• Ο πρεσβευτής Τσούνης απεφάνθη: Λέγεται «σουβλάκι» και όχι «καλαμάκι» και «σαν τη Χαλκιδική δεν έχει»

    O νέος πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζορτζ Τσούνης, περιόδευσε στη βόρεια Ελλάδα –διπλωματία και τουρισμός ένα πράγμα και το απέδειξε ότι το κάνει καλά. Οι Σαλονικιοί και οι πέριξ της φτωχομάνας πρέπει να τον λάτρεψαν – κι ας είναι η έδρα του δίπλα στο «κράτος των Αθηνών».

     

    Πήγε, για παράδειγμα, ο κ. Τσούνης στη Χαλκιδική και απεφάνθη ότι «Σαν τη Χαλκιδική δεν έχει».

    Αλλά εκεί που πρέπει να κέρδισε τις καρδιές των Σαλονικιών ήταν με την εμφάνισή του σε ένα σουβλατζίδικο της πόλης. Με το προξενείο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη να αναπαράγει την εικόνα δίνοντας μια οριστική απάντηση στη διένεξη Βορρά – Νότου για το αν λέγεται «σουβλάκι» ή «καλαμάκι».

    Στην επιστροφή του στη Θεσσαλονίκη, λογικά ο κ. Τσούνης θα πάει και σε ένα σουπερμάρκετ να ζητήσει δέκα φέτες κασέρι γκούντα.

     

  • Ο Καραμανλής θα μιλήσει την Τετάρτη στο Μέγαρο - Τι θα πει όμως;

    Ο Κώστας Καραμανλής, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, πρώην Πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της ΝΔ θα μιλήσει. Σπανίως το κάνει, γι’ αυτό και συνιστά είδηση, τρόπον τινά ιστορική.

     

    Βέβαια αυτή η ιστορική ομιλία γίνεται με κάπως μυστήρια αφορμή –η Πανελλαδική Οργάνωση Γυναικών «Παναθηναϊκή» με αφορμή τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την ίδρυσή της, τον κάλεσε και ο κ. Καραμανλής θα απευθύνει, την Τετάρτη στο Μέγαρο Μουσικής, ομιλία με θέμα «Ελλάδα και Ευρώπη στη δίνη μεγάλων αλλαγών».

     

    Ολοι έψαξαν ένα δεύτερο πολιτικό νόημα σε αυτή τη σπάνια δημόσια τοποθέτηση του κ. Καραμανλή. Κάποιοι υπονόησαν ακόμα και ότι θα ανακοινώσει την απόφασή του να αποχωρήσει από την κεντρική πολιτική σκηνή. Ομως δεν είναι έτσι.

     

    Αυτό τουλάχιστον ξεκαθάρισε η «Καθημερινή της Κυριακής» στην πάντα καλά ενημερωμένη στήλη «Θεωρείο». Που έγραψε σχετικά:

     

    «Ο Καραμανλής, ως γνωστόν, θα μιλήσει την ερχόμενη Τετάρτη 1η Ιουνίου, στις 7 μ.μ., στο Μέγαρο Μουσικής. Ενόψει της ομιλίας του υπάρχει –πάλι– έντονη παραφιλολογία πως ο πρώην Πρωθυπουργός θα ανακοινώσει στην εκδήλωση της Παναθηναϊκής οργάνωσης την… αποχώρησή του από την πολιτική. Η πληροφορία δεν μπορεί να ευσταθεί για δύο λόγους: αφενός το θέμα συζήτησης είναι “Ελλάδα και Ευρώπη στη δίνη μεγάλων αλλαγών” και ο Καραμανλής μιλώντας για εθνικά θέματα δεν πρόκειται να μπλέξει τα προσωπικά του, αφετέρου ο πρώην πρωθυπουργός έχει συνδέσει όλη την πολιτική του διαδρομή με τη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη και σημειολογικά οτιδήποτε αφορά τις πολιτικές του αποφάσεις για το μέλλον, θεωρώ πως θα επέλεγε να τις κάνει από τον βορρά.

     

    »Η στήλη εξάλλου σας έχει ξαναγράψει πως η ίδια η φημολογία περί αποχώρησης του Καραμανλή από την πολιτική είναι ιδιαίτερα έωλη. Ο πρώην Πρωθυπουργός δεν έχει αποφασίσει τι θα πράξει στις επόμενες εκλογές και όλα είναι ανοιχτά. Οι οριστικές αποφάσεις βεβαίως θα ληφθούν συντόμως εκ των πραγμάτων καθώς οι επόμενες κάλπες, είτε στηθούν στο τέλος της τετραετίας είτε κάπου μέσα στο φθινόπωρο, είναι κοντά».




text
  • Ωραία είναι αυτά τα πολεμικά χτυπήματα με ραντεβού ανάμεσα στο Ισραήλ και στο Ιράν


    19 Απριλίου 2024, 19:59