561
Η εντυπωσιακή διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ Βόρειας και Νότιας Ελλάδας στον χάρτη της ΕΜΥ | Τwitter/@KolydasT

Kαιρός με ανοιξιάτικες… αντιθέσεις: 23 βαθμοί διαφορά μεταξύ Μακεδονίας και Κρήτης

Protagon Team Protagon Team 15 Απριλίου 2020, 13:32
Η εντυπωσιακή διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ Βόρειας και Νότιας Ελλάδας στον χάρτη της ΕΜΥ
|Τwitter/@KolydasT

Kαιρός με ανοιξιάτικες… αντιθέσεις: 23 βαθμοί διαφορά μεταξύ Μακεδονίας και Κρήτης

Protagon Team Protagon Team 15 Απριλίου 2020, 13:32

Βροχές από το πρωί της Μ. Τετάρτης (15/04) στα βόρεια ηπειρωτικά, με χιονοπτώσεις στα ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας και στην άλλη άκρη της χώρας, 25άρια λόγω νοτιάδων στην Κρήτη.

Οι ανοιξιάτικες αντιθέσεις του καιρού μεταξύ Βορρά και Νότου εντυπωσιάζουν, από τις επόμενες ημέρες ωστόσο αναμένεται ομαλοποίηση, με αποκορύφωμα τις θερμοκρασίες καλοκαιριού την Κυριακή του Πάσχα στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας.

Κύριο χαρακτηριστικό του καιρού τη Μ. Τετάρτη είναι οι τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά, καθώς και στο Αιγαίο. Σταδιακά τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο και στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο.

Τη Μ. Πέμπτη (16/04) τοπικές βροχές αναμένονται στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη (βελτίωση αναμένεται και εκεί έως το μεσημέρι).

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν έως πολύ θυελλώδεις (7-9 Μποφόρ) και θα παρουσιάσουν εξασθένηση από το απόγευμα της Μ. Πέμπτης (16/04).

Στο Ιόνιο θα είναι βορειοδυτικοί ισχυροί έως θυελλώδεις (6-8 Μποφόρ) με εξασθένηση προς το βράδυ της Μ. Τετάρτης (15/04) οπότε θα στραφούν σε ανατολικούς έως 6 Μποφόρ (στο χάρτη του meteo απεικονίζονται οι περιοχές με τις ισχυρότερες ριπές).

Η θερμοκρασία αναμένεται να παρουσιάσει άνοδο τη Μ. Πέμπτη (16/04) και τη Μ. Παρασκευή (17/04) . Στην Κρήτη όπου την Μ. Τετάρτη ο υδράργυρος άγγιξε τους 25 βαθμούς Κελσίου, αναμένονται νέα σκαμπανεβάσματα της θερμοκρασίας (πτώση τη Μ. Πέμπτη και νέα άνοδο τη Μ. Παρασκευή).

Αυξημένες θα είναι τέλος στα νότια, οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα έως και το απόγευμα της Μ. Τετάρτης.

Ακολουθεί αναλυτικά η προγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας:

ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ 16-04-2020

Στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές, κυρίως στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, με βαθμιαία βελτίωση από το μεσημέρι. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις πρώτες πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις πρωινές ώρες θα υπάρχουν παροδικές νεφώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Εύβοια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5 Mποφόρ και στο Ιόνιο τις πρωινές ώρες έως 6 μποφόρ. Στα ανατολικά 6 με 8 και στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο τοπικά 9 Μποφόρ, με εξασθένηση από το μεσημέρι.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα νότια, ενώ στα βόρεια θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της.

ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17-04-2020

Γενικά αίθριος καιρός. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στο Αιγαίο τοπικά έως 6 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο σε όλη τη χώρα.

ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 18-04-2020

Γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα βόρεια ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις.

Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 19-04-2020

Γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις.

Τοπικά περιορισμένη ορατότητα κυρίως στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και σταδιακά θα επικρατήσουν νότιοι νοτιοδυτικοί με ένταση 3 με 5 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 20-04-2020

Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα πυκνώσουν και από τις απογευματινές ώρες στα βορειοδυτικά θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο βαθμιαία τοπικά 6 Μποφόρ.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...