339
O Eυάγγελος Γεροβασιλείου σε φωτογράφισή του για το wineplus.gr | wineplus.gr

Ευάγγελος Γεροβασιλείου στην «ΕφΣυν»: Ουδέποτε διαμαρτυρήθηκα στον κ. Τσίπρα

Protagon Team Protagon Team 29 Μαρτίου 2019, 14:58
O Eυάγγελος Γεροβασιλείου σε φωτογράφισή του για το wineplus.gr
|wineplus.gr

Ευάγγελος Γεροβασιλείου στην «ΕφΣυν»: Ουδέποτε διαμαρτυρήθηκα στον κ. Τσίπρα

Protagon Team Protagon Team 29 Μαρτίου 2019, 14:58

Με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου που έκαναν λόγο για έντονη διαμαρτυρία του γνωστού οινοποιού Ευάγγελου Γεροβασιλείου στον Πρωθυπουργό, στη συνάντηση του «Μακεδονία Παλλάς», ο ίδιος ο οινοποιός προέβη σε διευκρινιστική δήλωση μέσω της «Εφημερίδας των Συντακτών», τονίζοντας πως όσα είπε στον Αλέξη Τσίπρα δεν είχαν καθόλου χαρακτήρα διαμαρτυρίας.

Στη συνάντηση του Πρωθυπουργού με βορειελλαδίτες επιχειρηματίες, ο κ. Γεροβασιλείου μετέφερε την εμπειρία του από τη διεθνή έκθεση κρασιού Prowein, όπου στο περίπτερο της Βόρειας Μακεδονίας (με το «βόρεια» να έχει μπει στην ταμπέλα με πολύ μικρότερη γραμματοσειρά) διαφημίζονταν τα «Wines of Macedonia».

Ο έλληνας οινοποιός έδειξε επίσης στον κ. Τσίπρα φωτογραφία της ποικιλίας που διαφήμιζαν οι γείτονες υπό τον τίτλο «Big Macedonian Red», καθώς και του τουριστικού περιπτέρου της Βόρειας Μακεδονίας, στο κέντρο του οποίου έγραφε με μεγάλα γράμματα «Μακεδονία», σκέτο.

«Αυτοί οι άνθρωποι, κύριε πρόεδρε, θέλουν προσοχή. Το κρασί που μπαίνει σε σπίτια και σερβίρεται σε καταστήματα σε χιλιάδες ανθρώπους δεν είναι ανώνυμο προϊόν. Ειδικώς όταν φέρει πάνω του εθνικά σύμβολα. Και ο Μέγας Αλέξανδρος είναι εθνικό σύμβολο», φέρεται να είπε απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με την «Εστία», ο κ. Τσίπρας απάντησε λέγοντας:  «Φέρτε τα! Τα θέλω! Αυτά είναι ντοκουμέντα ότι παραβιάζεται η Συμφωνία των Πρεσπών. Καλά κάνατε και τα φωτογραφίσατε». «Αυτά θα μας βοηθήσουν! Δυστυχώς πρέπει να παίξουμε λίγο και τον χωροφύλακα τώρα», δικαιολογήθηκε.

Η διευκρινιστική δήλωση του κ. Γεροβασίλειου που δημοσίευσε η «ΕφΣυν» έχει αναλυτικά ως εξής:

«Ούτε διαμαρτυρήθηκα στον πρωθυπουργό, ούτε οτιδήποτε άλλο σχετικό συνέβη. Εγώ είχα μαζί μου κάποιες φωτογραφίες και προσπέκτους από την έκθεση Prowein και το περίπτερο με κρασιά της γειτονικής χώρας.

Τα έδωσα στον πρωθυπουργό προκειμένου να τα χρησιμοποιήσει η χώρα μας στις μελλοντικές συναντήσεις των επιτροπών που θα αποσαφηνίσουν μελλοντικά τις λεπτομέρειες για την ονομασία προϊόντων -όπως τα κρασιά- στη βάση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ήθελα να βοηθήσω τον πρωθυπουργό, όχι να διαμαρτυρηθώ, ίσα ίσα τον ευχαρίστησα που μας κάλεσε, πρώτη φορά μας καλούν προσωπικά ως επιχειρηματίες και όχι μόνο τα συνδικαλιστικά μας όργανα.

Ξεκαθαρίζω ότι ήμουν υπέρ της λύσης στο πρόβλημα με τους γείτονες, τώρα υπάρχει συμφωνία και πιστεύω ότι οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται εκατέρωθεν».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...