230
Η Άνγκελα Μέρκελ και αυτή κουρασμένη. Το τέλος της καγκελαρίας της είναι πικρό, λόγω Covid-19 | Markus Schreiber/Pool via REUTERS

«Κόπωση» και στη Γερμανία: Δυσαρέσκεια για τους χειρισμούς της κυβέρνησης Μέρκελ στην πανδημία

Protagon Team Protagon Team 29 Μαΐου 2021, 16:29
Η Άνγκελα Μέρκελ και αυτή κουρασμένη. Το τέλος της καγκελαρίας της είναι πικρό, λόγω Covid-19
|Markus Schreiber/Pool via REUTERS

«Κόπωση» και στη Γερμανία: Δυσαρέσκεια για τους χειρισμούς της κυβέρνησης Μέρκελ στην πανδημία

Protagon Team Protagon Team 29 Μαΐου 2021, 16:29

Πάνω από το 50% των Γερμανών συνεχίζει να είναι δυσαρεστημένο με τη διαχείριση από την κυβέρνηση της Ανγκελα Μέρκελ της κρίσης του κορονοϊού, παρά την πρόοδο που έχει καταγραφεί στους εμβολιασμούς, τη χαλάρωση των περιορισμών και τη βελτίωση των υγειονομικών δεικτών.

Σε δημοσκόπηση που διεξήχθη από το ινστιτούτο YouGov εκ μέρους του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa), το 24% των ερωτηθέντων δηλώνει «πολύ δυσαρεστημένο» και το 30% «αρκετά δυσαρεστημένο» με τις ενέργειες της κυβέρνησης.

Σε αντίθεση, μόνο ένα 6% δηλώνει «πολύ ικανοποιημένο» και ένα 35% «αρκετά ικανοποιημένο», ενώ το 5% δεν απάντησε. Η έρευνα, με τη συμμετοχή 2.085 ανθρώπων, που διενεργήθηκε το διάστημα μεταξύ 21ης και 24ης Μαΐου.

Πάντως τον Μάρτιο τα ποσοστά ήταν ακόμα χειρότερα. Μόνο το 65% των Γερμανών εξέφραζε τη δυσαρέσκειά του σχετικά με τη διαχείριση της κρίσης και το 30% δήλωνε ικανοποιημένο.

Σε κάθε περίπτωση είναι μια πικρή επίγευση της εμβληματικής καγκελαρίας Μέρκελ: η 66ης ηγέτης της Γερμανίας αποχωρεί το φθινόπωρο έχοντας μετατρέψει τη χώρα της σε μια πανίσχυρη οικονομία, αλλά με τους πολίτες της πολύ δυσαρεστημένους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο μεταξύ των υποστηρικτών του κυβερνώντος συνασπισμού CDU/CSU η ικανοποίηση για τη διαχείριση της κρίσης της Covid-19 υπερέχει της δυσαρέσκειας, σε ποσοστό 62% έναντι 36%. Και πάλι ένας στους τρεις ψηφοφόρους των Χριστιανοδημοκρατών-Χριστιανοκοινωνιστών δηλώνει δυσαρεστημένος. Αυτό το ποσοστό εκτινάσσεται στο 84% μεταξύ των υποστηρικτών της ακροδεξιάς Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD), η οποία βέβαια ήταν πάντα στο πλευρό των πάσης φύσεως αρνητών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...