• Ο Βαρουφάκης προτείνει ποτοαπαγόρευση στις πλατείες

    Ξεχωριστό ενδιαφέρον είχε η τηλεοπτική εμφάνιση του Γιάνη Βαρουφάκη –μέσω Skype, όπως ορίζουν ακόμα τα πρωτόκολλα της Covid-19– στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τρίτης.

     

    Πρώτον, επειδή ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 εμφανίστηκε με φόντο ένα μέρος που έμοιαζε να είναι η κουζίνα. Ολοι οι πολιτικοί το σκηνοθετούν· φροντίζουν να μιλούν με φόντο γεμάτες βιβλιοθήκες, ώστε να υποδηλώνουν τη βαθιά μόρφωσή τους. Ομως, ο κ. Βαρουφάκης έχει προσπεράσει τέτοιες συμβάσεις· εμφανίστηκε με φόντο ντουλάπια και μαγειρικά σκεύη.

     

    Δεύτερον, διότι ανάμεσα στα πολλά άλλα που είπε για την πανδημία, προέβη σε μια πολύ «επιθετική» λύση για το φαινόμενο των πλατειών, όπου ως γνωστόν συγκεντρώνονται χιλιάδες νέοι και μεγαλύτεροι, παρτάροντας και διασπείροντας τον ιό.

     

    Ηταν τρόπον τινά ένας άλλος Γιάνης, όχι τόσο δικαιωματιστής· αλλά prohibitionist.

     

    «Να είμαι λίγο πρακτικός; Αυτό που θεωρώ ότι θα βοηθούσε περισσότερο από την καταστολή, είναι να υπάρξει πλήρης απαγόρευση στην πώληση ποτών, οινοπνευματωδών.

     

    »Εγώ δεν έχω πρόβλημα πέντε παιδιά να βρεθούν, αν κρατήσουν και μια απόσταση μεταξύ τους και με τις μάσκες τους, σε έναν ανοιχτό χώρο να μιλήσουν, δεν γίνεται η μετάδοση του ιού. Το πρόβλημα είναι όταν αρχίζει και μπαίνει το οινόπνευμα στη μέση.

     

    »Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Χρειάζεται μια ισορροπία μεταξύ της καταστολής και της λογικής. Να είναι έξω στον δρόμο στην πλατεία και να συζητάνε, ιδίως οι νέοι άνθρωποι, αυτό δεν έχουμε δικαίωμα να το σταματήσουμε θεωρώ, συν ότι δεν υπάρχει και λόγος όσον αφορά τη μετάδοση του ιού. Στον ανοιχτό χώρο δεν μεταφέρεται εύκολα (ο ιός).

     

    »Το θέμα είναι τα οινοπνευματώδη ποτά που πωλούνται και μετατρέπουν την πλατεία σε μπαρ».

     

    Δεν έχει και πολύ άδικο ο κ. Βαρουφάκης, αν σκεφτείς ότι μετά τις 9 μ.μ. δεν έχει κάποιο νόημα να είναι ανοιχτό ένα μπαρ, αφού τυπικά δεν επιτρέπεται να είναι ο κόσμος έξω και το delivery μοχίτο δεν αποδίδει.

     

    Αλλά μετά την πρόταση για μια ποτοαπαγόρευση, είπε και ότι θα βοηθούσε το άνοιγμα της εστίασης. Οπως και άλλα πολλά.

    [Απολαύστε υπεύθυνα]

     

  • Η πολιτική κακοκαιρία του Καλλιάνου

    Ο Γιάννης Καλλιάνος είναι μια ξεχωριστή περίπτωση της ΚΟ της ΝΔ.

     

    Δεν είναι μόνο ότι προέρχεται από την πολιτική μήτρα του Βασίλη Λεβέντη, ότι κατάφερε παρ’ όλα αυτά να αναδειχθεί βουλευτής στον Νότιο Τομέα Αθηνών με 20.985 σταυρούς ή ότι συνεχίζει να λέει τον καιρό στο Mega.

     

    Είναι ότι έχει τον τρόπο του να κεντρίζει το ενδιαφέρον –και όχι επειδή προφητεύει θερμοκρασίες και βαρομετρικά από την τηλεοπτική συχνότητα του μιντιακού ομίλου Μαρινάκη.

     

    Να, τη Δευτέρα φρόντισε να αναρτήσει μια σειρά ειδυλλιακών φωτογραφιών από μια βόλτα του στη Γλυφάδα: «περίπου 4 χιλιόμετρα ήταν η απόσταση, εξάλλου δεν χρειαζόταν παραπάνω, γιατί η εγκυμονούσα μας κουράστηκε», μας ενημέρωσε –αχ, τι γλυκό…

     

    Περπατήσαμε σήμερα στην παραλία της Γλυφάδας από τα Δελφίνια μέχρι τα Αστέρια και επιστρέψαμε πάλι πίσω. Περίπου 4…

    Δημοσιεύτηκε από Γιάννης Καλλιάνος – Giannis Kallianos στις Κυριακή, 18 Απριλίου 2021

     

    Αλλά δεν είναι μόνο οι φωτογραφίες στο ηλιοβασίλεμα με την καλή του.

     

    Είναι και οι δηλώσεις του επί της πολιτικής επικαιρότητας. Οπως αυτό που εκστόμισε στο Kontra, όταν κλήθηκε, ως βουλευτής και όχι ως μετεωρολόγος, να σχολιάσει τα της ελληνικής διπλωματίας.

     

    Είπε λοιπόν ο κ. Καλλιάνος ότι όποτε ο Αλέξης Τσίπρας «βγήκε έξω από τα τείχη της χώρας, βγήκε για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα άλλων χωρών. Αυτό με λυπεί εμένα ιδιαιτέρως. Και στα Σκόπια και με την Τουρκία και γενικά. Και με όλες τις συμμαχίες που τελικά δεν είχαμε συμμαχίες και ήμασταν μόνοι μας».

     

    Οταν, δε, ο παρουσιαστής της εκπομπής, Βασίλης Σκούρης, τον διέκοψε και τον ρώτησε: «Λέτε ότι ο πρώην πρωθυπουργός επί της θητείας του έσκυβε το κεφάλι; Υπεράσπιζε τα συμφέροντα άλλων χωρών; Αυτό είπατε;», ο βουλευτής της ΝΔ απάντησε θετικά:

     

    «Πάρα πολλές φορές έσκυψε το κεφάλι. Έσκυψε το κεφάλι στα Σκόπια, έσκυψε το κεφάλι με τις σχέσεις που είχαμε με την Τουρκία, έσκυψε το κεφάλι και δεν δημιούργησε κάποιες συμμαχίες σημαντικές», είπε.

     

    Τα όσα είπε ο κ. Καλλιάνος για τον πρώην Πρωθυπουργό της χώρας έδωσαν πάτημα στον ΣΥΡΙΖΑ να βγει από τα αριστερά του πολιτικού πολιτισμού και να απαιτήσει από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αποδοκιμάσει τον βουλευτή του.

     

    «Ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Καλλιάνος υποστήριξε πως ο κ. Τσίπρας ως Πρωθυπουργός “υπερασπίστηκε συμφέροντα ξένων χωρών και στα Σκόπια και με την Τουρκία και γενικά”. Περιμένουμε από τον κ. Μητσοτάκη να τον αποδοκιμάσει δημόσια. Σε αντίθετη περίπτωση απλά υιοθετεί τις αθλιότητες», ανέφεραν από την Κουμουνδούρου.

     

    Ο κ. Καλλιάνος βέβαια δεν πτοήθηκε. Με νέα ανάρτησή του στο Facebook είπε προς τον ΣΥΡΙΖΑ: «Πριν μιλήσετε για εμένα, οφείλετε να είστε καλά πληροφορημένοι. Όταν προσπαθείτε να πιάσετε στο στόμα σας έναν πολιτικό με κρυστάλλινες και όχι ακραίες τοποθετήσεις, έναν πολιτικό με ήθος και εντιμότητα και που δεν έχει δώσει ποτέ του δικαίωμα, πρώτα απ’ όλα θα πρέπει τουλάχιστον να ξέρετε που απευθύνεστε». 

     

    Και μετά θυμήθηκε μια ανθολογία της εποχής ΣΥΡΙΖΑ (από τα σύνορα που «δεν υπάρχουν» στη θάλασσα, ως τους μετανάστες που λιάζονται και εξαφανίζονται και, βεβαίως, τη Συμφωνία των Πρεσπών).

     

    Μια συμφωνία, ωστόσο, από την οποία απορρέουν κάποια μνημόνια που θα κληθεί κάποια στιγμή ο κ. Καλλιάνος να ψηφίσει, και εκεί θα έχει ένα ενδιαφέρον.

     

    Ως τότε, το πόσο αυτή η δημόσια παρουσία του κ. Καλλιάνου συνιστά ένα πολιτικό βαρομετρικό χαμηλό φαίνεται και από το σημείωμα της «Καθημερινής».

     

    Εγραψε ο «Στέντωρ»:

     

    «Μπορεί στην ιδιωτική ζωή να είσαι μετεωρολόγος. Αλλά στην πολιτική να φέρεσαι σαν βροχοποιός. Μπορεί να έχεις κερδίσει αναγνωρισιμότητα ανθυποσελέμπριτι, αλλά να μην μπορείς να ελέγξεις αυτά που λες εκτός δελτίου καιρού. Μάλλον σε αυτή τη σφαίρα του πολιτευόμενου, που διαθέτει το πολιτικώς ακαταλόγιστο, επιβεβαίωσε ότι κινείται ο βουλευτής Καλλιάνος (ΝΔ), όταν εκστόμιζε ότι “όποτε (ο Τσίπρας) βγήκε έξω από τα τείχη της χώρας, βγήκε για να υπεραπιστεί τα συμφέροντα άλλων χωρών”. Ο ΣΥΡΙΖΑ βέβαια δεν αντιμετώπισε τον βουλευτή ανάλογα με τον πραγματικό του ίσκιο. Και διά του εκπροσώπου του πήρε μπαζούκας για να στοχεύσει μυρμήγκι –ζητώντας να αποδοκιμαστεί επισήμως ο Καλλιάνος. Δεν φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ. Φταίει η ΝΔ που τσιμπολόγησε από το καλάθι του Λεβέντη».

  • Ζήτησε ο Ηλιόπουλος παρέμβαση αστυνομίας στις πλατείες;

    Ο Νάσος Ηλιόπουλος δεν είναι μόνο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι και δημοτικός σύμβουλος της Αθήνας και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης.

     

    Είχε ενδιαφέρον λοιπόν η τοποθέτησή του κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τη Δευτέρα, με αφορμή τα κορονοπάρτι σε διάφορες πλατείας της πρωτεύουσας –ιδίως δε αυτό στην πλ. Αγίου Γεωργίου της Κυψέλης.

     

    Ο κ. Ηλιόπουλος, λοιπόν, επανέλαβε μεν τη γραμμή ΣΥΡΙΖΑ –το lockdown «έχει καταρρεύσει», «να ανοίξει η εστίαση»– αλλά διατύπωσε και μια θέση που μπορούσε να παρεξηγηθεί πολιτικά.

     

    Επέκρινε την ΕΛ.ΑΣ. για τη στάση της, αναφέροντας ότι «δεν μπορεί τα όριά της να είναι, το ένα, εκείνο που ανοίγει κεφάλια στη Νέα Σμύρνη, και το άλλο της απουσίας από την Πλατεία Αγίου Γεωργίου, όπου μια ολόκληρη γειτονιά δεν μπορεί να ησυχάσει γιατί κάποιοι παραβιάζουν τα υγειονομικά μέτρα και τους κανόνες κοινωνικής συνύπαρξης και κοινωνικής ησυχίας».

     

    Εξέφρασε δε την εύλογη απορία αν είχαν αντιληφθεί ή όχι, τόσο η Δημοτική Αστυνομία όσο και το αστυνομικό τμήμα της Κυψέλης, την εγκατάσταση ηχητικής κάλυψης στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου.

     

    Αυτή η παρατήρηση του κ. Ηλιόπουλου για την απουσία της ΕΛ.ΑΣ. χαιρετίστηκε από τον αντιδήμαρχο Αθηναίων, Βασίλη Κορομάντζο, ο οποίος αναγνώρισε στα λεγόμενα του επικεφαλής της «Ανοιχτής Πόλης» ένα αίτημα για παρέμβαση της αστυνομίας.

     

    Τότε ο κ. Ηλιόπουλος κατηγόρησε τον αντιδήμαρχο ότι διαστρεβλώνει όσα είχε πει.

     

    Υστερα απ’ όλα αυτά, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης παρατήρησε ότι τα όσα ειπώθηκαν ανέδειξαν «μια έλλειψη διαφάνειας και καθαρότητας στον δημόσιο λόγο. Δεν μπορεί να είσαι και με τον… αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ, ούτε απλώς να λες να ανοίξει η εστίαση. Αυτό δεν είναι πολιτική, είναι ευχή. Όλοι ευχόμαστε να γυρίσουμε στην κανονικότητα» είπε και πρόσθεσε: «Μέχρι τότε οφείλουμε να είμαστε ξεκάθαροι στις τοποθετήσεις μας».

  • Ο Κωστής Χατζηδάκης έσβησε τούρτα στο υπουργείο Εργασίας με τον ίδιο ως Σούπερμαν!

    Υπάρχουν πολλοί τρόποι να γιορτάσεις τα γενέθλιά σου, ειδικά όταν είσαι κάπου στα 50.

     

    Να μελαγχολήσεις για τα χρόνια που περνούν, να το πάρεις στην πλάκα, να αναστοχαστείς, να χαρείς, να σε αρχίσουν τα υπαρξιακά σου, να σκεφτείς τι έκανες ως τώρα και τι θα ήθελες να κάνεις, να χορέψεις, να τα γλεντήσεις με κόσμο, να τα περάσεις με λίγους φίλους, ή ακόμα και μόνος, να σβήσεις ένα ή πολλά κεράκια, σε μια απλή ή περίτεχνη, μικρή ή μεγάλη, καλόγουστη ή κιτσάτη τούρτα.

     

    Ο Κωστής Χατζηδάκης, υπουργός Εργασίας και αντιπρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος έκλεισε τα 56 του χρόνια την Τρίτη, μας έδειξε τον δικό του τον τρόπο: με μια αυτοαναφορική τούρτα στην οποία απεικονίζεται ο ίδιος ως Σούπερμαν και με σημειωμένα τα πολιτικά του κατορθώματα —σε αυτά προφανώς αναγνωρίζονται, όχι μόνο η σωτηρία της ΔΕΗ, αλλά και η πώληση της Ολυμπιακής Αεροπορίας πριν από 12 χρόνια, καθώς και ο ΟΣΕ.

     

    Επίσης στην τούρτα υπάρχουν και οι συντάξεις, τις οποίες ο ίδιος έχει αναλάβει προσωπικά να βγάλει από τον βάλτο των εκκρεμών.

     

    Τις σχετικές εικόνες από το αυτοσχέδιο πάρτι που του οργάνωσε η σύζυγός του, Πόπη Καλαϊτζή, και βεβαίως από την τούρτα ανήρτησε ο ίδιος στον προσωπικό λογαριασμό του στο Instagram.

    «Τα γενέθλιά μου σήμερα. Και εκεί που όλα ήταν ήσυχα στο γραφείο, εμφανίστηκε η Πόπη με μία τούρτα και ξεκίνησαν να ξεπροβάλλουν οι συνεργάτες από τα γραφεία τους για να μου ευχηθούν “Χρόνια Πολλά”. Γενέθλια που θα θυμάμαι», σημείωσε.

    Με τέτοια τούρτα και εμείς θα τα θυμόμαστε. Αξέχαστα πραγματικά…




text
  • Περιοδεία στα νησία του Αιγαίου ξεκινάει ο Στέφανος. Ας πάει περπατώντας, πάνω στο νερό


    19 Απριλίου 2024, 13:50