789
Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης στη συνέντευξή του στην πρωινή εκπομπή του OpenTV. «Θα πάω εγώ κόντρα στον αντιπρόεδρο σε προεκλογική περίοδο; Δεν μπορώ να το κάνω;» | OpenTV/WebTV

Μεϊμαράκης: Παίζω για τη «φανέλα», δεν με νοιάζει αν μπουν τραγουδιστές, μπασκετμπολίστες, δημοσιογράφοι

Protagon Team Protagon Team 29 Μαρτίου 2019, 15:03
Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης στη συνέντευξή του στην πρωινή εκπομπή του OpenTV. «Θα πάω εγώ κόντρα στον αντιπρόεδρο σε προεκλογική περίοδο; Δεν μπορώ να το κάνω;»
|OpenTV/WebTV

Μεϊμαράκης: Παίζω για τη «φανέλα», δεν με νοιάζει αν μπουν τραγουδιστές, μπασκετμπολίστες, δημοσιογράφοι

Protagon Team Protagon Team 29 Μαρτίου 2019, 15:03

Δύο εβδομάδες μετά τη χειμαρρώδη τηλεοπτική του εμφάνιση –την πρώτη ύστερα από τρία ολόκληρα χρόνια– στον ΑΝΤ1 (εδώ), ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης επέστρεψε στα τηλεοπτικά πλατό, αυτή τη φορά στο στούντιο του Open TV.

Και ήταν και πάλι, ο γνωστός «Βαγγέλας», που μιλάει απλά, λαϊκά, κατανοητά και συχνά επί προσωπικού. Αναφέρθηκε πχ σε πικρίες και απογοητεύσεις.

«Μάχομαι για τη μεγαλύτερη διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ και θα κάνω ό,τι χρειάζεται προκειμένου η “φανέλα” να πάει καλά», τόνισε στον Ιορδάνη Χασαπόπουλο και τον Γιάννη Σαραντάκο, δηλώνοντας παράλληλα «απλός στρατιώτης» της παράταξης.

«Εγώ είμαι υποψήφιος ευρωβουλευτής όπως είναι όλοι. Το “επικεφαλής” είναι τιμητικό και με ευχαριστεί και το ακούω ευχάριστα, αλλά δεν έχει κανένα ρόλο. Ο επικεφαλής δεν υπάρχει. Υπάρχει αφού εκλεγούμε. Παλιά είχε (ρόλο), διότι παλιά υπήρχε λίστα και ο πρώτος θεωρείτο επικεφαλής. Από τη στιγμή που εδώ υπάρχει σταυρός για όλους, εγώ συμμετέχω στο ευρωψηφοδέλτιο ως ένας απλός, ταπεινός στρατιώτης που δίνει τη μάχη και έχει την ανάγκη και αυτός του σταυρού» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μεϊμαράκης περιέγραψε ακολούθως το πώς αποφάσισε να αποδεχτεί την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη μάχη στο ευρωψηφοδέλτιο, αποκαλύπτοντας τις σκέψεις του και το πόσο διαφορετικό σκεφτόταν το τέλος του στην κεντρική πολιτική σκηνή.

«Εχω μάθει να ακολουθώ αυτό που επιτάσσει το γενικότερο καλό και να τιθασεύω πολλές φορές τα προσωπικά μου, τις πικρίες μου, τις στενοχώριες μου, τις απογοητεύσεις μου. Από τη στιγμή που ο πρόεδρος μου είπε “στρατεύεσαι γιατί έχει ανάγκη αυτή τη στιγμή το κόμμα, ο χώρος, το ψηφοδέλτιο” εγώ ούτε καν το σκέφτηκα (να αρνηθώ).

» Ξέρετε, θεωρούσα ότι όταν έγινα πρόεδρος του κόμματος ολοκλήρωσα τον κύκλο μου. Το κρατήσαμε ζωντανό το κόμμα στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του ’15, ήρθε η νεότερη γενιά και το παρέλαβε. Θεωρούσα ότι μπορώ να συμβουλεύω κατ’ ιδίαν -και ποτέ δημοσίως- τη νεότερη γενιά, όταν αυτή θα χρειάζεται τις συμβουλές μου και σιγά σιγά αποχωρούσα. Η πρόσκληση-πρόταση του προέδρου να συμμετέχω στο ευρωψηφοδέλτιο μού δίνει αυτή τη δυνατότητα να είμαι πάλι στην πρώτη γραμμή της μάχης και προσέξτε, με σταυρό. Δεν πάω να βολευτώ», τόνισε.

Μπασκετμπολίστας, τραγουδιστής ή δημοσιογράφος;

Ωστόσο μια αναφορά του κ. Μεϊμαράκη, λίγο νωρίτερα, για τις εναπομείνασες επτά ανοικτές θέσεις του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ έκανε αίσθηση. «Οποιον και να βάλει ο πρόεδρος καλοδεχούμενος και συναγωνιστής στη νέα μάχη. Δεν έχω κανένα πρόβλημα στο ποιος θα είναι στο ευρωψηφοδέλτιο. Εγώ δεν ανταγωνίζομαι κανέναν, ούτε με ενδιαφέρει αν θα με περάσει κάποιος πολύ γνωστός δημοσιογράφος, ή πολύ γνωστός τραγουδιστής, ή πολύ γνωστός μπασκετμπολίστας ή οτιδήποτε ακούγεται» είπε χαρακτηριστικά, για να συμπληρώσει:

«Εγώ για αυτό που μπήκα στο ψηφοδέλτιο είναι για τη “φανέλα”, για τη Νέα Δημοκρατία, βεβαίως και θέλω να εκλεγώ αφού μπήκα και μάλιστα όσο πιο ψηλά γίνεται. Αλλά δεν είναι το πρόβλημά μου εκεί. Πρέπει να καταγραφεί η μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας. Και πιστεύω, ότι η δική μου συμμετοχή, επειδή ακριβώς απαιτεί σταυρό, θα συσπειρώσει ακόμα περισσότερο τους νεοδημοκράτες, απέναντι σε μια χαλαρή ψήφο».

Τραγουδιστής; Μπασκετμπολίστας; Δημοσιογράφος; Η συζήτηση πήγε πάλι στον Γιώργο Αυτιά του ΣΚΑΪ, για τον οποίο είχε λεχθεί ότι ο κ. Μεϊμαράκης έχει θέσει βέτο. «Οχι, ελέχθη κάτι υποτιμητικό για εμένα, ότι έβαζα βέτο μήπως με περάσει. Ας έρθει και ας με περάσει ο οποιοσδήποτε. Αν αυτός που έρχεται φέρνει και προσθέτει ψήφους γιατί αυτό που ζητάμε, αυτήν την ώρα να καταγράψουμε το ποσοστό και κρίνει ο πρόεδρος εγώ… με ανοιχτή καρδιά, ό,τι χρειάζεται προκειμένου η “φανέλα” να πάει καλά και να γράψει παραπάνω ποσοστό, ακόμα και αν είμαι και τρίτος και τέταρτος, δεν έχει σημασία», τόνισε για να συμπληρώσει με νόημα:

«Και τον Γενάρη του ’15 βγήκα πέμπτος- έκτος, δεν θυμάμαι. Μετά έγινα πρόεδρος του κόμματος».

Κατά τα άλλα, ο κ. Μεϊμαράκης χαρακτήρισε ξεπερασμένες» τις διαχωριστικές γραμμές «Δεξιά-Αριστερά» και επανέλαβε ότι και στην Ευρώπη θέλει να εκφράσει τον μέσο έλληνα πολίτη, «ο οποίος θέλει ασφάλεια, φορολογικό πλαίσιο, επενδύσεις, δουλειές, θέλει να γυρίσουν πίσω τα παιδιά του», ενώ συμπλήρωσε ότι «αυτόν τον πολίτη άλλωστε έχει στο επίκεντρο ο κοινωνικός φιλελευθερισμός που αποτελεί σημείο αναφοράς για τη ΝΔ».

Αναφερόμενος στη σημασία των ευρωεκλογών και τα διλήμματα που τίθενται καθ΄οδόν προς την κάλπη της 26ης Μαΐου, ο ίδιος δήλωσε: «Η Ευρώπη έχει έναν σημαντικό ρόλο να παίξει, καθώς το 80% των αποφάσεων των κρατών-μελών της είναι πλέον οδηγίες από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Το δίλημμα τώρα είναι ποια Ευρώπη θέλουμε και όχι μνημόνιο-αντιμνημόνιο, όπως ήταν το 2014».

Επίσης, υποστήριξε ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, θα αποτελέσει ισχυρό αίτημα για πολιτική αλλαγή στη χώρα και γι΄αυτό η ΝΔ θα πρέπει να καταγράψει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη δυναμική.

Για τον πήχη των ευρωεκλογών και το ποσοστό που έχει θέσει ο Αδωνις Γεωργιάδης, στο 3,5% διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μεϊμαράκης απάντησε: «Την ώρα της μάχης δεν μιλάω για ποσοστά. Ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης είναι αγωνιστής και αντιπρόεδρος. Δεν έκανε κατάληψη της αντιπροεδρίας. Εχει διοριστεί. Θα πάω εγώ κόντρα στον αντιπρόεδρο, σε προεκλογική περίοδο; Δεν μπορώ να το κάνω».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...