288
Το «Lana», νοικιασμένο από τον Γκέιτς (στη φωτογραφία δεξιά, μαζί με τον Μπέζος) έχει μήκος 107 μέτρα και είναι από τα πολυτελέστερα στον κόσμο | YouTube

Κατακραυγή για τις εκπομπές CO2 στο πάρτι γενεθλίων του Μπιλ Γκέιτς

Protagon Team Protagon Team 2 Νοεμβρίου 2021, 22:50
Το «Lana», νοικιασμένο από τον Γκέιτς (στη φωτογραφία δεξιά, μαζί με τον Μπέζος) έχει μήκος 107 μέτρα και είναι από τα πολυτελέστερα στον κόσμο
|YouTube

Κατακραυγή για τις εκπομπές CO2 στο πάρτι γενεθλίων του Μπιλ Γκέιτς

Protagon Team Protagon Team 2 Νοεμβρίου 2021, 22:50

Λίγες ημέρες πριν ξεκινήσει η Cop26, όπου οι ηγέτες των χωρών καλούνται να λάβουν μέτρα για να διαφυλάξουν το μέλλον του πλανήτη, δύο από τους πλουσιότερους ανθρώπους επέλεξαν να τον επιβαρύνουν με τόνους διοξειδίου του άνθρακα, παρά τις δεσμεύσεις τους για το αντίθετο.

«Υποκριτές» αποκαλούν τον Μπιλ Γκέιτς και τον Τζεφ Μπέζος, στα social media, επειδή ο πρώτος διοργάνωσε μέγα- πάρτι για τα 66α του γενέθλια σε γιοτ στην Τουρκία, στο οποίο πήγε ο δεύτερος με το ιδιωτικό του ελικόπτερο από το δικό του γιοτ, με το οποίο έκανε κρουαζιέρα στα τουρκικά παράλια.

Ολα αυτά, σύμφωνα με τους Times, που αναφέρουν ότι ο Γκέιτς έκλεισε ολόκληρη την παραλία Sea Me στον κόλπο Μπουγιούκ Μποντζουκλού στη Φετχιγιέ, απέναντι από τη Ρόδο και υποδέχθηκε 50 καλεσμένους στο γιοτ «Λάνα», μήκους 107 μέτρων, ένα από τα πολυτελέστερα στον κόσμο, που νοικιάζεται για ένα εκατ. ευρώ την εβδομάδα.

Το πάρτι διήρκεσε τέσσερις ώρες και οι καλεσμένοι δείπνησαν με σούσι, πίτσα, θαλασσινά και φυσικά, άφθονη σαμπάνια. Στη συνέχεια, ο Μπέζος επέστρεψε στο γιοτ «Flying Fox», που βρισκόταν 190 χλμ μακριά, με το ελικόπτερό του. Η εφημερίδα Daily Mail, υπολόγισε ότι οι δύο πτήσεις του απελευθέρωσαν 100 κιλά διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα.

Δεν έλειψαν τα φαρμακερά βέλη προς τους δύο μεγιστάνες από χρήστες του Twitter: «Οι ζωές των πλούσιων και των αποκρουστικών», ανέφερε ένα από τα σχόλια, ενώ άλλος χρήστης έγραψε: «Ο ενεργοβόρος Μπιλ Γκέιτς συνεισφέρει στη μείωση του διοξειδίου του άνθρακα για τα 66α του γενέθλια πάνω στο γιοτ του και στο ελικόπτερό του».

Ο Γκέιτς έχει γράψει το βιβλίο «Πώς να αποτρέψουμε μία κλιματική καταστροφή: Οι λύσεις που έχουμε και οι καινοτομίες που χρειαζόμαστε».

Ο δε Μπέζος, τον περασμένο Μάρτιο, ανακοίνωσε ότι θα συνεισφέρει 10 δισ. δολάρια για την καταπολέμηση της κλιματικής κρίσης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...