395
Η Βικτόρια Χίσλοπ στην τελετή ορκωμοσίας της ως Ελληνίδα στο υπουργείο Εσωτερικών τη 17η Σεπτεμβρίου του 2020 | IntimeNews

Και η Βικτόρια Χίσλοπ κατά του Σούνακ: «Είναι σοκαριστικό…»

Protagon Team Protagon Team 28 Νοεμβρίου 2023, 14:50
Η Βικτόρια Χίσλοπ στην τελετή ορκωμοσίας της ως Ελληνίδα στο υπουργείο Εσωτερικών τη 17η Σεπτεμβρίου του 2020
|IntimeNews

Και η Βικτόρια Χίσλοπ κατά του Σούνακ: «Είναι σοκαριστικό…»

Protagon Team Protagon Team 28 Νοεμβρίου 2023, 14:50

Δριμεία κριτική άσκησε στον βρετανό πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ και η διάσημη συγγραφέας Βικτόρια Χίσλοπ για την πρωτοφανή απόφασή τού να ακυρώσει το ραντεβού του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαιτίας της αναφοράς του τελευταίου στο ζήτημα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Η πολιτογραφημένη ελληνίδα που γεννήθηκε στο Κεντ του Ηνωμένου Βασιλείου σχολίασε την Τρίτη την τουλάχιστον απρεπή κίνηση του Σούνακ δηλώνοντας:

«Είναι σοκαριστικό. Αυτό είναι η μόνη λέξη. Είναι ένα μεγάλο λάθος για τον Σούνακ, πολύ αγενής και δεν είναι η πρώτη φορά που το έχουν πει αυτό για παράδειγμα, όπως έγινε με τη Μόνα Λίζα έτσι είναι με τα Γλυπτά» τόνισε  στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8.

«Ήμουν χθες στον πρέσβη της Ελλάδας στο σπίτι του και ο κ. Μητσοτάκης ήταν εκεί και ένας ένας όταν μιλούσαν όλοι, το θέμα ήταν η φιλία ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αγγλία. Έχουμε μια μεγάλη φιλία και τώρα κάνει ο πρωθυπουργός μας στην Αγγλία κάτι τέτοιο. Δεν έχω λόγια. Είναι πάρα πολύ κακό πράγμα, αλλά την ίδια στιγμή νομίζω ότι θα έχει αντίδραση από τους από τους Άγγλους, μια πολύ αρνητική αντίδραση, γιατί γενικά πάρα πολλοί Άγγλοι τώρα πιστεύουν ότι τα Γλυπτά πρέπει να γυρίσουν στην Αθήνα. Δεν είναι μειονότητα. Είναι πολλοί άνθρωποι και κάθε χρόνο πιο πολλοί. Λοιπόν, νομίζω είναι ένα λάθος» πρόσθεσε.

Στην ερώτηση, αν την εξέλιξη αυτή επηρέασε η συνάντηση του έλληνα πρωθυπουργού με τον επικεφαλής των Εργατικών, η βρετανίδα συγγραφέας σημείωσε πως «ίσως να είναι αυτό αλλά γενικά όταν ένας πρωθυπουργός έρχεται, μπορεί να μιλήσει με άλλους πολιτικούς. Δεν ήρθε μόνο για την κουβέντα με τον Σούνακ, είναι ελεύθερος».

Αναφερόμενη στο κατά πόσο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Ηνωμένου Βασιλείου είναι πιο θετικός στην προοπτική της επανένωσης των Γλυπτών, η Χίσλοπ σημείωσε πως γενικά οι άνθρωποι στην Αριστερά είναι ανοιχτοί στο θέμα των Γλυπτών και πως ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου, Τζορτζ Όσμπορν ανήκει στην συντηρητική παράταξη.

Η ίδια πάντως δήλωσε πολύ αισιόδοξη για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα και μάλιστα τώρα ακόμα περισσότερο, μετά την στάση του Σούνακ.

«Όχι αύριο, όχι μεθαύριο, όχι σε μερικούς μήνες, αλλά σε μερικά χρόνια, νομίζω θα έχει πιο πολλή πίεση από το κοινό» είπε η ίδια. «Σιγά σιγά το θέμα των γλυπτών δεν θα είναι ένα θέμα πολιτικής, θα είναι θέμα του πολιτισμού, κατά τη γνώμη μου και όχι μόνο τη γνώμη μου, αλλά πολλών ανθρώπων. Αυτό είναι η ελπίδα μου» κατέληξε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...