249
Ο Μπενζεμά είναι ακρογωνιαίος λίθος της επίθεσης στην ομάδα της Εθνικής Γαλλίας | REUTERS/Gonzalo Fuentes

Ενοχος ο Καρίμ Μπενζεμά για τον εκβιασμό με σεξ βίντεο του Ματιέ Βαλμπουενά

Protagon Team Protagon Team 24 Νοεμβρίου 2021, 12:17
Ο Μπενζεμά είναι ακρογωνιαίος λίθος της επίθεσης στην ομάδα της Εθνικής Γαλλίας
| REUTERS/Gonzalo Fuentes

Ενοχος ο Καρίμ Μπενζεμά για τον εκβιασμό με σεξ βίντεο του Ματιέ Βαλμπουενά

Protagon Team Protagon Team 24 Νοεμβρίου 2021, 12:17

Ενοχο για τον εκβιασμό του σημερινού άσου του Ολυμπιακού Ματιέ Βαλμπουενά με βίντεο σεξουαλικού περιεχομένου έκρινε την Τετάρτη δικαστήριο των Βερσαλιών τον επιθετικό της Ρεάλ Μαδρίτης Καρίμ Μπενζεμά, κλείνοντας με εμφατικό τρόπο την υπόθεση «sextape» που συντάραξε τον κόσμο του γαλλικού –και όχι μόνον– ποδοσφαίρου.

Ο εισαγγελέας έχει προτείνει για τον Μπενζεμά ποινή φυλάκισης 10 μηνών με αναστολή και την επιβολή προστίμου ύψους 75.000 ευρώ. Το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης για έναν χρόνο με αναστολή και πρόστιμο.

Οι δικηγόροι του Μπενζεμά είχαν ζητήσει την απαλλαγή του από τις κατηγορίες για τον εκβιασμό του άσου του Ολυμπιακού, ενώ είχαν επιτεθεί και στον Βαλμπουενά κατά την εκδίκαση της υπόθεσης: «Ο Βαλμπουενά είναι θύμα των πράξεών του. Είναι ο ίδιος που έγραψε το ερωτικό βίντεο», είχαν αναφέρει στη διάρκεια της δίκης.

Η εισαγγελέας της υπόθεσης, Σεγκολέν Μαρέ, απέρριψε τους ισχυρισμούς της υπεράσπισης και είχε τονίσει πως: «Ο κ. Μπενζεμά ήταν ένα κομμάτι στρατηγικής και το γνώριζε. Για αυτό είναι ένοχος στην κατηγορία του εκβιασμού».

Στην ετυμηγορία αναφέρεται ότι ο λόγος που η ποινή δεν ήταν πιο βαριά ήταν ότι αναγνωρίστηκε ως ελαφρυντικό ότι ο Μπενζεμά δεν είχε αντιληφθεί τον εγκληματικό χαρακτήρα της πράξης του.

To 2014 στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, ο Μπενζεμά ήταν συμπαίκτης με τον Βαλμπουενά στην Εθνική Γαλλίας (REUTERS/Charles Platiau/File Photo)

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, οι δικηγόροι του Μπενζεμά, με δηλώσεις τους στα ΜΜΕ, τόνισαν ότι ο πελάτης τους επιμένει στην αθωότητά του και πρόκειται να καταθέσουν άμεσα έφεση κατά της σημερινής απόφασης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...