243
Αντί exit poll ο ΣΚΑΪ θα βγει με δημοσκόπηση της Pulse την οποία θα παρουσιάσει η Σία Κοσιώνη και ο γενικός διευθυντής της εταιρείας Γιώργος Αράπογλου | Youtube

Εκλογές: Χωρίς exit poll ΕΡΤ και ΣΚΑΪ

Protagon Team Protagon Team 21 Μαΐου 2019, 13:16
Αντί exit poll ο ΣΚΑΪ θα βγει με δημοσκόπηση της Pulse την οποία θα παρουσιάσει η Σία Κοσιώνη και ο γενικός διευθυντής της εταιρείας Γιώργος Αράπογλου
|Youtube

Εκλογές: Χωρίς exit poll ΕΡΤ και ΣΚΑΪ

Protagon Team Protagon Team 21 Μαΐου 2019, 13:16

Ανατροπή στα τηλεοπτικά ειωθότα των εκλογικών βραδιών φέρνουν ΣΚΑΪ και ΕΡΤ την προσεχή Κυριακή, καθώς όπως έγινε γνωστό, προτίμησαν να μην περιλάβουν στις κεντρικές εκπομπές τους το καθιερωμένο exit poll.

Αντ’ αυτού ο μεν ΣΚΑΪ θα προυσιάσει δημοσκόπηση της Pulse, ενώ η ΕΡΤ θα φιλοξενήσει τον γνωστό εκλογικό αναλυτή Ηλία Νικολακόπουλο για μια πρώτη εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος.

Τι κρύβεται πίσω από την επιλογή τους αυτή παραμένει αδιευκρίνιστο, σε κάθε περίπτωση όμως έχει ενδιαφέρον πώς θα εξελιχθεί η διαφοροποίησή τους σε σχέση με τα υπόλοιπα κανάλια που θα βγουν δυναμικά στις 19.00 με τα πολυαναμενόμενα exit poll.

Σε μια πρώτη ανάγνωση πρόκειται για μια απλή αλλαγή μεθοδολογίας: τα exit polls βασίζονται σε συνεντεύξεις ή και με ψήφο σε κάλπη έξω από θεωρητικά αντιπροσωπευτικά για το αποτέλεσμα εκλογικά τμήματα και στο παρελθόν αποδείχτηκε ότι  οι ερωτηθέντες δεν ήταν πάντα ειλικρινείς· έτσι ο ΣΚΑΪ προτιμάει την «ασφάλεια» μιας δημοσκόπησης.

Στον ΣΚΑΪ η εκλογική βραδιά ξεκινά στις 18.00 με τη Σία Κοσιώνη στη θέση της κεντρικής παρουσιάστριας. Μαζί της θα είναι ο διευθυντής της «Καθημερινής» Αλέξης Παπαχελάς καθώς επίσης οι Παύλος Τσίμας, Μπάμπης Παπαδημητρίου, Άρης Πορτοσάλτε, Βασίλης Χιώτης, Τάκης Χατζής, Παντελής Καψής, Δημήτρης Καμπουράκης, Νίκος Φιλιππίδης, Ιωάννα Μάνδρου και Τάσος Τέλλογλου.

Στις 19:00, την ώρα που τα άλλα κανάλια θα παρουσιάζουν τα exit poll, ο γενικός διευθυντής της PulseRC, Γιώργος Αράπογλου, θα παρουσιάσει μαζί με την κυρία Κοσιώνη τη μεγάλη δημοσκόπηση του ΣΚΑΪ για το αποτέλεσμα.

Ο λόγος που η ΕΡΤ επίσης δεν θα φιλοξενήσει exit polls δεν είναι και τόσο σαφής.