245
| REUTERS/Antonio Bronic

Εν αναμονή των ανακοινώσεων της ΕΜΑ για το εμβόλιο της AstraZeneca

Protagon Team Protagon Team 7 Απριλίου 2021, 12:36
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 07/04/2021, 15:55
|REUTERS/Antonio Bronic

Εν αναμονή των ανακοινώσεων της ΕΜΑ για το εμβόλιο της AstraZeneca

Protagon Team Protagon Team 7 Απριλίου 2021, 12:36
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 07/04/2021, 15:55

Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Φαρμάκων θα πραγματοποιήσει τελικά την Τετάρτη, στις 17:00 ώρα Ελλάδος, την πολυαναμενόμενη συνέντευξη Τύπου για το εμβόλιο της AstraZeneca κατά της Covid-19 και το ενδεχόμενο αυτό να συνδέεται με την εμφάνιση θρομβώσεων.

Η διαδικτυακή αυτή συνέντευξη Τύπου θα έχει θέμα «τα συμπεράσματα» στα οποία κατέληξε η έρευνα σχετικά με «τα περιστατικά θρομβώσεων» που αναφέρθηκαν μετά τη χορήγηση του εμβολίου αυτού, διευκρίνισε η ΕΜΑ.

Την Τρίτη, σε διακοίνωση που είχε αποστείλει η EMA στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP), διευκρίνιζε ότι συνεχίζει να εξετάζει αν το εμβόλιο της AstraZeneca για την Covid-19 συνδέεται με περιστατικά θρομβοεμβολικών επεισοδίων.

Η ανακοίνωση στην ουσία διέψευδε στέλεχος της Υπηρεσίας, το οποίο δήλωσε σε ιταλική εφημερίδα ότι εκτιμά κατά την προσωπική του άποψη πως υπάρχει σύνδεση του εμβολίου με τον σχηματισμό θρόμβων. Η επιτροπή ασφάλειας της ευρωπαϊκής ρυθμιστικής αρχής «δεν έχει ακόμη καταλήξει σε συμπέρασμα και η εξέταση βρίσκεται σε εξέλιξη», ανέφερε σε εκείνη την ανακοίνωσή της η EMA.

Η Κομισιόν βρίσκεται σε στενή επαφή με την ΕΜΑ, περιμένοντας το σχετικό πόρισμα, όπως ανέφερε και η Επίτροπος Υγείας, Στέλλα Κυριακίδου, ενώ χαρακτηριστικό της ανησυχίας είναι ότι μετά τις ανακοινώσεις της Υπηρεσίας θα υπάρξει και τηλεδιάσκεψη των υπουργών Υγείας της ΕΕ.

Η Μάρτα Τεμίντο, υπουργός Υγείας της Πορτογαλίας που ασκεί κατά το τρέχον εξάμηνο την εναλλασσόμενη προεδρία της ΕΕ, θα προεδρεύσει της συνεδρίασης, η οποία θα ξεκινήσει στις 20:00 ώρα Ελλάδας, «μετά τη δημόσια ανακοίνωση των συμπερασμάτων της Επιτροπής Φαρμακοεπαγρύπνησης Αξιολόγησης Κινδύνου της ΕΜΑ για την ασφάλεια του εμβολίου της AstraZeneca», δήλωσε εκπρόσωπος της πορτογαλικής προεδρίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...