128
Ο Μπιλ Γκέιτς, ο... αντίχριστος, σύμφωνα με το πλακάτ αντιεμβολιαστή σε συγκέντρωση στο Μιλάνο | REUTERS/Flavio Lo Scalzo

Ιταλία: Εφοδοι της αστυνομίας σε σπίτια αντιεμβολιαστών

Protagon Team Protagon Team 18 Νοεμβρίου 2021, 13:36
Ο Μπιλ Γκέιτς, ο... αντίχριστος, σύμφωνα με το πλακάτ αντιεμβολιαστή σε συγκέντρωση στο Μιλάνο
|REUTERS/Flavio Lo Scalzo

Ιταλία: Εφοδοι της αστυνομίας σε σπίτια αντιεμβολιαστών

Protagon Team Protagon Team 18 Νοεμβρίου 2021, 13:36

Στο στόχαστρο της ιταλικής αστυνομίας βρέθηκαν ξανά αντιεμβολιαστές σε όλη τη χώρα, για παρακίνηση σε βίαιες πράξεις και πρόκληση καταστροφών.

Συνολικά, την Πέμπτη, η αστυνομία πραγματοποίησε 29 εφόδους σε όλη την επικράτεια.

Οι αντιεμβολιαστές έλαβαν κλήση σε απολογία για προτροπή σε βίαιες πράξεις, πρόκληση καταστροφών, δημιουργία μυστικών οργανώσεων.

Οι έρευνες επικεντρώνονται κυρίως στα όσα συνέβησαν στη χώρα τους τελευταίους τρεις μήνες στις κινητοποιήσεις που είχαν ως στόχο τα εμβόλια, αλλά και το «πράσινο πάσο εμβολιασμένου».

Μέσω Διαδικτύου, ακραίες ομάδες αντιεμβολιαστών συνεννοούνταν για να οργανώσουν επεισόδια και να επιδιώξουν συγκρούσεις με τις αστυνομικές αρχές και τους καραμπινιέρους.

Από την περασμένη εβδομάδα, στην Ιταλία επιτρέπεται μόνον η πραγματοποίηση καθιστικών διαμαρτυριών, και αυτές μακριά από τις κεντρικές περιοχές των διαφόρων πόλεων, όπως και από υπουργεία, συνδικάτα και τα μέγαρα της βουλής, της γερουσίας και της κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...