174
Ο,τι απέμεινε από το εργοστάσιο χάλυβα Αzovstal στη Μαριούπολη | REUTERS/Pavel Klimov

Μακάβριο εύρημα στο Αzovstal: 152 σοροί ουκρανών μαχητών

Protagon Team Protagon Team 31 Μαΐου 2022, 13:19
Ο,τι απέμεινε από το εργοστάσιο χάλυβα Αzovstal στη Μαριούπολη
|REUTERS/Pavel Klimov

Μακάβριο εύρημα στο Αzovstal: 152 σοροί ουκρανών μαχητών

Protagon Team Protagon Team 31 Μαΐου 2022, 13:19

Οι Ρώσοι βρήκαν τις σορούς 152 ουκρανών μαχητών μέσα στο εργοστάσιο χάλυβα Azovstal, στη Μαριούπολη, και είναι έτοιμοι να τις παραδώσουν στην Ουκρανία, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Αμυνας.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών τους στο εργοστάσιο, όπου είχαν οχυρωθεί για αρκετές εβδομάδες περισσότεροι από 2.000 ουκρανοί μαχητές, κυρίως από το Τάγμα Αζόφ, «οι ρώσοι στρατιώτες ανακάλυψαν ένα φορτηγό ψυγείο», σύμφωνα με το υπουργείο.

«Μέσα στο ψυγείο, το σύστημα ψύξης του οποίου ήταν εκτός λειτουργίας, φυλάσσονταν 152 σοροί μαχητών και στρατιωτικών των ουκρανικών δυνάμεων», πρόσθεσε το υπουργείο, σημειώνοντας ότι κάτω από τα σώματα βρέθηκαν και «τέσσερις νάρκες».

«Η ρωσική πλευρά θα φροντίσει να παραδώσει τις σορούς που βρέθηκαν μέσα στο εργοστάσιο στους ουκρανούς εκπροσώπους», ανέφερε η ανακοίνωση, σημειώνοντας ότι η Μόσχα δεν έλαβε κανένα αίτημα από την πλευρά του Κιέβου για την ανάκτησή τους.

Οι τελευταίοι ουκρανοί υπερασπιστές της Μαριούπολης, οχυρωμένοι στο τεράστιο εργοστάσιο χάλυβα του Αzovstal, παραδόθηκαν στις ρωσικές δυνάμεις μεταξύ 16 και 20 Μαΐου, έπειτα από τρεις μήνες σφοδρών μαχών.

Περίπου 2.500 ουκρανοί μαχητές κρατούνται αιχμάλωτοι από τους Ρώσους, οι οποίοι σκοπεύουν να τους δικάσουν ως εγκληματίες πολέμου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...