• Ενα... πασοκικό ντοκουμέντο του Μάριου Θεμιστοκλέους: Από την ΠΑΣΠ, εγκέφαλος του σχεδίου «Ελευθερία»

    Ολοι έχουν το (πολιτικό) παρελθόν τους. Και ο Μάριος Θεμιστοκλέους, γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και εγκέφαλος του προγράμματος «Ελευθερία» για τον εμβολιασμό του πληθυσμού κατά της Covid-19, έχει το δικό του.

     

    Την αποκάλυψη έκαναν τα parapolitika.gr, που αλίευσαν μια φωτογραφία από τα μαχητικά νιάτα του 45χρονου σήμερα κ. Θεμιστοκλέους:

     

    Tέλη 90s, όντας φοιτητής Ιατρικής στο Καποδιστριακό, τέταρτος από δεξιά, δίπλα στη θρυλική αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου, την οποία κατά παράδοση κρατά η ΠΑΣΠ, η φοιτητική οργάνωση του ΠΑΣΟΚ.

     

    Ευχάριστο αυτό το ταξίδι στο παρελθόν. Εκτός των άλλων, μας υπενθυμίζει ότι τα σημερινά κυβερνητικά στελέχη που παράγουν πραγματικά έργο και προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ ή εν γένει την Κεντροαριστερά, είναι διαρκώς περισσότερα από όσα νομίζουμε.

  • Ο Κουτσούμπας απέρριψε την καπιταλιστική πράσινη ανάπτυξη: ο λαός θέλει φθηνό ηλεκτρικό ρεύμα

    Η συζήτηση για τον κλιματικό νόμο στη Βουλή είχε πολλά ενδιαφέροντα σημεία –και ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Φώφη Γεννηματά στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων καταθέτοντας προτάσεις, στον αντίποδα ο Αλέξης Τσίπρας (τάχα της Αριστεράς και της Οικολογίας) απουσίαζε κ.λπ.

     

    Αλλά ξεχωριστό ενδιαφέρον είχε η ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα, γενικού γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ.

     

    Ο οποίος αφού έκανε λόγο για «πράσινη καπιταλιστική ανάπτυξη», κατήγγειλε ότι το ουσιαστικό πρόβλημα που επιχειρείται να επιλυθεί «είναι η εξεύρεση νέων πεδίων κερδοφόρας τοποθέτησης των κεφαλαίων, σε αρκετούς οικονομικούς κλάδους».

     

    Και έπειτα το ξεκαθάρισε: «Η πρότασή σας για την “πράσινη κοινωνική συμφωνία”, τον “πράσινο νόμο”, είναι απλά απαράδεκτη για τον λαό, γιατί μεταφράζεται σε ακόμα ακριβότερο ηλεκτρικό ρεύμα».

     

    Ετσι είναι. Οταν διαβάζεις ακόμα τα ιερά ευαγγέλια του κομμουνισμού που γράφτηκαν πριν από έναν αιώνα, αδυνατείς να διαβάσεις τα προβλήματα του αιώνα στον οποίο ζεις.

  • Η Ελενα Ακρίτα ζήτησε συγγνώμη από τον Κώστα Μπακογιάννη

    Για όσους είχαν αγωνία, να πούμε ότι η Ελενα Ακρίτα ζήτησε τελικά συγγνώμη από τον Κώστα Μπακογιάννη, που τον κορόιδευε για τον εμβολιασμό του το περασμένο Σάββατο (βλέπε χθεσινή Βαβέλ, εδώ).

     

    Βέβαια, έπρεπε να περάσουν 48 ώρες και να την κράξει το σύμπαν, καθότι, προσθέτοντας νερό στον μύλο των εγχώριων θεωριών συνωμοσίας για τα εμβόλια, ανακάλυψε… καπάκι στη σύριγγα με την οποία εμβολιάστηκε ο δήμαρχος Αθηναίων, αλλά ας είναι. Better late than never, που λένε και στην πατρίδα μας.

    Και πάλι, βέβαια, η «ειλικρινής συγγνώμη» της έχει αμπαλαριστεί με ένα παιχνιδιάρικο διφορούμενο ύφος, αλλά ας το αποδώσουμε στις παρενέργειες του εμβολίου.




text
  • Και ο Ραγκούσης ανησυχεί για νοθεία στις εκλογές. Ε, ναι, όταν δεν βρίσκεις την ψήφο σου…


    28 Μαρτίου 2024, 15:51