137
Αυστηροί είναι πλέον οι έλεγχοι κατά την προσέλευση του κοινού στα ιταλικά νοσοκομεία, όπως δείχνει και η φωτογραφία από την Μπρέσια | REUTERS/Flavio Lo Scalzo

Κορονοϊός: 79 οι νεκροί στην Ιταλία

Protagon Team Protagon Team 3 Μαρτίου 2020, 20:44
Αυστηροί είναι πλέον οι έλεγχοι κατά την προσέλευση του κοινού στα ιταλικά νοσοκομεία, όπως δείχνει και η φωτογραφία από την Μπρέσια
|REUTERS/Flavio Lo Scalzo

Κορονοϊός: 79 οι νεκροί στην Ιταλία

Protagon Team Protagon Team 3 Μαρτίου 2020, 20:44

Δεν δείχνει να υποχωρεί η μετάδοση του κορονοϊού στην Ιταλία: σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες, τα κρούσματα είναι 2.263 και οι θάνατοι 79. Οι περιπτώσεις ασθενών που ανάρρωσαν είναι 170.

Σε νοσοκομείο της Πάντοβας, στην περιφέρεια του Βένετο, ένας ιατρός εντοπίστηκε θετικός στον ιό, όπως και ένα νεογέννητο κοριτσάκι στο Μπέργκαμο της Λομβαρδίας.

Οι ειδικοί δηλώνουν ότι η μείωση  της εξάπλωσης του κινεζικού ιού θα αρχίσει να μειώνεται από την ερχόμενη εβδομάδα.

Σε ό,τι αφορά τη λεγόμενη «κόκκινη ζώνη» της Λομβαρδίας, όπου βρίσκονται σε απομόνωση τέσσερις γιατροί στους οποίος μεταδόθηκε ο ιός ενώ εργάζονταν, προς το παρόν εστάλη για να τους αντικαταστήσει μόνον ένας συνάδελφός τους.

Ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε αναμένεται να ανακοινώσει λεπτομερή μέτρα στήριξης όσων επλήγησαν από την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης εξαιτίας του κορονοϊού. Κατά πληροφορίες, πρόκειται να εγκριθεί κονδύλι 3,5 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...