238
| ΑΠΕ-ΜΠΕ

Eντός της ημέρας τα προνόμια των εμβολιασμένων – οι δύο κατηγορίες καταστημάτων εστίασης

Protagon Team Protagon Team 29 Ιουνίου 2021, 09:54
|ΑΠΕ-ΜΠΕ

Eντός της ημέρας τα προνόμια των εμβολιασμένων – οι δύο κατηγορίες καταστημάτων εστίασης

Protagon Team Protagon Team 29 Ιουνίου 2021, 09:54

Μία ημέρα μετά τις ανακοινώσεις για το Freedom Pass των 150 ευρώ στους νέους 18-25 ετών, οι υπουργοί Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης ανακοινώνουν τα μέτρα που θα ισχύσουν στα καταστήματα εστίασης.

Τα προνόμια για τους εμβολιασμένους θα ανακοινωθούν σήμερα στις 12:30 και η κεντρική ιδέα θα είναι ότι όσοι έχουν εμβολιαστεί θα έχουν μεγαλύτερα περιθώρια κινητικότητας, ανέφερε σε δηλώσεις του ΑΝΤ1, ο  κ. Γεωργιάδης.

Τα καταστήματα εστίασης θα χωριστούν σε δυο κατηγορίες: σε αυτά που θα δέχονται αποκλειστικά μόνο όσους έχουν εμβολιαστεί και σε εκείνα που θα δέχονται όλους τους πελάτες.

Τα καταστήματα που θα δέχονται μόνο εμβολιασμένους θα φέρουν ειδική σήμανση και θα έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενούν περισσότερους πελάτες. Ο έλεγχος για το αν κάποιος πελάτης είναι εμβολιασμένος, θα γίνεται μέσω κινητού με ευθύνη του καταστήματος, ενώ για τους ανήλικους θα ανακοινωθεί ειδική διαδικασία.

Οσο για το οικονομικό κίνητρο με το Freedom Pass στους νέους 18-25 ετών που εμβολιάζονται, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως είναι κάτι που εφαρμόζεται ήδη σε πολλές χώρες και με κάποιες παραλλαγές και στην Ελλάδα η κυβέρνηση αποφάσισε να γίνει για τους νέους οι οποίοι έλαβαν την μικρότερη ενίσχυση από όλους όσοι επλήγησαν την περίοδο της πανδημίας.

Με βάση τα σημερινά δεδομένα, φαίνεται ότι σύντομα θα φτάσουμε στο 60% σε ό,τι αφορά το ποσοστό εμβολιασμού, αλλά δύσκολα θα ανέβουμε παραπάνω και για το λόγο αυτό θα πρέπει να βρούμε τρόπους να ανεβάσουμε το ποσοστό για να φτάσουμε στο πολυπόθητο τείχος ανοσίας, τόνισε ο υπουργός.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...