190
Ο Εμανουέλ Μακρόν και ο Βλαντίμιρ Πούτιν σε συνέντευξή Τύπου το 2019 | EPA/LUDOVIC MARIN / POOL MAXPPP OUT

Μακρόν και Πούτιν συμφώνησαν για επίλυση της κρίσης με τη Λευκορωσία

Protagon Team Protagon Team 15 Νοεμβρίου 2021, 23:12
Ο Εμανουέλ Μακρόν και ο Βλαντίμιρ Πούτιν σε συνέντευξή Τύπου το 2019
|EPA/LUDOVIC MARIN / POOL MAXPPP OUT

Μακρόν και Πούτιν συμφώνησαν για επίλυση της κρίσης με τη Λευκορωσία

Protagon Team Protagon Team 15 Νοεμβρίου 2021, 23:12

Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συμφώνησαν σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν τη Δευτέρα στην ανάγκη αποκλιμάκωσης της μεταναστευτικής κρίσης στα σύνορα της Λευκορωσίας, ακόμη και αν οι δύο ηγέτες διαφώνησαν για τα αίτιά της.

«Ο στόχος αυτής της τηλεφωνικής επικοινωνίας ήταν να τεθεί ένα τέλος σε αυτήν την κρίση», είπε στους δημοσιογράφους σύμβουλος του Μακρόν μετά την τηλεφωνική συνομιλία διάρκειας 1 ώρας και 45 λεπτών των δύο ηγετών, που έγινε κατόπιν πρωτοβουλίας του Μακρόν.

«Σχετικά με το μεταναστευτικό ζήτημα, ακόμα κι αν δεν υπάρχει σύγκλιση ως προς την προέλευση της τρέχουσας κρίσης στα σύνορα της Λευκορωσίας, ο Βλαντίμιρ Πούτιν είπε στον πρόεδρο ότι κατανοεί την ανάγκη να τεθεί ένα τέλος σε αυτό, πρώτα και κύρια από ανθρώπινη αξιοπρέπεια για τους μετανάστες που γίνονται αντικείμενο εργαλειοποίησης», είπε ο γάλλος αξιωματούχος.

Το AFP προσθέτει πάντως ότι ο Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε στον Βλαντίμιρ Πούτιν την έντονη ανησυχία της Γαλλίας και την προθυμία της να υπερασπιστεί την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας. Ο ρώσος πρόεδρος περιορίστηκε να επαναλάβει, σύμφωνα με το Ελιζέ, «την ανάλυση που κάνει συχνά για το γεγονός ότι οι διαπραγματεύσεις θα βρεθούν σε δύσκολη θέση λόγω των ουκρανικών Αρχών».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...