305
O παρουσιαστής της πρωινής ενημερωτικής του ΣΚΑΪ τα Σαββατοκύριακα φαίνεται ότι θα εξασφαλίσει τελικά μία από τις οκτώ εναπομείνασες θέσεις στην ευρωλίστα της ΝΔ | ΣΚΑΪ ΤV

Θέμα Αυτιά ξανά για το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ;

Protagon Team Protagon Team 18 Μαρτίου 2019, 15:57
O παρουσιαστής της πρωινής ενημερωτικής του ΣΚΑΪ τα Σαββατοκύριακα φαίνεται ότι θα εξασφαλίσει τελικά μία από τις οκτώ εναπομείνασες θέσεις στην ευρωλίστα της ΝΔ
|ΣΚΑΪ ΤV

Θέμα Αυτιά ξανά για το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ;

Protagon Team Protagon Team 18 Μαρτίου 2019, 15:57

Προς ανατροπή με την υποψηφιότητα του δημοσιογράφου Γιώργου Αυτιά στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, καθώς μετά το πρώτο «όχι» και τη μη συμπερίληψή του στην πρώτη ομάδα υποψήφιων ευρωβουλευτών που ανακοινώθηκε από την Πειραιώς, φαίνεται ότι μπορεί και να πάρει τελικά μία από τις εναπομείνασες οκτώ θέσεις της ευρωλίστας.

Τις τελευταίες ημέρες ο πρόεδρος της της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης έχει γίνει δέκτης σχετικών εισηγήσεων με το επιχείρημα ότι η υποψηφιότητα Αυτιά θα προσφέρει επικοινωνιακά στο κόμμα.

Δεν ήταν τυχαία άλλωστε η εκτίμηση του επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου (και πρώην προέδρου του κόμματος) Βαγγέλη Μεϊμαράκη, σε πρόσφατη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, ότι ο παρουσιαστής του ΣΚΑΪ θα είναι κατά πάσα πιθανότητα υποψήφιος για την Ευρωβουλή.

Στην αρχή είπε ένα «θα δούμε», αφήνοντας παράθυρο για την υποψηφιότητα του κ. Αυτιά, η οποία προ δύο εβδομάδων είχε, κατά το ρεπορτάζ, αποκλειστεί. Ακολούθως, είπε μεν το τυπικό, ότι το ζήτημα της κατάρτισης του ψηφοδελτίου «είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του προέδρου του κόμματος», αλλά έσπευσε να διαψεύσει τις φήμες που τον ήθελαν να βάζει αυτός βέτο για την υποψηφιότητα του δημοσιογράφου.

«Το έχω πει όμως και στον κ. Μητσοτάκη, ότι κάνει πολύ καλή επιλογή και το ήξερε και ο Αυτιάς», αποκάλυψε ο κ. Μεϊμαράκης, για να συμπληρώσει: «Εγώ δεν αφαιρώ ούτε προσθέτω κανέναν. Θεωρώ όμως ότι ο Γιώργος Αυτιάς  “προσθέτει”, δεν “αφαιρεί”. Και το έχω πει και στον κ. Μητσοτάκη».

Για το θέμα ρωτήθηκε τη Δευτέρα και η εκπρόσωπος Τύπου Μαρία Σπυράκη, η οποία άφησε επίσης ανοικτό το ενδεχόμενο να «περάσει» στη δεύτερη δέσμη υποψηφίων ο Γιώργος Αυτιάς.

«Οπως γνωρίζετε, έχουμε κρατήσει οκτώ θέσεις κενές στο ευρωψηφοδέλτιο και ο πρόεδρος του κόμματος έχει το προνόμιο να φτιάξει το ψηφοδέλτιο. Κάθε πράγμα ανακοινώνεται στην ώρα του. Δεν θα μπούμε σε ονοματολογία» γιατί «δεν βοηθά τη συζήτηση», ανέφερε σχετικά χωρίς να επιβεβαιώσει, αλλά ούτε και να διαψεύσει τα σενάρια που φέρνουν τον κ. Αυτιά να μπαίνει τελικά στο ευρωψηφοδέλτιο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...