• Ο Νικήτας Κακλαμάνης προσδιόρισε τις εκλογές «από 1η Οκτωβρίου και μετά»....

    Ο Νικήτας Κακλαμάνης, βουλευτής Α’ Αθηνών της ΝΔ και αντιπρόεδρος της Βουλής, είναι μια ξεχωριστή περίπτωση στο κυβερνητικό στρατόπεδο: συχνά εκτρέπεται της βασικής «γραμμής».

     

    Το έκανε και σε πρόσφατη συνέντευξή του στα «Παραπολιτικά 90,1», από τη συχνότητα των οποίων απεφάνθη: «Από 1η Οκτωβρίου μέχρι 30 Ιουνίου, ανά πάσα στιγμή μπορεί να γίνουν εκλογές». Ως γνωστόν η θέση του Μεγάρου Μαξίμου, της κυβέρνησης και του ίδιου του Πρωθυπουργού είναι ότι οι εκλογές θα γίνουν στα τέλη της άνοιξης του 2023, όμως ο κ. Κακλαμάνης μετακίνησε τις κάλπες σε απόσταση τεσσάρων μηνών ή κάτι λίγα παραπάνω.

     

    Συγκεκριμένα, ο κ. Κακλαμάνης είπε: «Στον βαθμό που μπορώ να ξέρω τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όταν μιλάει με τόση η έμφαση για ένα θέμα, ξέρω ότι μέσα του το εννοεί. Βεβαίως από Οκτώβριο και μετά, στην ουσία είμαστε στο τελευταίο εξάμηνο της τετραετίας, προσωπική μου άποψη είναι ότι ανά πάσα στιγμή και να είμαστε ειλικρινείς και ρεαλιστές που η κυβέρνηση θα εκτιμήσει ότι την ευνοεί το πολιτικό κλίμα, μπορεί αυτό το πράγμα να αρθεί και να γίνουν εκλογές. Από 1η Οκτωβρίου μέχρι 30 Ιουνίου ανά πάσα στιγμή μπορεί να γίνουν εκλογές», έκρινε.

  • «Μονομαχία» Ρένας Δούρου - Εφης Αχτσιόγλου στον Δυτικό Τομέα της Αθήνας

    Οι εκλογές μπορεί να απέχουν κάμποσο –ή και όχι, ανάλογα ποιον ρωτάς– αλλά η συζήτηση για τα ψηφοδέλτια –γαλάζια, κόκκινα και πράσινα– έχει ανάψει.

     

    Για παράδειγμα, «Τα Νέα» περιέγραψαν την Τρίτη τον συνωστισμό και τη μάχη στον Δυτικό Τομέα της Αθήνας, μια από τις λίγες περιφέρειες που είχε κρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ το 2019. Μάλιστα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να ριχτούν στη μάχη του σταυρού η βουλευτής Επικρατείας Εφη Αχτσιόγλου, που πρώτευσε στις πρόσφατες εκλογές για την Κεντρική Επιτροπή και η Ρένα Δούρου, πρώην περιφερειάρχης Αττικής, που ήρθε δεύτερη –το λες και τιτανομαχία.

     

    Εγραψε συγκεκριμένα η στήλη «Πίσω από τις κάμερες»:

     

    «Μπορεί στις υπόλοιπες περιφέρειες της Αττικής το πεδίο να μην έχει ακόμα ξεκαθαρίσει, όμως στη Δυτική Αθήνα η μάχη προβλέπεται σκληρή για όλους. Πέραν του νέου παίκτη που μπήκε στην περιοχή από την πλευρά της ΝΔ, του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, και η αντιπολίτευση κατεβάζει ισχυρά όπλα. Στον ΣΥΡΙΖΑ, πέραν της πιθανότητας καθόδου του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα, ο Δημήτρης Βίτσας (που δεν ήθελε να είναι υποψήφιος στο Πολιτικό Συμβούλιο) θα είναι εκ νέου υποψήφιος, ενώ επίσης ακούγονται τα ονόματα της Εφης Αχτσιόγλου και της Ρένας Δούρου. Στη χθεσινή περιοδεία του Ανδρουλάκη στο Περιστέρι, δε, τα πρόσωπα ήταν γνώριμα: παρόντες ήταν η βουλευτής της περιοχής, Νάντια Γιαννακοπούλου, ο Μιχάλης Καρχιμάκης και ο Θανάσης Κατερινόπουλος, που μοίρασε και καρτούλες».

     

    Από την πλευρά της η «Καθημερινή» ασχολήθηκε με το πολιτικό μέλλον των δύο υπουργών Επικρατείας, κυρίως δε του Ακη Σκέρτσου, αφού για τον Γιώργο Γεραπετρίτη οι πληροφορίες τον θέλουν να προτιμά μια τιμητική ολοκλήρωση της παρουσίας του στην κεντρική πολιτική σκηνή.

     

    Εγραψε λοιπόν το «Θεωρείο» για τον κ. Σκέρτσο:

     

    «Οπως έχετε διαβάσει στη στήλη, το πιθανότερο σενάριο για τον Γιώργο Γεραπετρίτη είναι να μην είναι κάπου υποψήφιος στις επόμενες εκλογές, καθώς φαίνεται πως αυτός ο κύκλος της πολιτικής –με αυτόν τουλάχιστον τον ρόλο– έχει κλείσει για τον καθηγητή. Εφόσον δεν αλλάξει κάτι έως το τέλος, τότε δεν αποκλείεται να δούμε στο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας τον Ακη Σκέρτσο, με το σκεπτικό πως δεν μπορεί κανείς από τους δύο υπουργούς Επικρατείας να μην είναι στην επόμενη Βουλή. Ο Ακης Σκέρτσος άλλωστε έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να είναι κάπου υποψήφιος με σταυρό, ενώ η ομιλία του στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας –μαζί μάλιστα με Καραμανλή και Βορίδη– έδειξε πως δεν ενδιαφέρεται μόνο για τα κυβερνητικά του καθήκοντα, αλλά και για τον κομματικό φορέα της κυβέρνησης».




text
  • Σήμερα οι ψυχίατροι δέχονται μόνο Ολυμπιακούς


    19 Απριλίου 2024, 15:52