202
Τα μέλη του ΠΑΜΕ με το πανό στην είσοδο του υπουργείου Οικονομικών | George Vitsaras / SOOC

Ενταση ΠΑΜΕ–ΜΑΤ έξω από το υπουργείο Οικονομικών

Protagon Team Protagon Team 11 Ιανουαρίου 2018, 18:32
Τα μέλη του ΠΑΜΕ με το πανό στην είσοδο του υπουργείου Οικονομικών
|George Vitsaras / SOOC

Ενταση ΠΑΜΕ–ΜΑΤ έξω από το υπουργείο Οικονομικών

Protagon Team Protagon Team 11 Ιανουαρίου 2018, 18:32

Ενταση επικράτησε νωρίτερα την Πέμπτη έξω από το υπουργείο Οικονομικών μεταξύ μελών του ΠΑΜΕ και ανδρών των ΜΑΤ.

Στον απόηχο της επεισοδιακής συνάντησης με την Εφη Αχτσιόγλου, τα προσκείμενα στο ΚΚΕ μέλη του ΠΑΜΕ έδειξαν και την Πέμπτη την έντονη αντίδρασή τους στο πολυνομοσχέδιο, και ειδικά στη ρύθμιση για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου που αφορά στον τρόπο λήψης των αποφάσεων για απεργίες αλλά και στο μέτρο των πλειστηριασμών.

Δυνάμεις των ΜΑΤ εμπόδισαν τους συγκεντρωμένους να μπουν στο κτίριο, και εκείνοι πέταξαν κόκκινες μπόγιες και κρέμασαν πανό στην είσοδο, αποκαλώντας το υπουργείο Οικονομικών, «υπουργείο Πλειστηριασμών».

Αρχικά, δεν ήταν γνωστό αν το ΠΑΜΕ θα επιχειρούσε να εισβάλει εκ νέου στο υπουργείο, η είσοδος του οποίου ήταν κλειστή.

Για «κακά ξεμπερδέματα» προειδοποίησαν την κυβέρνηση οι εκπρόσωποι των εργατικών συνδικάτων στη Βουλή αναφορικά με τη διάταξη για την κήρυξη απεργίας στα πρωτοβάθμια σωματεία από το 50% + 1 των οικονομικών τακτοποιημένων μελών τους.

«Σε ό,τι μας αφορά, να ξέρετε: Σπέρνετε ανέμους και θα εισπράξετε θύελλες…», τόνισε με νόημα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδος κατά την ακρόασή του από τις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής, ο οποίος προ διημέρου συμμετείχε στην εισβολή μελών του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Εργασίας και πρωταγωνίστησε στην αντιπαράθεση με την ίδια την υπουργό Eργασίας στο γραφείο της.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...