• Τι έκανε ο Αδωνις Γεωργιάδης στη Βοστώνη;

    Καθώς ακόμα και ο Πρωθυπουργός της χώρας απεφάνθη το περασμένο Σάββατο ότι «μυρίζει εκλογές», η στήλη δεν είχε άλλη επιλογή από το να διακόψει το sabbatical της και να επιστρέψει στις επάλξεις. Αρχίζοντας από τον αγαπημένο της, υπουργό Ανάπτυξης και αντιπρόεδρο της ΝΔ Αδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος εκτός από το να καβγαδίζει με τον Παύλο Πολάκη στο Twitter, βρέθηκε το Σαββατοκύριακο στη Βοστώνη των ΗΠΑ.

     

    Εκεί λοιπόν –μάλλον με την ίδια κεκτημένη ταχύτητα που τον κάνει να μην μπορεί να αντισταθεί στον πειρασμό και έτσι τσακώνεται συνεχώς με τον κ. Πολάκη– ο κ. Γεωργιάδης υπέκυψε στην ακατανίκητη δύναμη της ρουτίνας του: συνηθισμένος από τις αμέτρητες εφόδους του σε ελληνικά σουπερμάρκετ για να τσεκάρει τις τιμές του περίφημου «καλαθιού του νοικοκυριού», πήγε και στο «Market Basket» της Βοστώνης.

     

    Το εν λόγω σουπερμάρκετ το δημιούργησε ένας Ελληνας της Διασποράς με καταγωγή από την Καλαμπάκα και ο υπουργός φωτογράφισε ενθουσιασμένος ελληνικά προϊόντα –γιαούρτι, ελαιόλαδο, κρασιά– που βρίσκονται στις προθήκες του καταστήματος.

     

    Οντως εντυπωσιακά, τόσο η παρουσία ελληνικών προϊόντων –έστω και ιδιωτικής ετικέτας– στο βοστωνέζικο σουπερμάρκετ όσο και τα φωτογραφικά ντοκουμέντα που δημοσιοποίησε ο υπουργός Ανάπτυξης. Κρίμα που στις φωτογραφίες δεν υπάρχουν και οι τιμές για να μπορούσαμε να τις συγκρίνουμε με τις εδώ…

  • Η απάντηση του Σάκη Αρναούτογλου στο γιατί αναλαμβάνει κομματικό πόστο στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

    Για τους νέους τομεάρχες που ανακοίνωσε το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής την περασμένη Παρασκευή –ένας «ανασχηματισμός» με τους εκλεκτούς του Νίκου Ανδρουλάκη σε κρίσιμα πόστα, εκτός από τον τομέα των Εξωτερικών, όπου υπάρχει o εποπτεύων Ανδρέας Λοβέρδος και έτσι η θέση παραμένει προς το παρόν διακριτικά κενή–, θα τα διαβάσατε. (Αν όχι, υπάρχουν αναλυτικά εδώ.)

     

    Στους τηλεοπτικούς καιρούς που ζούμε, ένα όνομα έκανε τη μεγαλύτερη αίσθηση: ο Σάκης Αρναούτογλου, μετεωρολόγος στην ΕΡΤ3, αναλαμβάνει αν. γραμματέας Πολιτικής Προστασίας.

     

    Η επιλογή του κ. Αρναούτογλου να στρατευτεί, ξανά, με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δεν πέρασε ασχολίαστη. Μάλιστα, ένας από τους ακολούθους τού μετεωρολόγου στο Facebook έσπευσε να γράψει με μια δόση πικρίας: «Φίλε, Σάκη Αρναούτογλου, γιατί ανακατώνεσαι (sic) με τη πολιτική; Τα κόμματα και η πολιτική διχάζουν τους ανθρώπους…».

     

    Για να λάβει την άμεση απάντηση από τον κ. Αρναούτογλου: «Το ίδιο κάνει και η απραγία, Χρήστο μου! Δεν “ανακατώθηκα” γιατί δεν μου αρέσουν τα μπερδέματα, μου ζητήθηκε στα 53 μου να βοηθήσω σε κάτι συγκεκριμένο και σημαντικό και είπα ότι θα προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο δυνατό».

    Πάντως ο κ. Αρναούτογλου δεν ανακατεύεται πρώτη φορά με τον χώρο της Κεντροαριστεράς. Τον χειμώνα του 2019 είχε συναντηθεί με την αείμνηστη Φώφη Γεννηματά και είχε συμφωνήσει να είναι υποψήφιος του κόμματος στις ευρωεκλογές εκείνης της άνοιξης. Είχε μάλιστα καταταγεί πέμπτος με 65.150 σταυρούς, πίσω από τον κ. Ανδρουλάκη και την Εύα Καϊλή, που εξελέγησαν ευρωβουλευτές, και από τον Νίκο Παπανδρέου και τον Γιώργο Καμίνη.

  • Η Εύα Καϊλή «δεν είχε καταλάβει»

    Πέρασε κάπως απαρατήρητο τον περασμένη εβδομάδα. Οχι το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που με συντριπτική πλειοψηφία –494 υπέρ και 58 κατά– ανακήρυξε τη Ρωσία «κράτος που προωθεί και υποκινεί την τρομοκρατία», λόγω «των εσκεμμένων επιθέσεων και των θηριωδιών που διαπράττει κατά του ουκρανικού πληθυσμού», αλλά το ποιοι έλληνες ευρωβουλευτές δεν το υιοθέτησαν.

     

    Από την Ελλάδα, «κατά» ψήφισαν οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης και Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος και ο Εμμανουήλ Φράγκος της Ελληνικής Λύσης. Αν όμως αυτές οι αρνητικές ψήφοι ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενες, δεν ήταν τόσο αναμενόμενες οι βολικές αποχές από την ψηφοφορία: συγκεκριμένα, απείχαν ο Κώστας Αρβανίτης, ο Στέλιος Κούλογλου, η Ελενα Κουντουρά και ο Δημήτρης Παπαδημούλης του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η Εύα Καϊλή του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

     

    Αυτή η αποχή, που τρόπον τινά λειτουργεί υπέρ του Βλαντίμιρ Πούτιν και της βάρβαρης εισβολής του, προκάλεσε απορία. Και αν όχι τόσο για τους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, σίγουρα για τη στάση της κυρίας Καϊλή, την οποία κάποιοι θεωρούν μεγάλη ελπίδα της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας και άλλα τέτοια.

     

    Το θέμα ξεδιάλυνε, κάπως, με το σημείωμά του στα «Νέα» τη Δευτέρα, ο Ηλίας Κανέλλης, κάνοντας λόγο για λάθος της κυρίας Καϊλή και περιγράφοντας την –όχι και τόσο κολακευτική– εξήγηση που η ίδια φέρεται να έδωσε:

     

    «Ελπίζω να είναι προϊόν ιδεοληψίας η καταψήφιση από τους ευρωβουλευτές του ΚΚΕ και της Ελληνικής Λύσης του ψηφίσματος της Ευρωβουλής σύμφωνα με το οποίο η Ρωσία είναι “τρομοκρατικό καθεστώς”, κάτι που συνάγεται από τη “σκόπιμη φυσική καταστροφή πολιτικών υποδομών και από τις μαζικές δολοφονίες ουκρανών αμάχων με στόχο την εξάλειψη του ουκρανικού λαού”. Ομοίως, ελπίζω να είναι απλώς προϊόν ιδεοληψίας η αποχή ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ από την ψηφοφορία. (Η Εύα Καϊλή, που επίσης είχε απόσχει, εξήγησε αργότερα ότι δεν είχε καταλάβει και ζήτησε να αλλάξει η ψήφος της)».

  • Για όσους ανησυχούσαν: Ο Καραμανλής θα πάει στα εγκαίνια του «Ιδρύματος Αντώνης Σαμαράς»

    Εχει προαναγγελθεί ως το πολιτικό δρώμενο του Δεκεμβρίου, για να μην πούμε ότι κάποιοι μιλούν για «επιστροφή» του Αντώνη Σαμαρά στην κεντρική πολιτική σκηνή ύστερα από μήνες αφωνίας –δηλαδή ύστερα από εκείνη την ηχηρή, περί Παϊσίου, ομιλία στο συνέδριο της ΝΔ τον περασμένο Μάιο– και το χοντρύνουμε.

     

    Τέλος πάντων, η ομιλία του πρώην Πρωθυπουργού, πρώην προέδρου της ΝΔ και νυν βουλευτή Μεσσηνίας, στην εκδήλωση για την παρουσίαση του «Ιδρύματος Αντώνης Σαμαράς», στις 7 Δεκεμβρίου στο «Παλλάς», έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον –είναι που μυρίζει και εκλογές, όπως λέγαμε, είναι και το ότι ο κ. Σαμαράς δεν έχει μιλήσει για το θέμα των υποκλοπών, καταλαβαίνετε…

     

    Μάλιστα, η στήλη «Θεωρείο» στην «Καθημερινή της Κυριακής», προεξόφλησε την παρουσία στην εκδήλωση του προκατόχου του κ. Σαμαρά στην προεδρία της ΝΔ –και κατ’ εξοχήν «άφωνου»– Κώστα Αλ. Καραμανλή.

     

    Εγραψε ο Σταύρος Γ. Παπαντωνίου συγκεκριμένα:

     

    «Σε δέκα ημέρες από τώρα θα λάβουν χώρα τα εγκαίνια του Ιδρύματος “Αντώνης Σαμαράς” με ομιλία του πρώην πρωθυπουργού. Η εκδήλωση συγκεντρώνει ήδη το πολιτικό ενδιαφέρον εντός και εκτός κόμματος, καθώς ο Αντώνης Σαμαράς δεν έχει τοποθετηθεί δημοσίως από τότε που ξέσπασε η υπόθεση των υποκλοπών, τον περασμένο Αύγουστο. Επίσης, με ενδιαφέρον αναμένεται ποιοι θα δώσουν το “παρών”. Ο Κώστας Καραμανλής πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως θα συγκαταλέγεται στους παρόντες».

     

  • Ο Πέτσας διαμαρτύρεται για τον τίτλο του ertnews.gr

    Στα περί μυρωδιάς εκλογών κλήθηκε να τοποθετηθεί το πρωί της Δευτέρας ο αν. υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, ο οποίος πρώτα έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή «Συνδέσεις», στην ΕΡΤ1, και έπειτα «διαμαρτυρήθηκε» για τον τίτλο που έβαλαν στο σχετικό θέμα στο ertnews.gr.

    Το αστείο είναι ότι πέρα από την κριτική περί Τύπου που έκανε ο κ. Πέτσας στο Twitter, η «ουσία» που επικαλείται είναι ότι όπως λέει και ο ίδιος στην ανάρτησή του από τη στιγμή που πατήσουμε το 2023, όλα είναι ανοιχτά.

    Διότι και στη συνέντευξή του στη Χριστίνα Βίδου και στον Κώστα Παπαχλιμίντζο, ο αν. υπουργός Εσωτερικών είπε το εξής:

     

    «Το 2023 είναι προ των πυλών. Και πάντα λέγαμε από την αρχή ότι θα γίνουν εκλογές το 2023, το οποίο φτάνει. Δεν μπορώ να πω εγώ τις πιθανές ημερομηνίες. Αν το βάλει κανείς έτσι και ανοίξει το ημερολόγιο θα βρει πολλές Κυριακές. Δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Το ζητούμενο είναι ό,τι είχε πει ο πρωθυπουργός ότι θα γίνουν την άνοιξη. Κοντά είμαστε επομένως, ώστε όπως είπα και πριν να αρχίσουμε να απευθυνόμαστε στους πολίτες για το τι κάναμε και τι θα κάνουμε μετά».




text
  • Είναι κρίμα που δεν θα γίνει debate. Να περιμένουμε τρία χρόνια αλλά ποιον θα έχει απέναντι ο Κυριάκος;


    20 Απριλίου 2024, 13:30