354
Αδόλφος επί Ματέο: ο Σαλβίνι ως Χίτλερ σε κεντρικό σημείο του Μιλάνου | Beastmastertv/Instagram

Ιταλός street-artist απεικόνισε τον Σαλβίνι ως Χίτλερ

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουνίου 2018, 12:43
Αδόλφος επί Ματέο: ο Σαλβίνι ως Χίτλερ σε κεντρικό σημείο του Μιλάνου
|Beastmastertv/Instagram

Ιταλός street-artist απεικόνισε τον Σαλβίνι ως Χίτλερ

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουνίου 2018, 12:43

Ενα ασπρόμαυρο πόστερ ύψους τριών μέτρων που τοποθέτησε αργά τη νύχτα με τα ίδια του τα χέρια ο ιταλός street-artist που υπογράφει ως «Beast» σε κεντρικό δρόμο του Μιλάνου, τάραξε τα νερά και προκάλεσε πολλές αντιδράσεις – όπως αναφέρει η ιταλική «La Repubblica». Κι αυτό, γιατί με τη βοήθεια του photoshop, ο καλλιτέχνης απεικόνισε τον Ματέο Σαλβίνι, ηγέτη της Λέγκας και υπουργό Εσωτερικών της Ιταλίας ως Αδόλφο Χίτλερ.

Στο αριστερό του μπράτσο, αντί για τη φασιστική σβάστικα υπήρχε το σύμβολο της ιταλικής Λέγκας. Το πόστερ, που έκανε την εμφάνισή του το πρωί της 26ης Ιουνίου 2018 δεν μακροημέρευσε στον τοίχο της via Palermo, πρόλαβε όμως να κάνει κάτι παραπάνω από αισθητή την παρουσία του, καθώς οι περαστικοί δεν χόρταιναν να το φωτογραφίζουν και να ανεβάζουν στη συνέχεια το πολιτικοποιημένο έργο τέχνης στα social media.

(Beastmastertv/Instagram)
Το τριών μέτρων ύψους πόστερ με τον Σαλβίνι ως Χίτλερ στη via Palermo του Μιλάνου (Beastmastertv/Instagram)

Μέσα σε λίγες ώρες, ο Σαλβίνι ως Χίτλερ έγινε viral και όταν η Αστυνομία κατέφθασε για να αποκαθηλώσει το έργο, ήταν πλέον αργά. «Το περίμενα ότι θα το κατέβαζαν.  Αλλά χάρη στο Ιντερνετ η τέχνη του δρόμου παραμένει αθάνατη και το μήνυμα μεταδίδεται με ταχύτητα φωτός» σχολίασε ο ίδιος ο καλλιτέχνης, γνωστός για τα πολιτικοποιημένα του έργα. Οπως δήλωσε ο ίδιος, έκανε αυτόν τον παραλληλισμό ανάμεσα στους δύο άνδρες, θέλοντας να σχολιάσει τις πρόσφατες προκλητικές δηλώσεις του Σαλβίνι σε ό,τι έχει να κάνει με το προσφυγικό ζήτημα. Ο υπουργός Εσωτερικών έχει πει μεταξύ άλλων ότι «οι παλιοί καλοί καιροί που η Ιταλία ήταν χώρα υποδοχής προσφύγων έχουν τελειώσει».

(Beastmastertv/Instagram)
Οι περαστικοί δεν χόρταιναν να το φωτογραφίζουν και να το ανεβάζουν στα social media, κι έτσι έγινε viral και αθάνατο (Beastmastertv/Instagram)

Ο Beast, που για ευνόητους λόγους δεν αποκαλύπτει την πραγματική του ταυτότητα, συνεχίζει ανενόχλητος το έργο του από το Instagram, ενώ όπως είπε, ήταν παρών όταν οι αστυνομικοί κατέβαζαν τη δημιουργία του, το πορτραίτο του Σαλβίνι-Χίτλερ από τον τοίχο. Αγνωστος μεταξύ αγνώστων, έμοιαζε με απλό περαστικό που σταμάτησε να δει τι συμβαίνει.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...