112
Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με τον ομόλογό του Σάμεχ Σούκρι κατά την υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ Ελλάδος και Αιγύπτου, στο Κάιρο στις 6 Αυγούστου | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΕΞ/ΧΑΡΗΣ ΑΚΡΙΒΙΑΔΗΣ

Ενέκρινε η αιγυπτιακή Βουλή τη συμφωνία Ελλάδος – Αιγύπτου

Protagon Team Protagon Team 18 Αυγούστου 2020, 20:16
Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με τον ομόλογό του Σάμεχ Σούκρι κατά την υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ Ελλάδος και Αιγύπτου, στο Κάιρο στις 6 Αυγούστου
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΕΞ/ΧΑΡΗΣ ΑΚΡΙΒΙΑΔΗΣ

Ενέκρινε η αιγυπτιακή Βουλή τη συμφωνία Ελλάδος – Αιγύπτου

Protagon Team Protagon Team 18 Αυγούστου 2020, 20:16

Η ολομέλεια του αιγυπτιακού Κοινοβουλίου ενέκρινε την Τρίτη 8 Αυγούστου τη συμφωνία Ελλάδος – Αιγύπτου περί οριοθέτησης των μεταξύ τους θαλασσίων συνόρων.

Είχε προηγηθεί η έγκρισή της από την Επιτροπή Νομοθετικών και Συνταγματικών Υποθέσεων του αιγυπτιακού Κοινοβουλίου.

Στην έκθεση της επιτροπής αυτής αναφέρεται ότι οι βουλευτές-μέλη της ενέκριναν τη συμφωνία αφού πρώτα βεβαιώθηκαν ότι συμβαδίζει με τις συνταγματικές και νομικές διατάξεις της Αιγύπτου.

Επίσης η έκθεση αναφέρει ότι «η συμφωνία μεταξύ των δύο Δημοκρατιών, της Αιγύπτου και της Ελλάδος, συμβαδίζει επίσης με το διεθνές δίκαιο».

Υπενθυμίζεται ότι τη συμφωνία αυτή είχαν συνυπογράψει στο Κάιρο στις 6 Αυγούστου ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας εκ μέρους της Ελλάδος και ο ομόλογός του Σάμεχ Σούκρι εκ μέρους της Αιγύπτου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...