224
Ο Ρεπουμπλιακνός Κέβιν ΜακΚάρθι ανακοινώνει την έναρξη ερευνών κατά του προέδρου Τζο Μπάιντεν, με σκοπό την πρόταση μομφής εναντίον του | REUTERS/Elizabeth Frantz

ΗΠΑ: Ξεκινά η διεξαγωγή έρευνας για παραπομπή του Μπάιντεν

Protagon Team Protagon Team 12 Σεπτεμβρίου 2023, 20:10
Ο Ρεπουμπλιακνός Κέβιν ΜακΚάρθι ανακοινώνει την έναρξη ερευνών κατά του προέδρου Τζο Μπάιντεν, με σκοπό την πρόταση μομφής εναντίον του
| REUTERS/Elizabeth Frantz

ΗΠΑ: Ξεκινά η διεξαγωγή έρευνας για παραπομπή του Μπάιντεν

Protagon Team Protagon Team 12 Σεπτεμβρίου 2023, 20:10

Η προεκλογικής κατάσταση στις ΗΠΑ παροξύνεται: ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Ρεπουμπλικάνος Κέβιν ΜακΚάρθι, δήλωσε την Τρίτη ότι τάσσεται υπέρ της έναρξης έρευνας με σκοπό την πρόταση μομφής κατά του Δημοκρατικού προέδρου Τζο Μπάιντεν.

«Δίνω εντολή στις επιτροπές της Βουλής των Αντιπροσώπων να ξεκινήσουν επίσημη έρευνα για την άσκηση μομφής κατά του προέδρου Τζο Μπάιντεν» δήλωσε ο Μακάρθι στους δημοσιογράφους. «Θα προχωρήσουμε όπου μας οδηγήσουν τα αποδεικτικά στοιχεία», προσέθεσε, δηλώνοντας ότι ο αμερικανός πρόεδρος είπε «ψέματα» στον αμερικανικό λαό για τις αμφιλεγόμενες υποθέσεις του γιου του, Χάντερ Μπάιντεν, στο εξωτερικό.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο ΜακΚάρθι είπε για τη οικογένεια Μπάιντεν ότι διακατέχεται από «κουλτούρα διαφθοράς». Ο Χάντερ Μπάιντεν τελεί υπό ομοσπονδιακή έρευνα για πιθανά φορολογικά εγκλήματα που σχετίζονται με τα επιχειρηματικά του συμφέροντα εκτός ΗΠΑ.

Οι Ρεπουμπλικάνοι, οι οποίοι ελέγχουν πλέον οριακά τη Βουλή των Αντιπροσώπων, έχουν κατηγορήσει τον Μπάιντεν ότι επωφελήθηκε, ενώ διατελούσε αντιπρόεδρος από το 2009 έως το 2017, από τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του γιου του, Χάντερ Μπάιντεν, στο εξωτερικό, αν και δεν έχουν παρουσιάσει τεκμηρίωση, σύμφωνα με το Reuters.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οποιαδήποτε απόπειρα μομφής κατά του Μπάιντεν είναι εξαιρετικά δύσκολο να ευοδοθεί. Ακόμη και αν η ελεγχόμενη από τους Ρεπουμπλικανούς Βουλή ψηφίσει για την παραπομπή του Μπάιντεν, μάλλον θα αποτύχει στη Γερουσία που ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς. Οπότε πρόκειται για Ρεπουμπλικανικό αντιπερισπασμό όσον αφορά τις δικαστικές περιπέτειες του Τραμπ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...