184
O αμερικανός αντιπρόεδρος, Μάικ Πενς | REUTERS/Aaron P. Bernstein/File Photo

Επικοινωνία του αντιπροέδρου των ΗΠΑ με Αναστασιάδη και Ακιντζί

Protagon Team Protagon Team 6 Ιουλίου 2017, 19:32
O αμερικανός αντιπρόεδρος, Μάικ Πενς
|REUTERS/Aaron P. Bernstein/File Photo

Επικοινωνία του αντιπροέδρου των ΗΠΑ με Αναστασιάδη και Ακιντζί

Protagon Team Protagon Team 6 Ιουλίου 2017, 19:32

Το ενδιαφέρον των ΗΠΑ για τη διάσκεψη που γίνεται για την επίλυση του Κυπριακού μετέφερε ο αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τον τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

Οπως ανέφερε σε ανάρτησή του στο twitter ο Πενς, παρότρυνε τις δύο πλευρές να φτάσουν σε μία ιστορική διευθέτηση στο Κυπριακό.

Κατά την 20λεπτη συνομιλία με τον κ. Αναστασιάδη ο αμερικανός αντιπρόεδρος ενημερώθηκε για τις εξελίξεις και τις προτάσεις που έχει καταθέσει και γραπτώς ο κύπριος πρόεδρος στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, στο πλαίσιο της διμερούς συνάντησης που είχε νωρίτερα μαζί του.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές ο κ. Αναστασιάδης του ζήτησε να μιλήσει ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ για το Κυπριακό με τον τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν κατά τη σύνοδο των G20.

Από τη μεριά του, ο αμερικανός αντιπρόεδρος ζήτησε από τον κ. Αναστασιάδη να μεταφέρει στη Διάσκεψη τη στήριξη των ΗΠΑ στην προσπάθεια που καταβάλλεται για την επίλυση του Κυπριακού, επισημαίνοντας ότι οι ΗΠΑ παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις.

Τηλεφωνική συνομιλία με τον αμερικανό αντιπρόεδρο είχε επίσης και ο τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, μετά την συνομιλία Πενς-Αναστασιάδη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...