332
Οι εγκαταστάσεις της ELFE | ΕΡΤ

Απαντήσεις από την κυβέρνηση για την υπόθεση ΔΕΠΑ – ELFE ζητά η ΝΔ

Protagon Team Protagon Team 25 Νοεμβρίου 2018, 15:00
Οι εγκαταστάσεις της ELFE
|ΕΡΤ

Απαντήσεις από την κυβέρνηση για την υπόθεση ΔΕΠΑ – ELFE ζητά η ΝΔ

Protagon Team Protagon Team 25 Νοεμβρίου 2018, 15:00

Την άμεση αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, που καλεί την κυβέρνηση να δώσει απαντήσεις σχετικά με τις σχέσεις της με τον «υπόδικο επιχειρηματία» Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, προκάλεσαν δημοσιεύματα του «Βήματος της Κυριακής» και της «Καθημερινής», για υπόθεση χρεών εταιρείας του για την οποία του έχει ασκηθεί δίωξη.

Το «Βήμα της Κυριακής» τονίζει ότι η ηλεκτρονική αλληλογραφία του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΠΑ Θ. Κιτσάκου «καίει» τους συναρμόδιους υπουργούς για τη Δημόσια Επιχείρηση Αερίου, επιβεβαιώνοντας ότι όλοι γνώριζαν την εξέλιξη του υπέρογκου χρέους ύψους 120,6 εκατ. ευρώ της ELFE, συμφερόντων Λαυρεντιάδη.

Από την πλευρά της η «Καθημερινή» αποκαλύπτει έγγραφα για μια μεθόδευση που είχε ως στόχο την πώληση στη ΔΕΠΑ ακινήτων της ELFE πραγματικής αξίας 8,9 εκατ. ευρώ σε δεκαπλάσια τιμή προκειμένου να διαγραφούν αντίστοιχου ύψους χρέη.

«Οι σημερινές αποκαλύψεις των εφημερίδων “Βήμα της Κυριακής” και “Καθημερινή” δεν αφήνουν πια καμία αμφιβολία ότι το σκάνδαλο ΔΕΠΑ αφορά ευθέως το Μέγαρο Μαξίμου», επισημαίνει η ΝΔ.

» Οι πρόσφατες αναφορές του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κιτσάκου ότι οι ενέργειες του συντονίζονταν από κορυφαία κυβερνητικά στελέχη επιβεβαιώνονται πια και με ακλόνητα στοιχεία. Τα πρακτικά συνεδριάσεων του ΔΣ της ΔΕΠΑ και τα emails που δημοσιοποιούνται σήμερα δείχνουν ότι τουλάχιστον τρεις υπουργοί – και συγκεκριμένα οι κ. Σταθάκης, Φλαμπουράρης και Δραγασάκης – σχεδίαζαν με παράνομο τρόπο την ανταλλαγή συγκεκριμένων ακινήτων σε βάρος του Δημοσίου και σε όφελος της εταιρείας ELFE, ενώ γνώριζαν ότι αυτά ήταν και υπερτιμημένα και κυρίως δεσμευμένα από την Αρχή Καταπολέμησης για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας.

» Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να κρύβεται άλλο για το πρωτοφανές αυτό σκάνδαλο που εξελίσσεται σε κορωνίδα της διαφθοράς της κυβέρνησής του.

» Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να σιωπά, όταν διώκονται σε βαθμό κακουργήματος 15 άτομα μεταξύ των οποίων και  ο κ. Κιτσάκος, τον οποίον ο ίδιος τοποθέτησε στο τιμόνι της ΔΕΠΑ με αποστολή να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του κ. Λαυρεντιάδη. Οι εμπλεκόμενοι υπουργοί κι ο ίδιος ο πρωθυπουργός οφείλουν να εξηγήσουν στους πολίτες τι είναι αυτό που τους συνδέει με τον υπόδικο επιχειρηματία», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...