286
Η βασίλισσα σε μία από τις τελευταίες δημόσιες εμφανίσεις της | Frank Augstein/Pool via REUTERS

Κάρολος: Η βασίλισσα είναι καλά, αλλά στα 95 της όλα είναι πιο δύσκολα

Protagon Team Protagon Team 17 Νοεμβρίου 2021, 18:13
Η βασίλισσα σε μία από τις τελευταίες δημόσιες εμφανίσεις της
|Frank Augstein/Pool via REUTERS

Κάρολος: Η βασίλισσα είναι καλά, αλλά στα 95 της όλα είναι πιο δύσκολα

Protagon Team Protagon Team 17 Νοεμβρίου 2021, 18:13

Η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ είναι καλά στην υγεία της, αλλά η ηλικία της έχει αρχίσει και δυσκολεύει την κατάστασή της, δήλωσε ο γιος της και διάδοχος του θρόνου, πρίγκιπας Κάρολος,

«Είναι καλά, σας ευχαριστώ πολύ. Οταν φτάσεις στα 95, ξέρετε, δεν είναι τόσο εύκολα όσο ήταν παλιά. Είναι ήδη άσχημα στα 73», δηλαδή την ηλικία που έχει ο ίδιος, είπε ο Κάρολος σε δημοσιογράφους από την Ιορδανία, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.

Το τελευταίο διάστημα, η βασίλισσα ακύρωσε πολλές από τις εμφανίσεις της για λόγους υγείας, ενώ πέρασε μία νύχτα σε νοσοκομείο του Λονδίνου.

Την Τρίτη, η Ελισάβετ επρόκειτο να παραστεί στη Γενική Σύνοδο της Εκκλησίας της Αγγλίας, ωστόσο, για πρώτη φορά μετά από 51 χρόνια, ακύρωσε την εμφάνισή της και έστειλε μήνυμα μέσω του μικρότερου γιου της, του Εντουαρντ, που την εκπροσώπησε:

«Είναι δύσκολο να πιστέψω πως πέρασαν πάνω από 50 χρόνια από τότε που ο πρίγκιπας Φίλιππος κι εγώ παραστήκαμε στην πρώτη συνάντηση της Γενικής Συνόδου. Kανείς από εμάς δεν μπορεί να σταματήσει τον χρόνο», ανέφερε η βασίλισσα.

Την Κυριακή, η βασίλισσα ακύρωσε την παρουσία της στην Ημέρα Μνήμης προς τιμήν των πεσόντων των ενόπλων δυνάμεων στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. «Η βασίλισσα υπέστη καταπόνηση στην πλάτη της και αποφάσισε το σημερινό πρωινό, με μεγάλη λύπη, πως δεν μπορεί να παραστεί στη Λειτουργία της Κυριακής για την Ημέρα Μνήμης στο Κενοτάφιο», σύμφωνα με την ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Mirror, οι γιατροί συμβούλεψαν τη βασίλισσα να αναπαύεται στο Κάστρο του Γουίνδσορ έως την άνοιξη, περίοδο κατά την οποία τις υποχρεώσεις της θα αναλάβουν επτά άτομα του στενού οικογενειακού της περιβάλλοντος: ο διάδοχος του θρόνου, πρίγκιπας Κάρολος, η πριγκίπισσα Αννα, ο πρίγκιπας Εδουάρδος και η σύζυγός του Σόφι, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον, όπως και η σύζυγός του Καρόλου, Καμίλα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...