210
Στο μέσο της φωτογραφίας διακρίνεται ο 33χρονος κατηγορούμενος με μπαταρισμένο το δεξί του χέρι | EPT

Ελεύθερος ο 33χρονος για τη φονική παράσυρση στον Βόλο – τι λέει ο δικηγόρος του

Protagon Team Protagon Team 7 Νοεμβρίου 2023, 16:00
Στο μέσο της φωτογραφίας διακρίνεται ο 33χρονος κατηγορούμενος με μπαταρισμένο το δεξί του χέρι
|EPT

Ελεύθερος ο 33χρονος για τη φονική παράσυρση στον Βόλο – τι λέει ο δικηγόρος του

Protagon Team Protagon Team 7 Νοεμβρίου 2023, 16:00

Ελεύθερος, με μοναδικό περιοριστικό όρο την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, αφέθηκε μετά την απολογία του ο 33χρονος μοτοσικλετιστής που το περασμένο Σάββατο παρέσυρε με τη μηχανή του τον 53 ετών παππού και την μόλις τεσσάρων μηνών εγγονή του στο Βόλο, με αποτέλεσμα  να βρει ακαριαίο θάνατο το βρέφος.

Ο 33χρονος, σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης, Νίκο Παπαπέτρο, δεν αποδέχθηκε την κατηγορία της επικίνδυνης οδήγησης, επιμένοντας στον ισχυρισμό ότι δεν οδηγούσε επικίνδυνα και ο μόνος ελιγμός που έγινε από πλευράς του, ήταν για να αποφύγει τον 53χρονο με το βρέφος.

«Ο 33χρονος δεν έκανε ελιγμούς, κινούταν μέσα στα όρια ταχύτητας και ο παππούς βγήκε αιφνίδια και εκτός διάβασης στο οδόστρωμα, κοντοστάθηκε και δεν αντέδρασε. Ο οδηγός της μηχανής κόρναρε αλλά ο παππούς δεν κινήθηκε», υποστήριξε σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ, ο δικηγόρος του.

«Το βασικό αδίκημα, η επικίνδυνη οδήγηση δηλαδή, ο ισχυρισμός είναι ότι δεν στέκει ως αδίκημα, διότι δεν στοιχειοθετείται αντικειμενικά. Πρόκειται περί απλής τροχαίας παράβασης η οποία βέβαια οδήγησε σε θάνατο. Πιθανόν να ήταν και ανθρωποκτονία από αμέλεια. Το αδίκημα αυτό θέλει συγκεκριμένα στοιχεία, θέλει επικίνδυνους ελιγμούς, οι οποίοι ελιγμοί στην προκειμένη περίπτωση δεν υπάρχουν», επέμεινε ο κ. Παπαπέτρος.

Ακομη για τις τοξικολογικές εξετάσεις, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένονται,  ο δικηγόρος του 33χρονου έκανε λόγο για  «μεγάλες αποκλίσεις», ισχυριζόμενος πως «δεν αποτελούν αξιόπιστη πηγή».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...