421
Ο Νίκος Δένδιας σε παλαιότερη ομιλία του σε κομματική εκδήλωση στη Γλυφάδα | INTIMEnews

Δένδιας: Σίγουρα Εξεταστική για το α’ εξάμηνο του 2015 – η «ψυχή» του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήθελε το Ελληνικό

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουνίου 2019, 14:06
Ο Νίκος Δένδιας σε παλαιότερη ομιλία του σε κομματική εκδήλωση στη Γλυφάδα
|INTIMEnews

Δένδιας: Σίγουρα Εξεταστική για το α’ εξάμηνο του 2015 – η «ψυχή» του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήθελε το Ελληνικό

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουνίου 2019, 14:06

Για το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το 2015 είναι βέβαιο πως θα υπάρξει εξεταστική, ξεκαθάρισε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στον Νότιο Τομέα της Β’ Αθηνών, Νίκος Δένδιας, υπενθυμίζοντας τη σχετική δήλωση Μητσοτάκη.

«Εμείς ούτε ποινικοποιούμε συμπεριφορές ούτε διώκουμε», σημείωσε ο πρώην υπουργός σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό «Εψιλον», για να προσθέσει:

« Υπάρχουν δύο τρόποι να δει κανείς τα πράγματα. Υπάρχει μια άποψη, εν μέρει την εξέφρασε πριν ο κύριος Δρίτσας, ο κύριος Βαρουφάκης την εκφράζει με άλλον, επιθετικό τρόπο, ότι όλα ήταν καλά και ότι κακώς δεν επιμείναμε στον εκβιασμό και ότι θα υποχωρούσε η Μέρκελ. Υπάρχει και μια άλλη εντύπωση, νομίζω πιο συμβατή με την πραγματικότητα, ότι βρήκαμε έναν τεράστιο μπελά, “παίξαμε” με έναν εκβιασμό και δεν είχαμε τα χαρτιά στα χέρια μας. Και στο τέλος κλείσαμε τις τράπεζες, χάσαμε ένα “κάρο λεφτά” και μπήκαμε σε ένα αχρείαστο μνημόνιο. Αυτά τα δύο δεν είναι συμβατά, πρέπει να βρούμε τι ισχύει».

Οσον αφορά τα capital controls, παρά το γεγονός ότι για τα χρήματα που εισάγονται στην χώρα, έχει ήδη χαλαρώσει η εφαρμογή τους και μπορούν να επανεξαχθούν, ο κ. Δένδιας παρατήρησε πως η ύπαρξη τους «ακόμη και στην τελευταία υπόλεπτομέρεια, δεν επιτρέπει στην αγορά να λειτουργήσει ψυχολογικά σωστά. Και η αγορά στο 70% είναι ψυχολογία».

«Aν δεν αλλάξει συνολικά η κατάσταση είναι βέβαιο ότι θα συνεχίσουμε να έχουμε αποεπένδυση, διότι τώρα η κυβέρνηση έχει ένα αφήγημα δήθεν επενδύσεων. Η πραγματικότητα είναι ότι στη χώρα υπάρχει αποεπένδυση. Δηλαδή τα κεφάλαια που επενδύονται είναι λιγότερα από αυτά που αποεπενδύονται», συμπλήρωσε στη συγκεκριμένη αναφορά του ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ.

Οσον αφορά τις προτεραιότητες της επόμενης κυβέρνησης της ΝΔ, ο κ. Δένδιας επανέλαβε τη δέσμευση Μητσοτάκη ότι θα υπάρξει γρήγορα, μείωση φορολογικών συντελεστών από 1/1/2020, και από εκεί και πέρα μείωση του ΦΠΑ, μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και δημιουργία επενδυτικού κλίματος. Αλλιώς δε γίνεται να προχωρήσουμε.

Ειδικά για την επένδυση του Ελληνικού, ο πρώην υπουργός τόνισε χαρακτηριστικα πως δεν προχωρήσει το πρότζεκτ, θα γίνουμε πανευρωπαϊκός περίγελος. Στο σημείο αυτό, ο κ. Δένδιας παρέπεμψε στη συγκεκριμένη δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη, για την άμεση υλοποίηση της επένδυσης, διευκρινίζοντας πως σε πρώτη φάση λείπουν  δύο – τρεις υπουργικές αποφάσεις ακόμα.

Η πραγματικότητα, τόνισε, είναι ότι η κυβέρνηση Τσίπρα με τη γραφειοκρατία «δημιούργησε σωρεία προβλημάτων και τα δημιούργησε για έναν πολύ βασικό λόγο: διότι ιδεολογικά είναι απέναντι στην επένδυση ιδιωτικών κεφαλαίων».

«Η ‘ψυχή’ του ΣΥΡΙΖΑ ήθελε το Ελληνικό να μην αξιοποιηθεί ποτέ. Ακόμα και υπό την παρούσα μορφή, το προτιμούσε να μείνει έτσι, όχι να γίνει πάρκο. Γιατί πάρκο σημαίνει πάρα πολλά λεφτά, ποιος θα τα έβαζε;», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...