349
Ο εντυπωσιακός υδροστρόβιλος που σχηματίστηκε στη Μύκονο | YouTube

Επελαύνει η κακοκαιρία: Υδροστρόβιλος στη Μύκονο, κατολισθήσεις στη Σαντορίνη

Protagon Team Protagon Team 24 Αυγούστου 2022, 11:54
Ο εντυπωσιακός υδροστρόβιλος που σχηματίστηκε στη Μύκονο
|YouTube

Επελαύνει η κακοκαιρία: Υδροστρόβιλος στη Μύκονο, κατολισθήσεις στη Σαντορίνη

Protagon Team Protagon Team 24 Αυγούστου 2022, 11:54

Μεγάλη προσοχή το επόμενο 48ωρο –οπότε και αναμένεται να ενταθεί η κακοκαιρία– ζητούν οι μετεωρολόγοι, προειδοποιώντας για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα  σε πολλές περιοχές της χώρας (κυρίως από το ύψος των Κυκλάδων και βορειότερα).

Σε ανάρτησή του στο Twitter o διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου Θοδωρής Κολυδάς παρουσιάζει την εξέλιξη της κακοκαιρίας τις επόμενες ώρες:

Την κήρυξη σε κατάσταση Εκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Εορδαίας, της ΠΕ Κοζάνης, αποφάσισε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλειος Παπαγεωργίου, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των προβλημάτων που προέκυψαν εκεί από τη σφοδρή καταιγίδα το βράδυ της Δευτέρας.

Η περιοχή έζησε ένα πρωτοφανές φαινόμενο, καθώς μέσα σε 50 λεπτά έπεσαν 77 χιλιοστά βροχής, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν κατοικίες, καταστήματα, υπόγεια, ενώ καταστράφηκαν και καλλιέργειες από την υπερχείλιση των αρδευτικών καναλιών.

Στη Μύκονο πλημμύρισαν τα Ματογιάννια και το λιμάνι, ενώ καταγράφηκε εντυπωσιακός υδροστρόβιλος.

kakokairia-mikonos

Προβλήματα από την έντονη βροχόπτωση και στη Σαντορίνη, όπου σημειώθηκαν κατολισθήσεις στο λιμάνι του νησιού.

Μπορεί να είναι εικόνα δρόμος

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Υδροστρόβιλος σημειώθηκε και στην Ανδρο, όπως φαίνεται στη φωτογραφία που ανέβασε στο Twitter, ο κ. Κολυδάς.

Στην Αττική, το τελευταίο 24ωρο η Πυροσβεστική δέχθηκε 164 κλήσεις, 48 για απάντληση υδάτων, οκτώ κοπές δέντρων και επτά απομακρύνσεις από ΙΧ. Τα σημαντικότερα προβλήματα σημειώθηκαν στα νότια και δυτικά προάστια του νομού.

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr, έπεσαν 40 χιλιοστά βροχής σε μόλις μία ώρα και πάνω από 2.500 κεραυνοί.

Εκτεταμένα ήταν τα προβλήματα και στη Θεσσαλονίκη όπου σημειώθηκε και χαλαζόπτωση. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε κλήσεις για άντληση υδάτων και κοπές δέντρων σε περιοχές της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας.

Στην Αττική την Τετάρτη προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα. Οι άνεμοι ασθενείς και πρόσκαιρα στα ανατολικά βόρειοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 28 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη παροδικές βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι πρόσκαιρα βόρειοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 28 βαθμούς.

Την Πέμπτη η έντονη κακοκαιρία θα συνεχιστεί, με τις ισχυρότερες καταιγίδες στα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο. Οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 29 βαθμούς.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...