547
Το ταξίδι του Αγίου -που μαγεύει τα παιδιά- ξεκίνησε! | noradsanta.org

Λεπτό προς λεπτό το ταξίδι του Αγιου Βασίλη – Ιστοσελίδα καταγράφει την πορεία του

Protagon Team Protagon Team 25 Δεκεμβρίου 2017, 11:13
Το ταξίδι του Αγίου -που μαγεύει τα παιδιά- ξεκίνησε!
|noradsanta.org

Λεπτό προς λεπτό το ταξίδι του Αγιου Βασίλη – Ιστοσελίδα καταγράφει την πορεία του

Protagon Team Protagon Team 25 Δεκεμβρίου 2017, 11:13

Είναι και φέτος γεγονός: ο Aη Βασίλης έχει ξεκινήσει -από την Κυριακή 24 Δεκεμβρίου, από την Ασία και την Ωκεανία- την παγκόσμια περιοδεία του για να διανείμει σε μικρούς αλλά και μεγάλους τα δώρα τους, ενώ την πορεία του να καταγράφει -λεπτό προς λεπτό- ο ιστότοπος της Βορειοαμερικανικής Διοίκησης Αεροδιαστημικής Αμυνας (NORAD).

Ο αγαπημένος Αγιος των -μικρών και μεγάλων- παιδιών ξεκίνησε το ταξίδι του από τον Βόρειο Πόλο. Το έλκηθρό του πέρασε από την Ιαπωνία, αφού ολοκλήρωσε σύντομα την αποστολή του στην Αυστραλία. Σε διάστημα λίγων ωρών, με τη βοήθεια των 9 ταράνδων του, μοίρασε ένα δισεκατομμύριο παιχνίδια, σύμφωνα με τη NORAD.

Επειτα, κατευθύνθηκε προς το Νοβοσιμπίρσκ της Ρωσίας για να ακολουθήσει λεπτά αργότερα η Αστάνα στο Καζακστάν.

Η Διοίκηση Αεροδιαστημικής Αμυνας της Βόρειας Αμερικής άνοιξε το 1955 μια τηλεφωνική γραμμή για τα παιδιά. Κατόπιν, χρόνια αργότερα, δημιούργησε αυτόν τον ιστότοπο (www.noradsanta.org) προκειμένου οι λιλιπούτειοι φίλοι του να παρακολουθούν, σε 7 γλώσσες, την πορεία του Αη Βασίλη σε πραγματικό χρόνο.

Κάθε χρόνο εθελοντές απαντούν στα τηλεφωνήματα των παιδιών. Επιπλέον, σε έναν λογαριασμό στο Twitter, τον @NoradSanta, μπορεί κανείς να ενημερωθεί για κάθε κίνηση κι ενέργεια του Αη Βασίλη.

Το να παρακολουθεί κανείς τη διαδρομή του Αγίου με τη λευκή γενειάδα έχει γίνει κάτι σαν θεσμός στις ΗΠΑ. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρόεδρος Τραμπ και η σύζυγός του Μελάνια, που θα περάσουν τις γιορτές στη Φλόριντα, σκοπεύουν να απαντήσουν οι ίδιοι σε ορισμένα από τα τηλεφωνήματα των μικρών Αμερικανών.

Ο Αη Βασίλης πάνω από την Ακρόπολη

Ο Αγιος πέρασε από την Αθήνα λίγα λεπτά μετά τις 22:00 της Παραμονής των Χριστουγέννων.

«Ο Aη Βασίλης περνάει πάνω από την πόλη της Αθήνας. Πάνω από την Ακρόπολη τα πιο ιερά μνημεία της οποίας ήταν αφιερωμένα στη θεά της σοφίας, την Αθηνά. Η Αθήνα, είναι η πατρίδα της φιλοσοφίας και η πόλη που αποτέλεσε τη βάση του Δυτικού Πολιτισμού. Εδώ και 7.000 χρόνια η Αθήνα κατοικείται συνεχώς, παραμένει μια μεγαλούπολη με ζωή, ενώ η Ακρόπολη στέκει όρθια», ανέφερε η NORAD.

Τη στιγμή που εθεάθη πάνω από την ελληνική πρωτεύουσα, είχε ήδη παραδώσει 2.735.306.953 δώρα σε όλο τον κόσμο. Επόμενη στάση του θα ήταν η Σαντορίνη, στην οποία θα έφτανε σε χρόνο-ρεκόρ, μόλις 3 δευτερόλεπτα από την αναχώρησή του από την Αθήνα.

Αγιοβασιλιάτικη ιστορία

Αυτή η επιχείρηση της NORAD μετρά ήδη έξι δεκαετίες. Ξεκίνησε όταν η αλυσίδα των πολυκαταστημάτων Sears δημοσίευσε μια αγγελία σε μια εφημερίδα στο Κολοράντο με την πρόταση όσοι θέλουν να καλέσουν απευθείας τον Αη Βασίλη στο νούμερο που υποδείκνυε. Ωστόσο, εξαιτίας ενός σφάλματος, στην πραγματικότητα το νούμερο του τηλεφώνου ήταν εκείνο του κόκκινου τηλεφώνου ( για πυρηνικό συναγερμό) της NORAD.

Αν και σάστισε στην αρχή, όταν στην άλλη γραμμή ένα αγοράκι τον ρώτησε εάν μιλούσε με τον ίδιο τον Αη Βασίλη, ο αξιωματικός υπηρεσίας εκείνη την ημέρα, ο πτέραρχος Χάρι Σουπ, γρήγορα ανέλαβε δράση. Διέταξε λοιπόν τους άνδρες του να δίνουν πληροφορίες σχετικά με τη διαδρομή του Αη Βασίλη και τηλεφώνησε επίσης σε έναν τοπικό ραδιοφωνικό δίκτυο για να γνωστοποιήσει ότι είδε ένα παράξενο αντικείμενο στον ουρανό.

Στην ιστοσελίδα υπάρχουν και πληροφορίες σχετικά με τον Αγιο, τις οποίες συγκέντρωσαν οι ειδικοί της NORAD. Μεταξύ άλλων, μπορεί κανείς να πληροφορηθεί ότι η ηλικία του είναι «πάνω κάτω 16 αιώνων» ή ακόμη και τεχνικά χαρακτηριστικά για το ιπτάμενο έλκηθρό του: η ανώτατη ταχύτητά του είναι «μεγαλύτερη της ταχύτητας του φωτός» ή πως το «βάρος δώρων κατά την απογείωση είναι 60.000 τόνοι»!