313
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, δεξιά, στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά | SKAI TV

Πέτσας: Θέλαμε την καταδίκη των ενεργειών του Ερντογάν και το πετύχαμε

Protagon Team Protagon Team 14 Δεκεμβρίου 2019, 13:36
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, δεξιά, στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά
|SKAI TV

Πέτσας: Θέλαμε την καταδίκη των ενεργειών του Ερντογάν και το πετύχαμε

Protagon Team Protagon Team 14 Δεκεμβρίου 2019, 13:36

Η συμπεριφορά του Ταγίπ Ερντογάν, που προχωρά μόνος του και ορίζει όπως νομίζει ο ίδιος θέματα που καλύπτονται από το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας, τον οδηγεί σε διπλωματική απομόνωση, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, επισημαίνοντας ότι από παντού υπήρξε καταδίκη της τουρκικής προκλητικότητας.

Σε δηλώσεις του το Σάββατο στο ΣΚΑΙ, στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά, είπε ότι στη Σύνοδο Κορυφής η ελληνική πλευρά πέτυχε αυτά που ήθελε, δηλαδή την πλήρη στήριξη της Ελλάδας και της Κύπρου, την ύψιστη πολιτική καταδίκη των τουρκικών ενεργειών και την αναγνώριση ότι η συμφωνία Άγκυρας – Τρίπολης, δεν παράγει κανένα αποτέλεσμα.

Παράλληλα, ο κ. Πέτσας υπογράμμισε ότι «δεν πρέπει να μας εκπλήσσει το γεγονός ότι ο Ερντογάν κάνει σπασμωδικές κινήσεις, καθώς η πίεση που δέχεται στο εσωτερικό της χώρας του, βγαίνει με σπασμωδικές ενέργειες στο εξωτερικό».

Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, επισήμανε ότι «εμείς είμαστε ψύχραιμοι. Ξέρουμε  ότι το δίκαιο είναι με το μέρος μας, ξέρουμε ότι έχουμε συμμάχους, ξέρουμε ότι μπορούμε να κάνουμε ότι χρειαστεί για να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

Με το νέο έτος ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί στις ΗΠΑ, όπου στις 7 Ιανουαρίου θα περάσει το κατώφλι του Λευκού Οίκου και θα συναντηθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ. Για το ταξίδι αυτό, ο κ. Πέτσας έκανε λόγο για σημαντική συζήτηση τόσο με τον αμερικανό πρόεδρο όσο και με άλλους αξιωματούχους, η οποία θα είναι ευκαιρία για την ελληνική πλευρά να προωθήσει θέματα που αφορούν την εξωτερική πολιτική, τις επενδύσεις, αλλά και να μιλήσει στην ομογένεια με αφορμή την ψήφο των αποδήμων.

Τα καλά νέα στην οικονομία θα έρχονται σταδιακά, όπως έχει δηλώσει και ο Πρωθυπουργός, πρόσθεσε ο κ Πέτσας που σημείωσε ότι το 2020 θα είναι καλύτερη χρονιά από τη φετινή και πως θα έχουμε καλά νέα για τα πλεονάσματα. Τέλος, για τον μηχανισμό στήριξης των χαμηλοσυνταξιούχων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι  θα στηρίζονται οι πιο ευάλωτοι με μόνιμο τρόπο και όχι με προεκλογικό, μικροπολιτικό τρόπο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News