578
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας (στο βάθος) απαντά σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ | Alexandros Michailidis / SOOC

Τσικρίκα: «Την προσωπική μου αγωνία μετέφερα»

Protagon Team Protagon Team 12 Σεπτεμβρίου 2016, 15:42
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας (στο βάθος) απαντά σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ
|Alexandros Michailidis / SOOC

Τσικρίκα: «Την προσωπική μου αγωνία μετέφερα»

Protagon Team Protagon Team 12 Σεπτεμβρίου 2016, 15:42

Η Ευαγγελία Τσικρίκα, δημοσιογράφος του Alpha, κλήθηκε κατά κάποιον τρόπο να απολογηθεί για μία σειρά φωτογραφιών, τις οποίες ανάρτησε στο Facebook την Κυριακή ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης. «Ολες αυτές είναι φωτογραφίες που τραβήχτηκαν εν ώρα δουλειάς», είπε η ίδια αναφερόμενη σε φωτογραφίες όπου εμφανίζεται η ίδια με πολιτικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Δεν βρήκαν τίποτα να προσάψουν και έβγαλαν εκείνες τις φωτογραφίες. Αν λοιπόν θέλουν τόσο πολύ, να βγάλω και φωτογραφίες με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, πρωτοκλασάτα, με τον Πρωθυπουργό… Γιατί με τον Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου, δεν βγάζουν όλοι οι συντάκτες φωτογραφίες αναμνηστικές;», τόνισε η ίδια, η οποία κάνει πολιτικό ρεπορτάζ στον τηλεοπτικό σταθμό.

Κι όμως! Λίγο αργότερα, στο πνεύμα του Πολάκη, ο δημοσιογράφος Δήμος Βερύκιος εντόπισε μία φωτογραφία όπου εμφανίζεται η κυρία Τσικρίκα μαζί με τον Πρωθυπουργό και τον διευθυντή ειδήσεων του Alpha, Βασίλη Παπαδρόσο. «Δες Παύλο Πολάκη πως ο πηγαίος τσαμπουκάς σου πολλές φορές σε εκθέτει ανεπανόρθωτα! Κολλητή του Αλεξη η Τσικρίκα;», έγραψε στο ίδιο ειρωνικό ύφος του αναπληρωτή υπουργού.

Στις δηλώσεις της στο ΒΗΜΑ FM, η κυρία Τσικρίκα, έδειξε ότι το θέμα υπερβαίνει τις φωτογραφίες που ανάρτησε ο κ. Πολάκης. «Μπορώ μετά από 20 χρόνια στη δουλειά να κάνω κριτική σε οποιονδήποτε πολιτικό, σε οποιαδήποτε κυβέρνηση, γιατί ακριβώς δεν ξέρουν τι ψηφίζω, και νομίζω ότι μπορώ να μιλάω με αντικειμενικότητα, αυτό είναι το παράσημό μου», επεσήμανε. Αναφερόταν στην ερώτηση που έθεσε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ, την Κυριακή, για το μέλλον των εργαζομένων στα τηλεοπτικά κανάλια που δεν έλαβαν άδεια.

«Ας κάνουν ό,τι θέλουν, δεν με ενδιαφέρει πραγματικά.. Καταλαβαίνω αυτήν την πρακτική, είναι όντως πρωτόγνωρη… Εχουν χάσει κάποιοι την ψυχραιμία τους, δεν πειράζει», είπε. «Εκανα την ερώτηση για ποιο λόγο; Για να βοηθήσω κάποιο κόμμα; Την προσωπική μου αγωνία μετέφερα, και άλλων 600 εργαζομένων, και χιλιάδων άλλων, οι οποίοι θα μείνουν στο δρόμο».

πολα

Ο κ. Πολάκης δεν αντιμετώπισε όμως έτσι την ερώτηση της κυρίας Τσικρίκα. Λίγες ώρες μετά τη συνέντευξη Τύπου της Κυριακής έσπευσε να ανεβάσει στο Facebook ένα χλευαστικό σχόλιο για την ίδια. «Βρε βρε την κυρία Τσικρικα που την “απολύει” η κυβέρνηση επειδή δεν πήρε άδεια το αφεντικό της. Το 2011-12-13-14 δεν πόναγε, δεν δάκρυζε, δεν ρωτούσε αλλά ως θεραπαίνιδα και λιβανιστήρι των παράνομων καναλαρχών και του Σαμαρά έβγαζε μόνο ευτυχισμένες “οικογενειακές”φωτογραφίες”», έγραψε ο ίδιος. Κάτω από το ειρωνικό σχόλιο ανάρτησε τέσσερις φωτογραφίες όπου εμφανίζεται η ίδια η κυρία Τσικρίκα με στελέχη της ΝΔ, όπως τον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά και τον πρώην πρόεδρο της ΝΔ, Βαγγέλη Μειμαράκη.

Η «διαμάχη» προέκυψε από μία ερώτηση. Η κυρία Τσικρίκα, ρώτησε τον κ. Τσίπρα στη συνέντευξη Τύπου για ποιο λόγο μία υγιής επιχείρηση υποχρεώνεται να κλείσει εξαιτίας των επιλογών της κυβέρνησης. «Σας κοιτώ στα μάτια και αισθάνομαι ότι με απολύετε. Γιατί τιμωρείτε τους εργαζόμενους;», ρώτησε.

Ο κ. Τσίπρας απάντησε λέγοντας ότι «μας ενδιαφέρουν όλες οι θέσεις εργασίας και όχι μόνο στην επιχείρηση που δουλεύετε εσείς». Υστερα συνέχισε τονίζοντας ότι «όλα τα προηγούμενα χρόνια καταφερόσασταν ενάντια στους ανθρώπους που έχαναν τη δουλειά τους. Τα κανάλια πριν την κρίση είχαν 4.000 εργαζομένους και τώρα είναι 2.000. Γι αυτούς τους 2000 δεν έκλαψε κανείς. Για τους εργαζόμενους της ΕΡΤ δεν έκλαψε κανείς. Τότε δεν κάνατε κινητοποιήσεις για τους εργαζομένους όπως σωστά κάνουν αυτοί τώρα για εσάς. Θέλουμε να ρυθμιστεί ένα τοπίο που ήταν ασύδοτο τα προηγούμενα χρόνια και αυτό σημαίνει ότι ευθυγραμμιζόμαστε με τις επιταγές του Συντάγματος. Το Δημόσιο θα έπρεπε τα προηγούμενα 25 χρόνια να έχει κάνει τρεις δημοπρασίες. Αναλογιστείτε τι έχει χάσει το Δημόσιο. Έχει χάσει ένα τεράστιο ποσό αυτά τα χρόνια».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...