τον κατηγόρησε ότι προσωποποιεί την υπόθεση. «Δεν έχω προσωπικά μαζί του, οφείλω και αν χρειαστεί θα το ξανακάνω να ζητήσω εξηγήσεις, είτε υπάρχουν αγωγές είτε όχι» σημείωσε.

Πάντως, αυτή η εξέλιξη εκ των πραγμάτων οξύνει ακόμη περισσότερο τα πνεύματα λίγες ώρες πριν από την έναρξη της προ ημερησίας συζήτησης στη Βουλή για τη Δικαιοσύνη και τη Διαφθορά. Με όλους να πιθανολογούν πως η συζήτηση θα κινηθεί σε υψηλούς τόνους, η κυρία Γεροβασίλη σημείωσε: «Η κυβέρνηση θα επιδιώξει μια συζήηση επί της ουσίας χωρίς μικροπολιτικά τεχνάσματα. Ελπίζουμε ότι η στάση της ΝΔ θα είναι η ανάλογη».

Η μάχη στη Βουλή

Συνεργάτες του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, προετοιμάζοντας το έδαφος για όσα αναμένονται σήμερα, τόνιζαν ότι από το πρωθυπουργικό επιτελείο έγινε όλο το προηγούμενο διάστημα «εντατική προετοιμασία σε έκταση και βάθος», προκειμένου η αποψινή συζήτηση να είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτική για σειρά υποθέσεων.

Την ίδια στιγμή, η αξιωματική αντιπολίτευση διαμηνύει ότι προσέρχεται στην αποψινή διαδικασία πανέτοιμη, με τα δικά της επιχειρήματα και στοιχεία, και ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα παραμείνει σιωπηλός και θα εμφανισθεί ιδιαίτερα καταγγελτικός για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης.

Η στρατηγική της Συγγρού είναι να αφήσουν τον κ. Τσίπρα να δώσει το στίγμα του και τον τόνο της συζήτησης και, ακολούθως, να απαντήσουν στον ίδιο τόνο. «Εχουμε κι εμείς τα δικά μας επιχειρήματα και στοιχεία. Είναι ήδη στην κυβέρνηση για 14 μήνες, είναι πολλά αυτά που έχουν κάνει και πολλά αυτά που δεν έχουν κάνει», επισημαίνουν με νόημα στελέχη κοντά στην ηγετική ομάδα της Ν.Δ.

Από τη συνεδρίαση της Βουλής αναμένεται να απουσιάσουν οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς, με συνεργάτες του τελευταίου να δηλώνουν ότι «τη στιγμή που η χώρα φλέγεται, δεν είναι δυνατόν να νομιμοποιούνται τα επικοινωνιακά παίγνια του κ. Τσίπρα». Καθίσταται, ωστόσο, σαφές ότι οποιαδήποτε μομφή ή κατηγορία θα απαντηθεί με τον ενδεδειγμένο τρόπο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...