236
Βορειοκορεατικό γραμματόσημο με τον Κιμ Γιονγκ-Ουν και τους στρατηγούς του να πανηγυρίζουν την εκτόξευση ενός πυραύλου | KCNA/via REUTERS

Ο γάλλος υπ. Εξωτερικών προειδοποιεί: «O Κιμ θα μπορεί να χτυπά και την Ευρώπη»

Protagon Team Protagon Team 1 Σεπτεμβρίου 2017, 15:26
Βορειοκορεατικό γραμματόσημο με τον Κιμ Γιονγκ-Ουν και τους στρατηγούς του να πανηγυρίζουν την εκτόξευση ενός πυραύλου
|KCNA/via REUTERS

Ο γάλλος υπ. Εξωτερικών προειδοποιεί: «O Κιμ θα μπορεί να χτυπά και την Ευρώπη»

Protagon Team Protagon Team 1 Σεπτεμβρίου 2017, 15:26

Πόσο έτοιμη είναι η Βόρεια Κορέα να εξαπολύσει μια πυραυλική επίθεση με ή χωρίς πυρηνικά, είναι το ερώτημα-κλειδί στη συνεχιζόμενη διαμάχη της Πιόνγκιανγκ με τη Δύση. Και αυτό δεν αφορά την τεχνική δυνατότητα αλλά και την απόφαση να εξαπολύσει ένα πρώτο χτύπημα.

Ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν δίνει μια απάντηση που βάζει το θέμα σε ανησυχητική βάση. Οπως προειδοποίησε, η Βόρεια Κορέα πιθανώς να έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει πυρηνική επίθεση σε ΗΠΑ αλλά και Ευρώπη μέσα στους επόμενους μήνες.

Η κατάσταση είναι «εξαιρετικά σοβαρή», είπε σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο RTL.

«Βλέπουμε μια Βόρεια Κορέα, στόχος της οποίας είναι να έχει στη διάθεσή της πυραύλους που μπορούν να μεταφέρουν ένα πυρηνικό όπλο, αύριο κιόλας» είπε ο γάλλος υπουργός.

Συμπλήρωσε ότι «σε μερικούς μήνες, αυτό θα είναι μια πραγματικότητα. Εκείνη τη στιγμή, όταν θα έχει τη δυνατότητα να πλήξει τις ΗΠΑ ή ακόμη και την Ευρώπη – σίγουρα, όμως, την Ιαπωνία και την Κίνα- με πυρηνικό όπλο, η κατάσταση θα είναι εκρηκτική».

Ο Λε Ντριάν προέτρεψε πάντως τον ηγέτη της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν να προωθήσει το διάλογο για να αποφευχθεί η κλιμάκωση της έντασης.

«Η Βόρεια Κορέα πρέπει να βρει τον δρόμο για τις διαπραγματεύσεις, πρέπει να είναι διπλωματικά ενεργή», υπογράμμισε ο γάλλος υπουργός.

Κάλεσε ακόμη και την Κίνα να κινηθεί περισσότερο διπλωματικά για την επίλυση της κρίσης, αλλά και για την επιβολή των κυρώσεων, ο τελευταίος γύρος των οποίων συμφωνήθηκε προ ημερών μετά την τελευταία μεσαίου βεληνεκούς πυραυλική δοκιμή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...