931
Η Γουίτνεϊ Χιούστον σε εμφάνισή της στο Βερολίνο το 2010, δύο χρόνια πριν από τον τραγικό θάνατό της | EPA/ BRITTA PEDERSEN

Η Γουίτνεϊ Χιούστον είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά – από την ξαδέλφη της!

Protagon Team Protagon Team 17 Μαΐου 2018, 12:05
Η Γουίτνεϊ Χιούστον σε εμφάνισή της στο Βερολίνο το 2010, δύο χρόνια πριν από τον τραγικό θάνατό της
|EPA/ BRITTA PEDERSEN

Η Γουίτνεϊ Χιούστον είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά – από την ξαδέλφη της!

Protagon Team Protagon Team 17 Μαΐου 2018, 12:05

«Υπάρχει η μαγεία… Υπάρχει η φωνή… Υπάρχει ο θρύλος… Δεν ξέρετε την ιστορία της μέχρι ν’ ακούσετε την αλήθεια»: αυτές οι φράσεις ντύνουν το τρέιλερ του νέου ντοκιμαντέρ «Whitney» που γυρίστηκε από τον σκωτσέζο σκηνοθέτη Κέβιν ΜακΝτόναλντ με τη σύμφωνη γνώμη της οικογένειας της Γουίτνεϊ Χιούστον (1963-2012).

Η πρεμιέρα του στις Κάννες, έφερε στο φως έναν πολύ σοκαριστικό ισχυρισμό: η Γουίτνεϊ είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά σε πολύ μικρή ηλικία από την ξαδέλφη της, τραγουδίστρια της σόουλ, Ντι Ντι Γουόργουικ (1945-2008), αδελφή της θρυλικής Ντιόν Γουόργουικ.

Το ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει εκ βαθέων συνεντεύξεις με συγγενείς και στενούς φίλους της Χιούστον, δύο από τους οποίους, στηρίζουν τον ισχυρισμό για τη σεξουαλική της κακοποίηση σε τρυφερή ηλικία: ο ετεροθαλής αδερφός της και πρώην μπασκετμπολίστας του NBA Γκάρι Γκάρλαντ-Χιούστον ισχυρίζεται ότι τόσο εκείνος, όσο και η Γουίτνεϊ, είχαν κακοποιηθεί σεξουαλικά από την Γουόργουικ, όταν εκείνος ήταν 8 με 9 ετών-αν τα όσα λέει αληθεύουν, η Γουίτνεϊ ήταν νήπιο τότε.

Τον ισχυρισμό του στηρίζει και η στενή φίλη και βοηθός της Χιούστον, Μέρι Τζόουνς-συχνά αναφέρονται σε εκείνη ως «θεία Μέρι»-, η οποία λέει πως η τραγουδίστρια της είχε εκμυστηρευτεί πως είχε «κακοποιηθεί σεξουαλικά σε νεαρή ηλικία» από μία γυναίκα.

Οπως αναφέρει το δημοσίευμα του Guardian,   δημοσιογράφοι του προσπάθησαν να έρθουν σε επαφή με εκπροσώπους της οικογένειας της Γουόργουικ μιας και η ίδια δεν είναι πια εν ζωή, αλλά δεν κατάφεραν να αποσπάσουν προς το παρόν κάποιο σχόλιο.

Η Γουίτνεϊ Χιούστον πέθανε το 2012 σε ηλικία 48 ετών από πνιγμό μέσα στη μπανιέρα της. Εζησε χρόνια τεράστιας επιτυχίας και αποδοχής, κυρίως στις δεκαετίες του ’80 και του ’90, πουλώντας περισσότερα από 170 εκατομμύρια άλμπουμ, ενώ πρωταγωνίστησε και στη μεγάλη εισπρακτική επιτυχία του Χόλιγουντ «Ο Σωματοφύλακας» το 1992, υποδυόμενη μία κάποια εκδοχή του εαυτού της: μια ποπ ντίβα, η ζωή της οποίας απειλείται από κάποιον άγνωστο. Η φιλία της με τον συμπρωταγωνιστή της, Κέβιν Κόστνερ κράτησε ως το τέλος της ζωής της και ο αγαπημένος της «σωματοφύλακας» δεν θα μπορούσε να λείπει από το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ.

epa03467611 Late US singer Whitney Houston is honored by the Global Icon Award at the MTV Europe Music Awards (EMA) 2012 held at Festhalle in Frankfurt am Main, Germany, 11 November 2012. EPA/ARNE DEDERT
Η Γούιτνεϊ Χιούστον τιμήθηκε μετά θάνατον με το «Global Icon Award» στα ευρωπαϊκά βραβεία MTV (EMA) που φιλοξενήθηκαν το 2012 στην Φρανκφούρτη. EPA/ARNE DEDERT

Η Χιούστον πέρασε με εκκωφαντικό τρόπο από την απόλυτη επιτυχία στην απόλυτη ισοπέδωση του ίδιου της του εαυτού: ο εθισμός της στα ναρκωτικά και στο αλκοόλ της στέρησαν το μεγαλύτερο δώρο, την υπέροχη φωνή της και σταδιακά δεν είχε ούτε το κουράγιο, ούτε πλέον τη θέληση να τραγουδήσει μπροστά σε χιλιάδες κόσμου. Αλλωστε η νεκροψία είχε αποφανθεί ότι προβλήματα που αντιμετώπιζε με τη για πολλούς λόγους εύθραυστη καρδιά της, σε συνδυασμό με τη χρόνια εξάρτησή της από τις ναρκωτικές ουσίες, ήταν καθοριστικοί παράγοντες του θανάτου της.

Οσο για την πλέον αμφιλεγόμενη Ντι Ντι Γουόργουικ: ήταν ανιψιά της μητέρας της Γουίτνεϊ, της Σίσι Χιούστον και η μικρή αδερφή της σπουδαίας και εμβληματικής σόουλ τραγουδίστριας Ντιόν Γουόργουικ. Εκανε επιτυχίες στις δεκαετίες του ’60 και του ’70, η καριέρα της όμως τελικά επισκιάστηκε από την εντονότερη λάμψη της μεγαλύτερης αδερφής της, για την οποία έκανε φωνητικά προς το τέλος της καριέρας της. Στο παρελθόν έχει αναφερθεί ότι η Ντι Ντι αντιμετώπιζε προβλήματα εθισμού σε ναρκωτικές ουσίες. Πέθανε το 2008 σε ηλικία 63 ετών.

Το ντοκιμαντέρ του ΜακΝτόναλντ που έκανε πρεμιέρα στο κινηματογραφικό φεστιβάλ των Καννών, είναι το δεύτερο που βγαίνει μέσα σε δύο χρόνια για τη ζωή της Χιούστον. Είχε προηγηθεί εκείνο του Νικ Μπρουμφιλντ το 2017 με τίτλο «Whitney: Can I be me», με τη διαφορά ότι εκείνο δεν είχε τη σύμφωνη γνώμη του στενού περιβάλλοντος της τραγουδίστριας.

Για πρώτη φορά παρουσιάζεται υλικό από τα παρασκήνια των συναυλιών της, καθώς και συνεντεύξεις με πρόσωπα-κλειδιά στη ζωή και στην καριέρα της, όπως ο πρώην σύζυγός της και γνωστός τραγουδιστής Μπόμπι Μπράουν, ο Κέβιν Κόστνερ και ο άνθρωπος που την ανακάλυψε και ανέδειξε το ταλέντο της, ο ιδρυτής της εταιρείας Arista Records Κλάιβ Ντέιβις.

bodyguard
Με τον Κέβιν Κόστνερ στην ταινία του 1992 «Ο σωματοφύλακας». Η Γουίτνεϊ Χιούστον χρειαζόταν πάντα κάποιον να την προσέχει. (The Bodyguard / 1992)

Εκτός από τους ισχυρισμούς που βαραίνουν τη φήμη της Ντι Ντι Γουόργουικ, το ντοκιμαντέρ στηρίζει και κάτι ακόμη: ότι ο πατέρας της Γουίτνεϊ, που ήταν επίσης και λογιστής της, Τζον Χιούστον, ο οποίος πέθανε το 2003, της είχε κλέψει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό. Το 2002 μάλιστα, είχε προσπαθήσει-χωρίς επιτυχία-να μηνύσει την κόρη του, ζητώντας από εκείνη 100 εκατομμύρια δολάρια, σχετικά με ένα δισκογραφικό συμβόλαιό της με την Arista Records.

Το φιλμ που αναζητά τόσο επίμονα την αλήθεια, δεν θα μπορούσε να μην ασχοληθεί και με τον τόσο έντονο και μάλλον (αυτο)καταστροφικό γάμο της με τον Μπόμπι Μπράουν, αλλά και τις φήμες που είχαν να κάνουν με τον δεσμό της με τη στενή συνεργάτιδά της Ρόμπιν Κρόφορντ, αλλά και το πιο τραγικό κομμάτι όλων, τη δύσκολη σχέση της με την κόρη που απέκτησε με τον Μπράουν, τη Μπόμπι Κριστίνα (1993-2015).

Ο θάνατος της Μπόμπι Κριστίνα το 2015 σε ηλικία 22 ετών και τρία μόλις χρόνια μετά τον θάνατο της μητέρας της, σόκαρε τους πάντες. Ισως γιατί κι εκείνη, όπως και η Γουίτνεϊ βρέθηκε σε μια μπανιέρα χωρίς τις αισθήσεις της. Εμεινε σε κώμα επί έξι μήνες και τελικά, απεβίωσε.

Η παιδική της φωνούλα που ακούγεται να λέει στη μαμά Γουίτνεϊ «sing mummy» (τραγούδα μανούλα) στην αρχή του τραγουδιού «My love is your love», αντηχεί ως σήμερα σαν ένα ανατριχιαστικό ηχητικό ντοκουμέντο από τη σχέση μιας μαμάς και μιας κόρης που δεν πρόλαβαν να ζήσουν μαζί όλα όσα ήθελαν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...