663
| CreativeProtagon

Εδώ είναι Mega Plant, δεν είναι παίξε-γέλασε!

Avatar Advertorial 10 Ιουλίου 2018, 14:30

Εδώ είναι Mega Plant, δεν είναι παίξε-γέλασε!

Avatar Advertorial 10 Ιουλίου 2018, 14:30

Τετρακόσια εκατομμύρια λίτρα κάποτε αρκούσαν για να ικανοποιήσουν τις ημερήσιες υδροδοτικές ανάγκες ολόκληρου του Λεκανοπεδίου Αττικής. Τότε, τη δεκαετία του 1980, κανένας δεν φανταζόταν ότι θα μπορούσε να υπάρξει εργοστάσιο στην Ελλάδα που να παράγει αυτόν τον όγκο σε προϊόντα. Σήμερα, αυτό έχει γίνει πραγματικότητα.

Το Protagon επισκέφθηκε το Σχηματάρι Mega Plant της Coca Cola Τρία Έψιλον, το μεγαλύτερο ελληνικό εργοστάσιο αναψυκτικών και χυμών, όπου παράγονται και διανέμονται πάνω από 410 εκατομμύρια λίτρα, περισσότερων από  540 διαφορετικών προϊόντων τον χρόνο.

Οι αριθμοί, αν μη τι άλλο, εντυπωσιακοί: 500 εκατομμύρια εξαγωγές σε 11 χώρες – με την Βουλγαρία να καλύπτεται κατά 100% όσον αφορά τα προϊόντα Coca-Cola και Sprite σε κουτάκια αλουμινίου. Τριακόσια φορτηγά, κατά μέσο όρο, εφοδιάζονται από τις αποθήκες του Mega Plant καθημερινά, τετρακόσιοι εργαζόμενοι φροντίζουν να δουλεύουν όλα ρολόι, χωρίς να μπαίνει ανθρώπινο χέρι στη διαδικασία της εμφιάλωσης.

IMG_2386-Megaplant
Για να μεταμορφωθεί το παλαιό εργοστάσιο σε Σχηματάρι Mega Plant χρειάστηκαν 24 εκατομμύρια ευρώ και περίπου δύο χρόνια εργασιών

Όλα αυτά δεν θα μπορούσαν να γίνουν πραγματικότητα χωρίς τις νέες τεχνολογίες και τα προηγμένα συστήματα αυτοματισμού: κάμερες που φωτογραφίζουν και ελέγχουν σε κλάσματα του δευτερολέπτου τα προϊόντα ώστε να διασφαλίζεται η τήρηση των αυστηρών προδιαγραφών, γραμμές παραγωγής που γεμίζουν δεκάδες χιλιάδες κουτάκια και φιάλες την ώρα, ρομποτικά συστήματα που τοποθετούν τα κιβώτια αυτόματα στη θέση τους στα ράφια της αποθήκης.

Για να μεταμορφωθεί το παλαιό εργοστάσιο σε Σχηματάρι Mega Plant χρειάστηκαν 24 εκατομμύρια ευρώ και περίπου δύο χρόνια εργασιών. «Το εργοστάσιό μας αποτελεί πλέον ένα νέο πρότυπο παραγωγής, αποθήκευσης και διανομής, που μας επιτρέπει να πραγματοποιήσουμε τις επιδιώξεις μας για αύξηση των εξαγωγών και κάλυψη των αναγκών άλλων χωρών του Ομίλου, όταν η ζήτηση εκεί υπερβαίνει τις δυνατότητες παραγωγής, ή όταν δημιουργούνται νέες ανάγκες. Η επένδυση στο Σχηματάρι σηματοδοτεί μια νέα εποχή ανάπτυξης για την εταιρεία μας, που θέτει τις βάσεις για ένα βιώσιμο μέλλον», λένε οι άνθρωποι της Coca-Cola Τρία Έψιλον.

Η ολοκλήρωση της επένδυσης ανακοινώθηκε παρουσία του υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιου Πιτσιόρλα, της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Βοιωτίας, Φανής Παπαθωμά και του Προέδρου του Ομίλου Coca-Cola HBC Αναστάσιου Δαυίδ.

Στην εκδήλωση, παρουσιάστηκε η αναπτυξιακή στρατηγική της Coca-Cola Τρία Έψιλον, που βασίζεται σε 3 άξονες:

Επενδύσεις στη χώρα, στην τοπική παραγωγή και στην εργασιακή απασχόληση
Καθοριστική συμβολή στην κοινωνία για τους νέους και το περιβάλλον
Καινοτομία για ανάπτυξη της αγοράς με τους πελάτες, τους προμηθευτές και τους καταναλωτές

Megaplant_2559
Tετρακόσιοι εργαζόμενοι φροντίζουν να δουλεύουν όλα ρολόι, χωρίς να μπαίνει ανθρώπινο χέρι στη διαδικασία της εμφιάλωσης

Την αξία της επένδυσης τόνισε ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης: «Πλησιάζοντας στο τέλος της περιόδου των μνημονίων, η αποφασιστική στροφή της ελληνικής οικονομίας στην παραγωγή και την εξωστρέφεια αποτελεί το κλειδί για την εδραίωση υψηλών ρυθμών ανάπτυξης. Επενδύσεις σε σύγχρονες εγκαταστάσεις, όπως το Mega-Plant Σχηματαρίου της Coca-Cola Τρία Εψιλον, αποτελούν ψήφο εμπιστοσύνης στην πορεία της ελληνικής οικονομίας και συγχρόνως αξιοποιούν σημαντικά πλεονεκτήματα της χώρας μας, όπως η γεωστρατηγική θέση και το υψηλής ποιότητας ανθρώπινο δυναμικό».

Ο Γενικός Διευθυντής της Coca-Cola Τρία Έψιλον, Γιάννης Παπαχρήστου
Ο Γενικός Διευθυντής της Coca-Cola Τρία Έψιλον Γιάννης Παπαχρήστου τόνισε στην ομιλία του: «Στηρίζουμε την κοινωνία και κυρίως τους νέους για να βρουν εργασία και να παραμείνουν στη χώρα μας»

Ο Γενικός Διευθυντής της Coca-Cola Τρία Έψιλον, Γιάννης Παπαχρήστου, ανέφερε: «Το Σχηματάρι Mega-Plant θεμελιώνει τη νέα εποχή ανάπτυξης της Coca-Cola Τρία Έψιλον. Ένα εργοστάσιο με 400 εργαζομένους, το οποίο μας επιτρέπει να παράγουμε στην Ελλάδα, να εξάγουμε από την Ελλάδα σε 11 χώρες και να υποστηρίζουμε έμπρακτα την οικονομική δραστηριότητα και την ανάπτυξη της χώρας. Στηρίζουμε την κοινωνία και κυρίως τους νέους για να βρουν εργασία και να παραμείνουν στη χώρα μας».

H Λίλιαν Νεκταρίου, Γενική Διευθύντρια της Coca-Cola για Ελλάδα, Κύπρο, Μάλτα, δήλωσε: «Η σημαντική αυτή επένδυση στο Σχηματάρι μάς δίνει τη σιγουριά να υλοποιήσουμε το στρατηγικό όραμα της Coca-Cola στην Ελλάδα που αφορά στην ανάπτυξή μας με οδηγό την καινοτομία και με όρους και προϋποθέσεις που συμβάλλουν στην ανάπτυξη και βελτίωση της ποιότητας ζωής των κοινοτήτων στις οποίες λειτουργούμε αλλά και στην προστασία του πλανήτη που όλοι μοιραζόμαστε».

Video: Ελένη Κατρακαλίδη

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...