264
Η πολιτική κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη έναντι του Αλέξη Τσίπρα επιβεβαιώνεται από ακόμα μία δημοσκόπηση | Dimitris Kapantais / SOOC

Δημοσκόπηση Pulse: 6,5 μονάδες μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ η ΝΔ

Protagon Team Protagon Team 9 Μαΐου 2023, 21:30
Η πολιτική κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη έναντι του Αλέξη Τσίπρα επιβεβαιώνεται από ακόμα μία δημοσκόπηση
|Dimitris Kapantais / SOOC

Δημοσκόπηση Pulse: 6,5 μονάδες μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ η ΝΔ

Protagon Team Protagon Team 9 Μαΐου 2023, 21:30

Στο 6,5% διαμορφώνεται η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse για τον Μάιο (πραγματοποιήθηκε το διάστημα 4-7/5), την οποία παρουσίασε ο ΣΚΑΪ το βράδυ της Τρίτης.

Δεκατρείς ημέρες πριν το άνοιγμα της κάλπης, και λίγες ώρες πριν το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών στην ΕΡΤ, η ΝΔ δείχνει να έχει παγιώσει την απόσταση που τη χωρίζει από το κόμμα του κ. Τσίπρα σε ένα ποσοστό άνω του 6%, εύρημα κοινό στα γκάλοπ και άλλων εταιρειών που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα (βλ. Alco, GPO, Interview).

Η Pulse κατέγραψε εξάλλου ότι και τα δύο κόμματα έλαβαν από μισή μονάδα σε σύγκριση με τη μέτρησή της τον προηγούμενο μήνα, με την πίεση προς τα μικρότερα κόμματα να αυξάνεται, όπως όλα δείχνουν.

Αναλυτικότερα, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων τα αποτελέσματα έχουν ως εξής: ΝΔ: 32,5%, ΣΥΡΙΖΑ: 26%, ΠΑΣΟΚ: 9%, ΚΚΕ 6%, ΜέΡΑ25: 4%, Ελληνική Λύση: 3%.

Αναποφάσιστοι παραμένουν το 12% των ερωτηθέντων.

Στην παράσταση νίκης, η ΝΔ συγκεντρώνει το 57% έναντι 28% του ΣΥΡΙΖΑ.

Προβάδισμα Μητσοτάκη στις προτιμήσεις για Πρωθυπουργό

Ενα σημαντικό ερώτημα, το οποίο τίθεται και ως το βασικό δίλημμα της κάλπης για την 21η Μαΐου, είναι οι προτιμήσεις των ψηφοφόρων για τον Πρωθυπουργό της επόμενης κυβέρνησης.

Στο συγκεκριμένο ερώτημα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί σαφές προβάδισμα με 38%, έναντι 27% του Αλέξη Τσίπρα και 8% του Νίκου Ανδρουλάκη. Σημαντικό ποσοστό καταλαμβάνει και η απάντηση «κανένας», με 20%.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...