223
|

«Hθελα να καθαρίσω τα ξερά χόρτα» είπε ο 87χρονος που συνελήφθη για εμπρησμό

Protagon Team Protagon Team 6 Αυγούστου 2023, 19:33

«Hθελα να καθαρίσω τα ξερά χόρτα» είπε ο 87χρονος που συνελήφθη για εμπρησμό

Protagon Team Protagon Team 6 Αυγούστου 2023, 19:33

Κατηγορία σε βαθμό πλημμελήματος για εμπρησμό από πρόθεση αντιμετωπίζει ο 87χρονος που «πιάστηκε» επ’ αυτοφώρω, χθες το βράδυ, να βάζει φωτιά με εύφλεκτο υγρό σε ξερά χόρτα στον Άγιο Στέφανο.

Ο 87χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη και αύριο θα δικαστεί από το Τριμελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο. Ο κατηγορούμενος θα παραμείνει υπό κράτηση μέχρι τη δίκη του.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ, ο κατηγορούμενος έγινε αντιληπτός από έναν 39χρονο κάτοικο της περιοχής ενώ προσπαθούσε να βάλει φωτιά με εύφλεκτο υγρό σε ξερά χόρτα, στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου απέναντι από τον αριθμό 15. Ειδικότερα, είδε τον 87χρονο κατηγορούμενο να βγαίνει πίσω από μία κολώνα της ΔΕΗ, όπου μόλις είχε εκδηλωθεί σε ξερά χόρτα μία μικρή εστία φωτιάς, και να μπαίνει στο σπίτι του, το οποίο βρίσκεται δίπλα.

Ο 39χρονος έτρεξε αμέσως και έσβησε τη φωτιά, ενώ στη συνέχεια ειδοποίησε την αστυνομία, η οποία έσπευσε στο σημείο και συνέλαβε τον δράστη.

«Ήθελα να καθαρίσω τον χώρο από τα ξερά χόρτα», είπε ο 87χρονος στους αστυνομικούς που τον εξέτασαν μετά τη σύλληψη του, όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές.

Οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ βρήκαν στην κατοχή του 87χρονου μπιτόνι με εύφλεκτο υγρό. Σύμφωνα με τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια που νωρίτερα την Κυριακή είχε γνωστοποιήσει, σε συνέντευξή του στο Open, την επ’ αυτοφόρω σύλληψη του εμπρηστή, το μπιτόνι περιείχε βενζίνη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...