209
Ο Αλ Μπαγκντάτι σε μια από τις σπάνιες εμφανίσεις του, εδώ το 2014 στη Μοσούλη | REUTERS/Social Media Website via Reuters TV/File Photo

Μετά την κατάρρευση του ISIS, στόχος η εξόντωση του αρχηγού του

Protagon Team Protagon Team 1 Σεπτεμβρίου 2017, 14:27
Ο Αλ Μπαγκντάτι σε μια από τις σπάνιες εμφανίσεις του, εδώ το 2014 στη Μοσούλη
|REUTERS/Social Media Website via Reuters TV/File Photo

Μετά την κατάρρευση του ISIS, στόχος η εξόντωση του αρχηγού του

Protagon Team Protagon Team 1 Σεπτεμβρίου 2017, 14:27

Ενώ οι δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους υποχωρούν από όλα τα μέτωπα μεταξύ Ιράκ και Συρίας, η προσοχή των συμμάχων μεταφέρεται στον ηγέτη του Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάτι, ο οποίος εκτιμάται ότι κρύβεται στην περιοχή.

Παρά τις φήμες που κυκλοφορούν κατά καιρούς ότι έχει σκοτωθεί σε μία από τις πολλές επιθέσεις των αμερικανικών και συμμαχικών δυνάμεων στην περιοχή, οι ΗΠΑ θεωρούν ότι ο Αλ Μπαγκντάτι ζει ακόμη και ότι κινείται στην τεράστια ερημική περιοχή μεταξύ Συρίας και Ιράκ.

Αυτή η περιοχή εκτιμάται ότι θα είναι το τελευταίο προπύργιο για το ISIS, που έχει χάσει πλέον τη Μοσούλη και σημαντικά κέντρα που κατείχε στη βόρεια Συρία, σημειώνει ο Guardian.

«Τον αναζητούμε κάθε ημέρα και δεν νομίζουμε ότι έχει πεθάνει» ανέφερε ο αμερικανός αντιστράτηγος Στίβεν Τάουνσεντ, ο οποίος διευκρίνισε: «δεν έχουμε ιδέα» πού ακριβώς κινείται ο Αλ -Μπαγκντάτι.

Γνωρίζει πάντως τι θα γίνει αν καταφέρουν να τον εντοπίσουν οι συμμαχικές δυνάμεις: «Νομίζω ότι απλώς θα προσπαθήσουμε να τον σκοτώσουμε. Πιθανόν δεν αξίζει τον κόπο να προσπαθήσουμε να τον συλλάβουμε».

Ο Αλ-Μπαγκντάτι είναι εδώ και χρόνια σε βαθιά παρανομία αλλά και στο στόχαστρο των συμμαχικών δυνάμεων που τον έχουν επικηρύξει για 25 εκατ. δολάρια. Τον περασμένο Ιούνιο φήμες και πληροφορίες τον έφεραν νεκρό σε επίθεση που είχε γίνει εναντίον του στα τέλη Μαΐου, αλλά δεν υπήρξε πειστική επιβεβαίωση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...