594
Η Ντόρις Ντέι σε στιγμιότυπο από την ταινία «Τα απόρρητα της κρεβατοκάμαρας» (1959) | Universal Pictures

Η Ντόρις Ντέι έγινε 95 και το έμαθε μόλις τώρα!

Protagon Team Protagon Team 3 Απριλίου 2017, 16:47
Η Ντόρις Ντέι σε στιγμιότυπο από την ταινία «Τα απόρρητα της κρεβατοκάμαρας» (1959)
|Universal Pictures

Η Ντόρις Ντέι έγινε 95 και το έμαθε μόλις τώρα!

Protagon Team Protagon Team 3 Απριλίου 2017, 16:47

Δεν γεννήθηκε το 1924 η «Καλάμιτι Τζέιν», κατά κόσμον Ντόρις Ντέι. Γεννήθηκε το 1922. Κι έτσι σήμερα, 3 Απριλίου δεν έκλεισε τα 93, όπως νόμιζε αλλά τα 95, όπως η φίλη της, η ηθοποιός Μπέτι Γουάιτ και ο φίλος της, επίσης ηθοποιός, Καρλ Ράινερ. Και τους δύο, η Ντόρις Ντέι τους πείραζε όλα τα προηγούμενα χρόνια – ότι εκείνοι ήταν ηλικιωμένοι σε σχέση με την ίδια που ήταν νεαρή…

Από φέτος πάντως είναι συνομήλικη όλη η παρέα… Το πιο αστείο όμως της υπόθεσης είναι πως η Ντόρις Ντέι έμαθε το πραγματικό έτος γέννησής της μόλις μια δυο μέρες πριν, όταν πήρε στα χέρια της το πιστοποιητικό γέννησής της από το Ληξιαρχείο του Οχάιο, που είναι η γενέτειρά της.

calamity-jane-sing-a-long-a-01
Η Ντόρις Ντέι στον ρόλο της Καλάμιτι Τζέιν από την ταινία «Η γυναίκα με το μαστίγιο» (1953)

Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία της ληξιαρχικής πράξης η Ντόρις Μαίρη Αν Κέιπλχοφ γεννήθηκε στις 3 Απριλίου 1922 και γονείς της είναι οι Αλμα και Γουίλιαμ Κέιπλχοφ από το Σινσινάτι.

«Πάντα έλεγα ότι η ηλικία δεν είναι παρά ένας αριθμός. Ποτέ δεν είχα δώσει ιδιαίτερη σημασία στα γενέθλια αλλά για να πω την αλήθεια, τώρα χαίρομαι που γνωρίζω πόσων ετών είμαι στην πραγματικότητα» δήλωσε η Ντόρις Ντέι μόλις έμαθε το νέο.

3365
Αυτή τη ληξιαρχική πράξη έλαβε η Ντόρις Ντέι το Σαββατοκύριακο μία μέρα πριν από τα γενέθλιά της. Η πράξη πιστοποιεί πως η σταρ γεννήθηκε το 1922 και όχι το 1924, όπως νόμιζε σε όλη της τη ζωή

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της χολιγουντιανής σταρ, το λάθος μάλλον έγινε σε κάποιο στούντιο, όταν πήγε να εργαστεί ως παιδί θαύμα. Κάποιος υπάλληλος εκεί θα σημείωσε λάθος την ημερομηνία γέννησης – κι έτσι της έμεινε όλα αυτά τα χρόνια.

Αναφορικά με τον εορτασμό των γενεθλίων, η Ντόρις Ντέι είχε πει παλιότερα ότι δεν την ενδιέφεραν καθόλου τα πάρτι αλλά ότι έβρισκε σ΄αυτά μια χρησιμότητα: τη διοργάνωση εράνων για τη βοήθεια των ζώων.

1520
Με τον Τζέιμς Γκάρνερ στην ταινία «Ο άνδρας της είναι δικός μου» (1963)

Το 1978 η σταρ ίδρυσε τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Ιδρυμα Ζώων «Ντόρις Ντέι», με σκοπό τη χορηγία εκστρατειών διάσωσης, προστασίας και φροντίδας των ζώων. Πλέον, στην Καλιφόρνια η διάσημη κωμικός και τραγουδίστρια είναι διάσημη για το έργο της υπέρ των ζώων.

Η Ντόρις Ντέι, άρχισε την καριέρα της σε ηλικία 17 ετών, το 1939, ως τραγουδίστρια μεγάλης μπάντας της εποχής του σουίνγκ. Για πρώτη φορά έπαιξε στον κινηματογράφο ως ηθοποιός στο «Ρομάντσο των επτά θαλασσών». Στις δεκαετίες 1950 και 1960 έπαιξε σε μια σειρά από ρομαντικές κωμωδίες ‒ «Η γυναίκα με το μαστίγιο» (1953), «Αγάπησέ με ή άφησέ με» (1995), «Τα Απόρρητα της Κρεβατοκάμαρας» (1959), «Δεν θέλω ούτε τα λουλούδια σου» (1964) κτλ.

4393355_orig
Η Ντόρις Ντέι, φωτογραφημένη στο σπίτι της στην Καλιφόρνια το 2016

Όμως υπήρξε, εκείνα τα χρόνια και μια μεγάλη ποπ σταρ – με τραγούδια που ακόμα και σήμερα όταν τα ακούς σου φτιάχνουν τη διάθεση. Τέτοια είναι το «Whatever Will Be Will Be (Que Sera)» (1956) από τον «Ανθρωπο που ήξερε πολλά» του Χίτσκοκ και το «Secret Love» (1953) που το είχε τραγουδήσει στη «Γυναίκα με το μαστίγιο».

Γενικά η Ντόρις Ντέι θεωρείται έμβλημα για το Χόλιγουντ. Αλλά Οσκαρ δεν πήρε ποτέ. Ούτε καν για τη συνολική προσφορά της στον κινηματογράφο. Αν και κυκλοφορεί πλέον η φήμη, ότι έγινε πλειστάκις συζήτηση μαζί της από την Αμερικανική Ακαδημία το θέμα του τιμητικού Οσκαρ και εκείνη όλες τις φορές το έχει αρνηθεί ευγενικά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...