333
Ο Γκίκας Μαγιορκίνης στην παρέμβασή του στην εκπομπή του Δημήτρη Οικονόμου στον ΣΚΑΪ | ΥοuTube/ΣΚΑΙ

Μαγιορκίνης: Χωρίς τεστ και μάσκες η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία – «βλέπουμε από Νοέμβριο»

Protagon Team Protagon Team 30 Αυγούστου 2022, 10:40
Ο Γκίκας Μαγιορκίνης στην παρέμβασή του στην εκπομπή του Δημήτρη Οικονόμου στον ΣΚΑΪ
|ΥοuTube/ΣΚΑΙ

Μαγιορκίνης: Χωρίς τεστ και μάσκες η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία – «βλέπουμε από Νοέμβριο»

Protagon Team Protagon Team 30 Αυγούστου 2022, 10:40

Τα μέτρα στην κοινωνία είναι ελάχιστα, οπότε και στα σχολεία «θα πάμε με μια πολύ ήπια προσέγγιση»: αυτό δήλωσε το πρωί της Τρίτης, λίγες ώρες πριν από τη συνεδρίαση της Επιτροπής, ο Γκίκας Μαγιορκίνης, επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας στο ΕΚΠΑ και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας στις ενημερώσεις για την πορεία της Covid-19.

Ο κ. Μαγιορκίνης εμφανίστηκε στον ΣΚΑΪ και μολονότι είπε ότι εκφράζει προσωπικές θέσεις, παραπέμποντας στις οριστικές αποφάσεις της Επιτροπής, ουσιαστικά έδωσε το στίγμα τού τι θα γίνει με τις σχολικές δομές που πρόκειται να επαναλειτουργήσουν στις 12 Σεπτεμβρίου.

«Αυτή τη στιγμή στους κλειστούς χώρους δεν χρησιμοποιείται η μάσκα, οπότε το λογικό είναι να πάμε με αντίστοιχες συστάσεις και μέσα στην τάξη, δηλαδή με σύσταση της μάσκας», είπε ο καθηγητής, αποκλείοντας την υποχρεωτικότητα της μάσκας, η οποία εξάλλου είχε καταργηθεί και στα Δημοτικά και στα Νηπιαγωγεία στο τέλος της περασμένης σχολικής χρονιάς. Κάτι ανάλογο είχε πει και η αν. υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα τη Δευτέρα, ενώ και ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης έχει θέσει στόχο τη μη ύπαρξη υποχρεωτικών μέτρων στα σχολεία.

Ο κ. Μαγιορκίνης απέρριψε και την υποχρέωση τεστ για τους μαθητές.

«Δεν θεωρώ απαραίτητο τα παιδιά να γυρίσουν με τεστ. Αυτή τη στιγμή ο περισσότερος κόσμος δεν χρειάζεται τεστ. Δεν θα βοηθούσε. Βλέπουμε από Νοέμβριο τι θα χρειαστεί και αν θα χρειαστεί κάτι», είπε χαρακτηριστικά. «Η γνώμη μου είναι αυτή, με βάση τα επιδημιολογικά στοιχεία και με το τι συμβαίνει και σε άλλες χώρες. Στις περισσότερες χώρες οι μαθητές θα επιστρέψουν χωρίς ιδιαίτερα μέτρα», προσέθεσε.

Ο ίδιος μάλιστα επέμεινε ότι ένα τεστ για τους μαθητές πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς «δεν θα αλλάξει κάτι», εξηγώντας ότι όλο το καλοκαίρι τα παιδιά ζουν χωρίς μέτρα, σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους.

Μιλώντας, πάντως, τη Δευτέρα στον ΣΚΑΪ, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, τόνισε μεν ότι δεν έχει νόημα να πούμε στα παιδιά να φορέσουν μάσκα στις 12 Σεπτεμβρίου για να πάνε στο σχολείο, ωστόσο κάλεσε τους γονείς να κάνουν ένα τεστ στα παιδιά τους πριν τα στείλουν στις σχολικές αίθουσες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...