245
Αριστερά, η Σαχάρ Ταμπάρ όπως ήταν στην πραγματικότητα και δεξιά, η πειραγμένη φωτογραφία που την κάνει να μοιάζει με την Αντζελίνα Τζολί, σε εκδοχή... ζόμπι | Instagram

Ιράν: Συνελήφθη 22χρονη σταρ του Instagram για «βλασφημία»

Protagon Team Protagon Team 7 Οκτωβρίου 2019, 12:59
Αριστερά, η Σαχάρ Ταμπάρ όπως ήταν στην πραγματικότητα και δεξιά, η πειραγμένη φωτογραφία που την κάνει να μοιάζει με την Αντζελίνα Τζολί, σε εκδοχή... ζόμπι
|Instagram

Ιράν: Συνελήφθη 22χρονη σταρ του Instagram για «βλασφημία»

Protagon Team Protagon Team 7 Οκτωβρίου 2019, 12:59

Η 22χρονη Ιρανή που έγινε γνωστή μέσω Instagram επειδή ανέβαζε «πειραγμένες» φωτογραφίες της, στις οποίες έμοιαζε με μία ζόμπι εκδοχή της Αντζελίνα Τζολί, συνελήφθη στο Ιράν με την κατηγορία της βλασφημίας και παρακίνησης βίας.

Η γυναίκα, που είναι γνωστή με το όνομα Σαχάρ Ταμπάρ, προφυλακίστηκε κατ’ εντολή δικαστηρίου της Τεχεράνης το οποίο είναι αρμόδιο να δικάζει «πολιτιστικά αδικήματα και την ηθική και κοινωνική διαφθορά». Δεν έχει διευκρινιστεί πότε έγινε η σύλληψη.

Η Σαχάρ Ταμπάρ κατηγορείται για βλασφημία, υποκίνηση βίας, απόκτηση εισοδημάτων με ακατάλληλα μέσα και υποκίνηση των νέων στη διαφθορά.

Η Σαχάρ Ταμπάρ σε μία από τις φωτογραφίες της στα σόσιαλ μίντια

Εγινε διάσημη πέρυσι, όταν δημοσίευσε στο Instagram μια σειρά φωτογραφιών της, όπου εικονίζεται να «θυμίζει» την Τζολί, μετά από πλαστικές επεμβάσεις, όπως έγραφε, σε συνδυασμό με μέικαπ και photoshop.

Περίπου 26.800 άνθρωποι την ακολουθούσαν στο Instagram. Σε ορισμένες από αυτές εμφανίζεται με «ρουφηγμένο» το πρόσωπο, σαρκώδη χείλη και ανασηκωμένη μύτη. Σε άλλες φοράει χιτζάμπ, που αφήνει να φανούν λίγο τα μαλλιά της και ένας επίδεσμος στη μύτη της.

Η ρινοπλαστική είναι πολύ διαδεδομένη στην Τεχεράνη και κάθε χρόνο γίνονται χιλιάδες πλαστικές επεμβάσεις στη χώρα.

Ο λογαριασμός της πάντως, δεν υπάρχει πια. Το Instagram είναι η μοναδική πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που είναι προσβάσιμη από το Ιράν, αφού το Facebook και το Twitter είναι απαγορευμένα.