• Ο Λοβέρδος συνάντησε τον Τσίπρα στη Βουλή αφού μάθαμε ότι σκεφτόταν να τον δείρει

    Εγραψε λοιπόν στο βιβλίο του «Απόπειρα δολοφονίας» ο Ανδρέας Λοβέρδος ότι σκεφτόταν να δείρει τον Αλέξη Τσίπρα, θεωρώντας ότι αυτός ήταν πίσω από τη σκευωρία της Novartis και τη δίωξή του –άλλωστε όλο το βιβλίο σε αυτό αναφέρεται, στην προσωπική περιπέτεια του πρώην υπουργού, ο οποίος ήταν μεταξύ των 10 πολιτικών που ενέπλεξαν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στο σκάνδαλο.

     

    Μάλιστα ο συγγραφέας-βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής περιγράφει στις σελίδες της «Απόπειρας Δολοφονίας» ακόμα και το πώς φανταζόταν τη σκηνή: …«Ετσι γεννήθηκε μέσα μου η ιδέα να τον δείρω. Κυριολεκτώ. Την οργάνωσα, μάλιστα, λίγο στο μυαλό μου. Θα επεδίωκα, σκεφτόμουν, να διασταυρωθώ μαζί του, όταν θα ερχόταν στην αίθουσα της Βουλής για να μιλήσει και τότε θα του έσπαγα τη μύτη, αδιαφορώντας για τις συνέπειες. Σοβαρολογούσα»…

     

    Το βιβλίο παρουσιάστηκε την Τρίτη, την ώρα που στη Βουλή συζητείτο ο προϋπολογισμός. Και τελικά οι δυο τους διασταυρώθηκαν. Ξύλο δεν έπεσε, μύτες δεν έσπασαν, αλλά ειπώθηκαν κάποια πράγματα μεταξύ τους, με τη γλώσσα του σώματος κάτι να θέλει να πει –ένας ευφάνταστος θα μπορούσε να σκεφτεί το κοινοβουλευτικό αντίστοιχο του Σταμάτη Γαρδέλη στα «Τσακάλια».

     

    Το ενσταντανέ το αιχμαλώτισε ο Γιώργος Βιτσάρας του πρακτορείου SOOC και το περιέγραψε το Open στο δελτίο ειδήσεων (στο 1.35 του παρακάτω βίντεο)

    Ο ίδιος ο κ. Λοβέρδος μίλησε σχετικά (στα «Παραπολιτικά»):

     

    «Το βιβλίο μου είναι γεμάτο από συναισθήματα, από βιώματα, από πράγματα αισθάνθηκα όταν επί τρία χρόνια με διέσυραν. Μάλιστα γράφω για κάποιον στη Βουλή που ούρλιαζε επαΐοντος δηλαδή δεν ήξερε τι έλεγε πλην όμως ούρλιαζε. Όλα αυτά προσπαθούσα και να τα εσωτερικεύσω αλλά και να τα εξωτερικεύω μετά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο να τους χαμογελώ ή να τους χαιρετώ σαν να μην συμβαίνει τίποτα, κάτι που πέτυχα. Πήγα και σε πνευματικό μου στο Άγιο Όρος το κουβέντιασα, πάλεψα με τον εαυτό μου να το εκλογικεύσω για να μην το δείχνω και για να μπορώ και να υπακούω και στην τακτική μου που ήταν φουλ επίθεση στους απατεώνες. Και αυτό το χειρίστηκα μέσα μου, όλα τα συναισθήματα και τις αντιδράσεις μου τις χειρίστηκα σε σημείο όπως γράφω να μην φτάσω ποτέ στο σημείο να μισήσω γιατί το μίσος είναι χαρακτηριστικό των πολύ μικρών στο μυαλό ανθρώπων. Χθες στη Βουλή επειδή καθόμαστε δίπλα–δίπλα με τον κ. Τσίπρα και πολλές φορές ανταλλάσουμε κουβέντες, μια τέτοια φορά ήταν και η χθεσινή δεν θέλω να πω περισσότερες λεπτομέρειες αλλά δεν είχε κλίμα πολέμου, ήταν μια κανονική συζήτηση».

     

    O κ. Τσίπρας δεν αποκάλυψε τι είπε στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΙΝΑΛ, αλλά αυτήκοες μάρτυρες ορκίζονται ότι τον ρώτησε με κάπως επιθετικό τόνο «μα, είναι πράγματα αυτά;». Τότε ο κ. Λοβέρδος ως καλός πλασιέ του πρότεινε να διαβάσει πρώτα το βιβλίο για να έχει μια πλήρη εικόνα.

  • Ποιοι δεν ήθελαν να γίνει το χατίρι της Εκκλησίας;

    Δεν πέρασε εύκολα από την κρησάρα του Μεγάρου Μαξίμου το άνοιγμα των εκκλησιών και η αύξηση των πιστών στους ναούς εν μέσω πανδημίας. Αλλά ποιος θα μπορούσε να αρνηθεί τα… δίκαια των ιεραρχών όταν προηγουμένως η κυβέρνηση είχε επιτρέψει τη λειτουργία ακόμα και των νυχάδικων;

     

    Κι όμως κάποιοι στο Μαξίμου επέμεναν σε σκληρή στάση, μολονότι υπήρχε και η ανάγκη στήριξης του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου μέσα σε μια ΔΙΣ γεμάτη ταλιμπάν που έλεγαν ότι θα ανοίξουν τους ναούς και γαία πυρί μιχθήτω.

     

    Το παρασκήνιο το περιέγραψε ο Σταύρος Παπαντωνίου στη στήλη του «Θεωρείο» στην «Καθημερινή»:

     

    «Με ετούτα και με εκείνα, η κυβέρνηση αποδέχθηκε τα αιτήματα της δεξιάς του Κυρίου. Υπήρξαν όμως και αντιστάσεις. Οι πιο “σκληροί” έναντι των αιτιάσεων της Εκκλησίας ήταν οι Γεραπετρίτης και Σκέρτσος. Ο Ιερώνυμος χθες τους φωτογράφισε χωρίς να τους κατονομάσει. Αντιθέτως –ευγενής ων– κατονόμασε εκείνους που μεσολάβησαν για να βρεθεί λύση. Πρόκειται για τον Δημητριάδη, την Κεραμέως και τον γγ του Παιδείας, τον Καλαντζή».

  • Οταν η Φωτεινή Αραμπατζή έκανε λόγο για πασίδηλη... αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης

    Η Φωτεινή Αραμπατζή, βουλευτής Σερρών της ΝΔ και υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης με αρμοδιότητα την Αλιεία –κουλό όντως, γιατί οι Σέρρες δεν φημίζονται για το ψάρι τους– υπήρξε μια από τις πρωταγωνίστριες της πολυήμερης συζήτησης στη Βουλή για τον προϋπολογισμό.

     

    Οχι τόσο για το ότι στην ομιλία της καυτηρίασε τον Γιάννη Ραγκούση και επικαλέστηκε τον Μπαράκ Ομπάμα, αλλά επειδή σε ένα εντυπωσιακό lapsus linguae έκανε λόγο για «πασίδηλη αναποτελεσματικότητα» της κυβέρνησης του… Κυριάκου Μητσοτάκη.

     

    Είπε επί λέξει η υφυπουργός της κυβέρνησης:…  «Γι’ αυτό και απεδείχθη ότι η αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι πασίδηλη. Στα νερά του Αιγαίου, στον Εβρο, στην οικονομική και υγειονομική διαχείριση του κορονοϊού» (στο βίντεο 1.43). Μάλιστα κάπου εκεί φαίνεται να κοιτάει προς τα υπουργικά έδρανα –ήταν νωρίς και ήταν άδεια– αλλά συνέχισε απτόητη.

     

     




text
  • Ανεξάρτητος πρώην Σπαρτιάτης βουλευτής γρονθοκόπησε βουλευτή της Ελληνικής Λύσης μέσα στην ολομέλεια! Ηταν αυτό που έλειπε από την ιστορία του κτιρίου


    24 Απριλίου 2024, 12:34