201
Σκηνές εφιαλτικές στο ΚΥΤ στον Ασπρόπυργο | Menelaos Myrillas / SOOC

Eρευνα για τα αίτια της μεγάλης φωτιάς στο ΚΥΤ του ΑΔΜΗΕ στον Ασπρόπυργο

Protagon Team Protagon Team 8 Φεβρουαρίου 2021, 08:38
Σκηνές εφιαλτικές στο ΚΥΤ στον Ασπρόπυργο
|Menelaos Myrillas / SOOC

Eρευνα για τα αίτια της μεγάλης φωτιάς στο ΚΥΤ του ΑΔΜΗΕ στον Ασπρόπυργο

Protagon Team Protagon Team 8 Φεβρουαρίου 2021, 08:38

Μεικτό κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. και του Πυροσβεστικού Σώματος που μετέβη με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Κουμουνδούρου του ΑΔΜΗΕ, στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου, ανέλαβε τη διερεύνηση των αιτίων της πυρκαγιάς που «βύθισε» στο σκοτάδι Αττική και Πελοπόννησο.

Στην επίσημη ανακοίνωσή του ο ΑΔΜΗΕ επικαλείται εκτιμήσεις σύμφωνα με τις οποίες η φωτιά προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα σε έναν από τους τέσσερις αυτομετασχηματιστές, με αποτέλεσμα το ΚΥΤ να τεθεί εκτός λειτουργίας.

Η φωτιά έσβησε τα ξημερώματα έπειτα από μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής με τη συμμετοχή 25 πυροσβεστών, με δέκα οχήματα, συν δύο ειδικά οχήματα κατάσβεσης πυρκαγιών σε διυλιστήρια και δυνάμεων της 1ης ΕΜΑΚ. Συνδρομή παρείχε και η Πολιτική Προστασία με τέσσερις υδροφόρες.

«Η επιχείρηση ήταν δύσκολη λόγω της ιδιαιτερότητας της εγκατάστασης και της πυρκαγιάς αυτής καθαυτής. Ρίξαμε και αφρό, η δυσκολία της κατάσβεσης ήταν δεδομένη, λόγω των λαδιών και των καυσίμων που καίγονταν», εξήγησε στο MEGA o διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δυτικής Αττικής.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...