286
Η Νίκη Κεραμέως με τον Γιάννη Ντσούνο στην εκπομπή «Αταίριαστοι» | SKAI/YouTube

Κεραμέως: Αλλαγές στα πρωτόκολλα για να μην κλείνουν τμήματα με το πρώτο κρούσμα

Protagon Team Protagon Team 30 Ιουλίου 2021, 12:43
Η Νίκη Κεραμέως με τον Γιάννη Ντσούνο στην εκπομπή «Αταίριαστοι»
|SKAI/YouTube

Κεραμέως: Αλλαγές στα πρωτόκολλα για να μην κλείνουν τμήματα με το πρώτο κρούσμα

Protagon Team Protagon Team 30 Ιουλίου 2021, 12:43

Χωρίς να μπορεί να πει πότε θα ανοίξουν τα σχολεία –«περιμένουμε τους ειδικούς» ήταν η απάντησή της σε μια σειρά από ερωτήματα σε αυτήν την τηλεοπτική παρουσία της στον ΣΚΑΪ– η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως προανήγγειλε αλλές στα πρωτόκολλα λειτουργίας των σχολικών μονάδων από τη νέα χρονιά, φυσικά μετά από συζήτηση με την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων,

Η κυρία Κεραμέως εξήγησε πως οι εμβολιασμοί έχουν δημιουργήσει νέα δεδομένα.

Πέρυσι έκλειναν τμήματα με το πρώτο κρούσμα κορονοϊού για να αποφευχθεί η διασπορά στην οικογένεια. Τώρα, είπε η υπουργός, η οικογένεια είναι ήδη εμβολιασμένη σε μεγάλο βαθμό «ή τέλος πάντων μπορούν να εμβολιαστούν». Η ίδια πρόσθεσε ότι θα γίνει συζήτηση με την επιτροπή των ειδικών για να αλλάξουν τα πρωτόκολλα και να διασφαλιστεί η συνέχιση της διά ζώσης λειτουργίας των σχολείων.

«Το τονίζω η απόλυτη προτεραιότητα είναι η διασφάλιση της λειτουργίας διά ζώσης των σχολείων και με την Επιτροπή θα συζητήσουμε τους όρους που θα τη διασφαλίσουν», δήλωσε η υπουργός Παιδείας. Η ενημέρωση των πρωτοκόλλων αναμένεται χρονικά κοντά στην έναρξη της σχολικής χρονιάς με βάση τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα.

Κατά τα άλλα η κυρία Κεραμέως ξεκαθάρισε ότι δεν θα εισέρχεται στις σχολικές αίθουσες εκπαιδευτικός που δεν είναι είτε πλήρως εμβολιασμένος είτε δεν έχει υποβληθεί εβδομαδιαίως σε εργαστηριακό τεστ. Διευκρίνισε ότι ο αριθμός των εργαστηριακών τεστ που θα απαιτούνται την εβδομάδα για τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς δεν έχει ακόμη καθοριστεί και θα αποφασιστεί μετά από συνεννόηση με τους ειδικούς.

Για εκπαιδευτικούς που δεν θα προσκομίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή εργαστηριακό τεστ προβλέπεται αναστολή εργασίας. Την ευθύνη για τον έλεγχο των εγγράφων των εκπαιδευτικών θα έχουν οι διευθυντές των σχολικών μονάδων.

«Το μήνυμά μας είναι σαφές: Εμβολιαστείτε. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο όπλο κατά της πανδημίας», τόνισε η υπουργός Παιδείας σημειώντας ότι μεγάλο ποσοστό άνω του 76% των εκπαιδευτικών έχει ήδη εμβολιαστεί.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News