258
Περίπολος ισραηλινών στρατιωτών (Φωτ. αρχείου) | REUTERS/Ammar Awad

Δυτική Οχθη: Νεκροί τρεις ένοπλοι Παλαιστίνιοι από ισραηλινά πυρά

Protagon Team Protagon Team 12 Μαρτίου 2023, 20:44
Περίπολος ισραηλινών στρατιωτών (Φωτ. αρχείου)
|REUTERS/Ammar Awad

Δυτική Οχθη: Νεκροί τρεις ένοπλοι Παλαιστίνιοι από ισραηλινά πυρά

Protagon Team Protagon Team 12 Μαρτίου 2023, 20:44

Τρεις ένοπλοι Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν το πρωί της Κυριακής από ισραηλινούς στρατιώτες κοντά στην Ναμπλούς, στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Οχθης, αφού οι πρώτοι άνοιξαν πυρ εναντίον θέσης του ισραηλινού στρατού, ανακοίνωσαν οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ.

Η ανταλλαγή πυρών σημειώθηκε κοντά στο φράγμα της Σούρα-Τζιτ, σε περιοχή υπό τον έλεγχο της ισραηλινής ασφάλειας, δυτικά της Ναμπλούς.

Σε επικοινωνία που είχε μαζί τους το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, κάτοικοι της Σούρα δήλωσαν ότι άκουσαν πυροβολισμούς γύρω στις 3:30 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος).

Σύμφωνα με παλαιστινιακές ιατρικές πηγές, στο νεκροτομείο της Ναμπλούς δεν έχουν μεταφερθεί νεκροί, κάτι το οποίο αφήνει να εννοηθεί ότι οι σοροί τους βρίσκονται στην κατοχή του ισραηλινού στρατού.

«Ενοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον (ισραηλινών) στρατιωτών σε θέση του στρατού κοντά στην διασταύρωση του Τζιτ», ανέφερε ο ισραηλινός στρατός στην ανακοίνωσή του. «Στρατιώτες (…) απάντησαν με πραγματικά πυρά» και «τρεις ένοπλοι άνδρες εξουδετερώθηκαν», ενώ ένας τέταρτος παραδόθηκε και κρατείται για ανάκριση, πρόσθεσε.

Εκπρόσωπος του στρατού επιβεβαίωσε στη συνέχεια στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι τρεις επιτιθέμενοι που εξουδετερώθηκαν ήταν Παλαιστίνιοι. Κανένας ισραηλινός στρατιώτης δεν τραυματίστηκε, διευκρίνισαν οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ.

Ερωτηθείσες από το ίδιο Μέσο, πηγές της παλαιστινιακής ασφάλειας δήλωσαν ότι δεν διέθεταν, εκείνη τη στιγμή, πληροφορίες για το περιστατικό αυτό.

Από την αρχή της χρονιάς, η ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση έχει στοιχίσει τη ζωή σε 81 Παλαιστίνιους (μεταξύ των οποίων μέλη ενόπλων οργανώσεων και πολίτες, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται και ανήλικοι), σε 12 ισραηλινούς πολίτες (μεταξύ των οποίων τρεις ανήλικοι) και σε έναν ισραηλινό αστυνομικό, όπως και σε μια Ουκρανή, σύμφωνα με καταμέτρηση του διεθνούς ειδησεογραφικού δικτύου που στηρίζεται σε επίσημες ισραηλινές και παλαιστινιακές πηγές.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...