298
Σε ύψος 33 μέτρων καρφώθηκε το μικρό αεροπλάνο στον πυλώνα | ABC affiliate WJLA via REUTERS

Μέριλαντ: Μικρό αεροπλάνο «καρφώθηκε» σε πυλώνα ρεύματος – σώοι μετά από πέντε ώρες πιλότος και επιβάτης

Protagon Team Protagon Team 28 Νοεμβρίου 2022, 15:47
Σε ύψος 33 μέτρων καρφώθηκε το μικρό αεροπλάνο στον πυλώνα
|ABC affiliate WJLA via REUTERS

Μέριλαντ: Μικρό αεροπλάνο «καρφώθηκε» σε πυλώνα ρεύματος – σώοι μετά από πέντε ώρες πιλότος και επιβάτης

Protagon Team Protagon Team 28 Νοεμβρίου 2022, 15:47

Ενα μικρό αεροπλάνο έπεσε πάνω σε πυλώνα υψηλής τάσης στο Μοντγκόμερι Βίλατζ του Μερίλαντ, 45 χλμ από την Ουάσινγκτον, το απόγευμα της Κυριακής, προκαλώντας πολύωρη διακοπή ρεύματος σε 100.000 κατοικίες περίπου.

Ο πιλότος και η επιβάτης, που τραυματίστηκαν κατά τη σύγκρουση, παρέμειναν μέσα στο αεροπλάνο σε ύψος 33 μέτρων για περισσότερες από πέντε ώρες. Απομακρύνθηκαν από διασώστες στη διάρκεια μίας πολύπλοκης επιχείρησης μέχρι η απομάκρυνσή τους να μπορεί να γίνει με ασφάλεια για όλους.

Οι δύο επιβαίνοντες ήταν ο πιλότος Πάτρικ Μερκλ, 65 ετών και η Τζαν Γουίλιαμς, 66 ετών. Και οι δύο τραυματίστηκαν στα άκρα, ενώ ο πιλότος παρουσίασε υποθερμία.

Το ατύχημα προκάλεσε διακοπές ρεύματος σε 100.000 κατοικίες περίπου. Τα σωστικά συνεργεία εργάστηκαν μέχρι αργά το βράδυ για να διασώσουν όσους επέβαιναν στο αεροπλάνο.

Το αεροσκάφος συνετρίβη γύρω στις 5:30 το απόγευμα (τοπική ώρα) υπό συνθήκες ομίχλης και βροχής, ενώ η διάσωσή τους έγινε μετά τα μεσάνυχτα με τη χρήση γερανού.

Πριν την απομάκρυνση των επιζώντων, οι τεχνικοί γείωσαν τον πυλώνα για να τον καταστήσουν ασφαλή, σε μία επιχείρηση που διήρκεσε μία ώρα. Στη συνέχεια, έδεσαν το αεροπλάνο με αλυσίδες στον πυλώνα για να το σταθεροποιήσουν.

Σε όλη τη διάρκεια της επιχείρησης, οι διασώστες ήταν σε επαφή εναλλάξ με τους δύο επιβαίνοντες μέσω των κινητών τους για να μην τελειώσει η μπαταρία τους. Οι δύο άνθρωποι ήταν απόλυτα συνεργάσιμοι και υπομονετικοί και βοήθησαν με τις κινήσεις τους τους διασώστες να τους απεγκλωβίσουν, όπως δήλωσαν οι αρχές.

Το αεροσκάφος Mooney M20J πετούσε από το Γουέστερ της Νέας Υόρκης και επρόκειτο να προσγειωθεί σε αεροδρόμιο κοντά στο σημείο της συντριβής.

Η Pepco, η εταιρεία κοινής ωφελείας της περιοχής της Ουάσιγκτον, ανακοίνωσε ότι οι δρόμοι έκλεισαν και τα φανάρια έσβησαν, ενώ οι σχολικές αρχές ανακοίνωσαν ότι τα σχολεία δεν θα λειτουργούσαν τη Δευτέρα. Το Μετρό της αμερικανικής πρωτεύουσας και δύο νοσοκομεία περιόρισαν τη λειτουργία τους για λίγες ώρες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...