• Η ανάρτηση της Κατερίνας Νοτοπούλου για τις θερμίδες και το κουλούρι Θεσσαλονίκης λέει πολλά περισσότερα

    Αποφάσισε λοιπόν η Κατερίνα Νοτοπούλου, η πρώτη σε σταυρούς βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, να ειρωνευτεί τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, ιδίως αυτό του χιλιομετρικού περιορισμού για τις αγορές βασικών αγαθών.

     

    Και έκανε μια ανάρτηση στην οποία έμπλεξε την πολιτική κριτική, μια υποσυνείδητη αγωνία για τις θερμίδες και δυστυχώς την αριθμητική, γράφοντας για 2.000 χλμ. βάδην τα οποία απαιτούνται για να «κάψεις» ένα κουλούρι Θεσσαλονίκης (τραγανό ή αφράτο δεν διευκρινίζεται).

    Θα μπορούσε να είναι μια στιγμιαία πολιτική έκφανση θεσσαλονικιώτικης ιδιαιτερότητας –άλλωστε η ανάρτηση κατέβηκε γρήγορα– όμως είχαν προηγηθεί κι άλλα τέτοια περιστατικά ημιμάθειας, προχειρότητας, θρασύτητας (ή και όλα τα ανωτέρω) που τείνουν να λάβουν χαρακτηριστικά φαινομένου –όχι μόνο με πρωταγωνίστρια τη συγκεκριμένη βουλευτή.

     

    Δεν είναι μόνο το περίφημο «τσέο» –η ελληνική μετάφραση του CEO–  της κυρίας Νοτοπούλου. Είναι και η παιδική αριθμητική του Αλέξη Τσίπρα, που κατά τα άλλα είναι και Μηχανικός και «ξέρει». Είναι και η ομολογία του Αλέκου Φλαμπουράρη ότι δεν αξιοποιήσαμε το πακέτο Γιούνκερ «γιατί ήθελε business plan» με «έσοδα και έξοδα», είναι τόσα και τόσα άλλα· όλα ένας χυλός υποβάθμισης, που βαφτίζεται προλεταριακή συμπεριφορά ώστε να περνάει.

     

    Και το θέμα δεν είναι αυτό. Το θέμα είναι ότι δεν υπάρχει καμία διάθεση να διορθωθεί κανείς τους.

     

    ΥΓ. Η δικαιολογία της κυρίας Νοτοπούλου είναι ακόμα καλύτερη. Σύμφωνα με τα parapolitika.gr, που επικοινώνησαν μαζί της, «ένα λάθος στην πληκτρολόγηση από συνεργάτη της έγινε viral και χάθηκε η ουσία της ανάρτησής της. Η ίδια έδειξε κατανόηση σε κάποια αστεία στα social, γέλασε με κάποια από αυτά, και το αντιμετώπισε με ψυχραιμία».

     

    Μάθαμε λοιπόν ότι η κυρία Νοτοπούλου έχει και συνεργάτη για τα social media…

  • Η Ζέτα Μακρή δίνει μια σουρεαλιστική απάντηση για τα αυξημένα τετραγωνικά στα σχολεία

    Δεν είναι καλές ημέρες να είσαι στο υπουργείο Παιδείας. Με τα σχολεία κλειστά για μία ακόμη φορά –μεταξύ μας, ένας χρόνος επιδημίας συμπληρώνεται στην Ελλάδα και τα Δημοτικά ζήτημα να έμειναν ανοικτά τέσσερις μήνες, ενώ τα Γυμνάσια και τα Λύκεια λιγότερο. Και είναι ακόμα χειρότερες μέρες να έχεις να βγεις στην TV, χωρίς να ξέρεις τι να πεις για το αν και πότε θα ανοίξουν.

     

    H Νίκη Κεραμέως το έχει πιάσει το νόημα και απέχει –έχουμε μέρες να ακούσουμε τη φωνή της. Αλλά η Ζέτα Μακρή, νέα υφυπουργός Παιδείας, δεν το λυπάται. Βγαίνει θαρραλέα στο γυαλί για να μιλήσει για τα σχολεία εν μέσω πανδημίας και παρατεταμένου lockdown. Ακόμα και στις κακοτοπιές του Blue Sky αποτόλμησε εμφάνιση την Τρίτη.

     

    «Κακοτοπιές» γιατί απέναντί της στο δημοσιογραφικό πάνελ είχε μεταξύ άλλων και τον Γιώργο Καραμέρο, δημοσιογράφο μεν, αλλά και ον πολιτικό που έχοντας διατελέσει αντιπεριφερειάρχης της αλησμόνητης Ρένας Δούρου, μια σκληρή κριτική για την κυβέρνηση την έχει πάντα έτοιμη.

     

    Τη ρώτησε λοιπόν ο κ. Καραμέρος την κυρία Μακρή, τι έκανε το υπουργείο Παιδείας από το καλοκαίρι για να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών στις τάξεις, με χρήση και άλλων χώρων, ώστε να περιοριστεί η διασπορά και να μη χρειάζεται να κλείνουν επί μακρόν τα σχολεία –τι είδους προβιβασμό θα έχουν τα «πρωτάκια» και τα «δευτεράκια» με μάθημα μέσα από tablet, διερωτήθηκε ευλόγως.

     

    Και εκεί η κυρία Μακρή έδωσε ρεσιτάλ άλλα ντ’ άλλων.

     

    «Εχουμε κάνει πολλά στο πεδίο. Όλα αυτά τα μέτρα που έχουμε πάρει είναι προς τη θετική κατεύθυνση. Το σημαντικό που έκανε το υπουργείο μας και θα το ξεχώριζα από τα πολλά, που θα μπορούσα να αναφέρω, είναι η τηλεκπαίδευση. Είναι ένας τρόπος διδασκαλίας που επαινέθηκε και ευρωπαϊκά», απάντησε κατ’ αρχάς κυρία Μακρή, για να ακολουθήσει ένας διάλογος κάπως έτσι:

     

    Εγώ σας ρώτησα κάτι συγκεκριμένο, κυρία Μακρή: Αν έχει εξασφαλιστεί ένα τετραγωνικό επιπλέον από το καλοκαίρι του 2020.

     

    «Θα μπορούσα να σας πω ότι έχουν εξασφαλιστεί πολλά τετραγωνικά στη δίχρονη προσχολική εκπαίδευση».

     

    Αυτή είναι η προσχολική εκπαίδευση, κυρία Μακρή, εγώ μιλάω για τα Δημοτικά και τα Γυμνάσια.

     

    «Μιλάτε για τα Δημοτικά και τα Γυμνάσια όταν εγώ σας αναφέρω τα νηπιαγωγεία. Μου είπατε για τετραγωνικά περισσότερα και σας ανέφερα περισσότερα τετραγωνικά. Το κτιριολογικό πρόγραμμα που έχουμε την ευθύνη το παρακολουθούμε και το υπηρετούμε με παρα πολύ ευσυνειδησία. Από εκεί και πέρα η συντήρηση και η κατασκευή των αιθουσών είναι ευθύνη των δήμων, δεν είναι ευθύνη μας»…

     

    Ολόκληρη η τηλεοπτική παρουσία της κυρίας Μακρή είναι στο παρακάτω βίντεο. Απολαύστε υπεύθυνα.

  • Ο Γρηγοριάδης ομολογεί στη Βουλή: «Ακούγαμε τον Λιγνάδη να εξιστορεί τις φαντασιώσεις του…»

    Ο Κλέων Γρηγοριάδης είναι βουλευτής Βορείου Τομέα Αθηνών του ΜέΡΑ25. Είναι και ηθοποιός. Με αυτές τις δύο ιδιότητες απαιτούσε τις προάλλες έξω από το υπουργείο Πολιτισμού από τη Λίνα Μενδώνη να παραιτηθεί επειδή τάχα ήξερε για τον Δημήτρη Λιγνάδη και το συγκάλυπτε.

     

    Βέβαια ο κ. Γρηγοριάδης πρόσφατα είχε πει ότι «τα τελευταία 25 χρόνια έχει βουίξει ο τόπος ότι ο κ. Λιγνάδης είναι ένας άρρωστος άνθρωπος και έχει παιδεραστικές τάσεις». (Είχε «βουίξει ο τόπος», ήξερε και αυτός δηλαδή, αλλά δεν είπε κουβέντα, ούτε καν όταν διορίστηκε ο κ. Λιγνάδης καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου.)

     

    Αυτή η επιλεκτικότητα της μνήμης του κ. Γρηγοριάδη έγινε ένα μικρό θέμα την Πέμπτη στη Βουλή, στη συζήτηση που τυπικά ήταν για το νομοσχέδιο περί Δημοσίων Συμβάσεων, αλλά έγινε για όλα τα άλλα.

     

    Ολα ξεκίνησαν όταν ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 επέμεινε, σε ένα σημείο της ομιλίας του, στα περί προσπάθειας συγκάλυψης της υπόθεσης Λιγνάδη από την κυβέρνηση.

     

    Τότε, όπως έγραψε η Ναντίν Χαρδαλιά στο ρεπορτάζ της για το skai.gr, παρενέβη ο Αδωνις Γεωργιάδης, υπουργός Ανάπτυξης, που επέπληξε τον κ. Γρηγοριάδη, θυμίζοντάς του την επίμαχη δήλωση και διερωτώμενος γιατί δεν προσέφυγε τόσα χρόνια στη Δικαιοσύνη «Σας εκθέτει έντονα ηθικά αυτή η δήλωση. Γιατί εσείς φαίνεται ότι σιωπήσατε επί 25 χρόνια για κάτι τόσο σοβαρό», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

     

    Ο κ. Γρηγοριάδης αποκάλυψε έτσι ότι όσοι συνεργάστηκαν με τον Δημήτρη Λιγνάδη όπως ο ίδιος, τον άκουγαν να «εξιστορεί τις φαντασιώσεις του», αλλά δεν φαντάστηκαν ποτέ ότι θα έφτανε σε εγκληματικό επίπεδο.

     

    «Δεν μπορούσαμε να πάμε σε εισαγγελέα να καταγγείλουμε κάποιον για τις φαντασιώσεις που εξιστορούσε, χωρίς να κατηγορηθούμε για δυσφήμηση. Αν κάποιος γνώριζε ότι ο Λιγνάδης ή άλλος προέβαινε σε κατά συρροή αισχρότατες πράξεις, να είστε σίγουρος ότι θα είχαμε πάει στον εισαγγελέα. Δεν φανταστήκαμε όμως ποτέ ότι η τάση του θα έφτανε σε εγκληματικό επίπεδο», ανέφερε ο κ. Γρηγοριάδης που είναι και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25 και μάλλον δεν έχει και πολλή φαντασία.

     

  • Η Ραλλία Χρηστίδου συμμετείχε σε πορεία στο Σύνταγμα

    Μια που πιάσαμε τους καλλιτέχνες της Βουλής, να πούμε ότι η Ραλλία Χρηστίδου, βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ, άφησε για λίγο τη συζήτηση στην Ολομέλεια και κατέβηκε στους δρόμους για να συμμετάσχει σε μια πορεία.

     

    Υπάρχουν μεν αυστηροί περιορισμοί στις άσκοπες μετακινήσεις, αλλά με έναν παράξενο τρόπο οι διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας γίνονται κανονικά  –προφανώς όλοι αυτοί φτάνουν στο Σύνταγμα με τα πόδια ή με ποδήλατο και κωδικό 6 ή είναι Αθηναίοι.

     

    Τέλος πάντων, η κυρία Χρηστίδου, η οποία ως γνωστόν είναι και τραγουδίστρια, έχοντας ξεπηδήσει από τη μήτρα του «Fame Story», κατέβηκε στην πορεία που διοργάνωσαν οι άνθρωποι του θεάτρου και του τραγουδιού, της βιομηχανίας του θεάματος δηλαδή που δοκιμάζεται εδώ και έναν χρόνο εξαιτίας της πανδημίας.

     

    Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στάθηκε μπροστά στο πανό της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος, έκανε και το σήμα της νίκης

    Να πούμε εδώ ότι σε αυτήν την πορεία τηρήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας, αν και η απορία για το τι κωδικό έστειλαν οι συμμετέχοντες στο 13033 παραμένει. Οχι βεβαια για την κυρία Χρηστίδου, η οποία μπορεί να ισχυριστεί ότι η συμμετοχή της στη διαδήλωση έγινε στο πλαίσιο των βουλευτικών καθηκόντων της.




text
  • Ούτως ή άλλως σε αυτή τη χώρα συνεχώς σταυροκοπιόμαστε, δεν κινδυνεύει η πίστη


    26 Απριλίου 2024, 22:53